Σάββατο 17 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο «διάλογος με τον πολίτη»

Διάλογος με τον πολίτη, λέει ο Γ. Παπανδρέου και επεξηγεί ο υφυπουργός Τύπου Τ. Χυτήρης: «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η επαφή με το λαό, ο διάλογος με το λαό, η συζήτηση με το λαό». ΠΑΣΟΚικά λόγια, υποσχέσεις, δεσμεύσεις με αξία ανάλογη μιας κάλπικης λίρας. Την πραγματικότητα - σε ό,τι αφορά το Νομό Αχαΐας - ο λαός αυτές τις μέρες τη βίωσε εντελώς διαφορετικά. Την Τρίτη, είδε τη βίαιη απώθηση των αγωνιζόμενων ελαιοπαραγωγών της Αιγιάλειας στα μπλόκα του Διακοφτού από τις δυνάμεις καταστολής και μια μέρα αμέσως μετά παρακολούθησε τις ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και ρόπαλα στην απεργία των οικοδόμων που αξίωναν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ώστε να μπορούν να επιστρέφουν σπίτια τους σώοι και να μην αφήνουν ορφανά τα παιδιά τους όπως ο άτυχος συνάδελφός τους Βλάσι Μαρτζίνι.

Φαίνεται, τελικά, πως ο αέρας του Καλεντζίου και η έμπνευση από τα πεπραγμένα του γεροπαπατζή Παπανδρέου, όταν βρέθηκε στο τιμόνι της εξουσίας, για το πώς καταστέλλονται λαϊκές κινητοποιήσεις, έχουν δώσει νέα πνοή στα αυταρχικά κρούσματα αυτής της κυβέρνησης.

***

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με την ανακοίνωσή της θα μπορούσε να «τιμηθεί» με ένα ιδιότυπο βραβείο «πώς να κάνεις το άσπρο-μαύρο», αφού αναφέρει πως οι διαδηλωτές επιτέθηκαν πρώτοι στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μπροστά από τη Νομαρχία, αντί της αλήθειας που είναι ότι η αρχή έγινε από αστυνομικό που βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο της Νομαρχίας και ψέκασε με πυροσβεστικό αφρό τους απεργούς! Αναφέρει επίσης ότι κανείς διαδηλωτής δεν τραυματίστηκε ενώ η αλήθεια είναι ότι τραυματίστηκαν τέσσερις. Επιδίδεται στη συνέχεια σε ένα ρεσιτάλ αλλοίωσης γεγονότων όταν αναφέρει πως: «με την εμφάνισή της αυτής (ΔΥ) εξωτερικά της Νομαρχίας δέχτηκε απρόκλητα επίθεση από το σύνολο των διαδηλωτών με καδρόνια σπάζοντας ασπίδες και κράνη ανδρών της ΔΥ τραυματίζοντας τρεις Αστυνομικούς» (σ.σ. η ορθογραφία και το συντακτικό ανήκει στην Αστυνομία).

***

Ο Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, το παίζει «αθώα κορασίδα». Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες οι ειδικές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν επέμβει τρεις φορές - και μάλιστα οι δύο από αυτές μέσα στη Νομαρχία - για να καταστείλουν εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις. Και αντί να απολογηθεί γι' αυτό το αίσχος - προχτές τρίτωσε το κακό κι ο λαός του νομού έχει πλέον αγανακτήσει από τη συμπεριφορά της Νομαρχιακής Αρχής - προσπαθεί τώρα με ανακοίνωση που εξέδωσε, όπου χαρακτηρίζει υπερβολική τη χρήση δακρυγόνων από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, να επιρρίψει τις ευθύνες αποκλειστικά στην Αστυνομία!

***

Το δούλεμα πάει σύννεφο και το όργιο βίας από το... ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ και η πρακτική της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων δεν αλλάζει. Ας το έχει αυτό στην άκρη του μυαλού του ο καθείς που στις 7 Μάρτη θα βρεθεί μπροστά στην κάλπη. Γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Και δεν είναι καθόλου απαραίτητο να περιμένει τη ματσουκιά του ΜΑΤατζή που ενδεχομένως να δεχτεί στο μέλλον, όταν θα διεκδικεί το δίκιο του, για να του ταρακουνήσει το μυαλό και να αναφωνήσει: «στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα». Υπάρχει κι άλλος τρόπος. Γι' αυτό... δαγκωτό ΚΚΕ.


Νίκος ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ