Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΤσιτουρίΔ(ρ)υς...

Κάθε φορά που ο εκάστοτε Ελληνας υπουργός Γεωργίας γύριζε, τα τελευταία χρόνια, από κάποιο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πανηγύριζε για ελληνική επιτυχία. Οι αγρότες θυμούνται τους πανηγυρισμούς του Σ. Χατζηγάκη το 1992, για τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο της τότε αναθεώρησης της ΚΑΠ, τους πανηγυρισμούς του Γ. Μωραΐτη, στα μέσα της δεκαετίας του '90, για τον κανονισμό για το βαμβάκι κι ακολούθησαν πανηγυρίζοντες, κατά σειρά: Στ. Τζουμάκας, Γ. Ανωμερίτης και Γ. Δρυς. Γυρνώντας, προχτές, από το Λουξεμβούργο ο Σ. Τσιτουρίδης τήρησε την παράδοση και χτες έκανε πανηγυρικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση τα κατάφεραν τελικά και φέρνουν πολλά οφέλη για τους Ελληνες αγρότες.

Βεβαίως, όπως συνέβαινε με όλους τους προκατόχους του, έτσι και ο σημερινός υπουργός δε λέει την πραγματική αλήθεια, αλλά επιχειρεί να εξαπατήσει τον αγροτικό κόσμο και να προλάβει τις αναμενόμενες δίκαιες αντιδράσεις του. Διότι, η αλήθεια είναι ότι οι αποφάσεις του Λουξεμβούργου, που στηρίχτηκαν στις αποφάσεις του περσινού Ιούνη, όχι μόνο δεν ωφελούν τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά τους φορτώνουν με πρόσθετα προβλήματα, σπρώχνοντας έτσι κι άλλους πολλούς στο ξεκλήρισμα και στον Καιάδα. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ, με την υπογραφή και του Σ. Τσιτουρίδη, αποφάσισε, προχτές, την ταχύτερη συρρίκνωση της βαμβακοκαλλιέργειας, τον πλήρη και οριστικό αφανισμό της καπνοκαλλιέργειας, το δραστικό χτύπημα της ελαιοκαλλιέργειας.

Η ουσία των προχτεσινών αποφάσεων της ΕΕ είναι ότι τρεις βασικές και από τις πιο δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες της χώρας μας, συρρικνώνονται ποσοτικά και υποβαθμίζονται ποιοτικά, με αποτέλεσμα να πλήττεται καίρια το εισόδημα των 700.000 και πλέον Ελλήνων αγροτών, που παράγουν λάδι, βαμβάκι και καπνό και να προκαλούνται ολέθριες συνέπειες στην παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ζωή της ελληνικής υπαίθρου. Κι αυτό γίνεται φανερό στον καθένα, που θα θελήσει να διαβάσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (Κομισιόν), χωρίς να παρασέρνεται από τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς του επιτρόπου Γεωργίας, Φρ. Φίσλερ και τους ψεύτικους πανηγυρικούς λόγους του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Τσιτουρίδη.

Είναι, λοιπόν, φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχεται την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και δείχνει πρόθυμη να τη διαχειριστεί, με το ζήλο και τη συνέπεια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που ευρισκόμενη στην αντιπολίτευση άλλα έλεγε, αντιγράφει τους προκατόχους της στην τακτική παραπλάνησης και εμπαιγμού των αγροτών. Αυτό φάνηκε και από τη θέση που (δεν) πήρε η νέα κυβέρνηση στο πρόβλημα της συνέχισης των δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών του αγροτικού κινήματος και από άλλες αποφάσεις. Επομένως, ο αγροτικός κόσμος πρέπει να βγάλει τα κατάλληλα συμπεράσματα που θα τον οδηγήσουν στην απόφαση να συμπεριφερθεί προς την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως συμπεριφέρθηκε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να συνεχίσει, δηλαδή, τους αγώνες για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και να τιμωρήσει τους διαχειριστές αυτής της πολιτικής με την ψήφο του...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ