Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Κατά μάνα, κατά κύρη... »

Μιλώντας σε συγκέντρωση νεολαίων στο Κιλκίς, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει συντηρητική λογική. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται μ' αυτό τον τρόπο στο ΚΚΕ. Λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Μάρτη, προχώρησε σε αντικομμουνιστική επίθεση, με στόχο να ανακόψει το φυλλορρόημα ψήφων του ΠΑΣΟΚ προς τ' αριστερά, ώστε να είναι, κατά το δυνατόν, μικρότερη η εκλογική ήττα του. Τώρα, ενόψει του συνεδρίου του κόμματός του, καταφεύγει πάλι σε ανιστόρητους και, εν πολλοίς, ανόητους χαρακτηρισμούς, για να συγκρατήσει τις φυγόκεντρες δυνάμεις, που αναπτύσσονται στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και ν' απαντήσει σε κείνους που τον κατηγορούν ότι «έχει ξεριζώσει» ό,τι αριστερό και προοδευτικό υπήρχε κάποτε στο κόμμα του. Και αυτός και οι προκάτοχοί του.

Ισως ο Γ. Παπανδρέου να θυμήθηκε τον «διμέτωπο» του παππού του κι επιχειρεί να τον αναβιώσει. Το σίγουρο είναι πως «τα βάζει» με το ΚΚΕ, επειδή ξέρει ότι είναι ο πραγματικός αντίπαλός του, ενώ με τη ΝΔ δε βρίσκει πού διαφέρει και σε τι ν' αντιπαρατεθεί. Είναι, όμως, φανερό ότι οι κατά καιρούς επιθέσεις του κατά του κόμματος της εργατικής τάξης είναι προϊόν αδυναμίας, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία και η πολιτική δράση των κομμουνιστών αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθειά του να «βαφτίσει» προοδευτικό, το συντηρητικό «νέο ΠΑΣΟΚ» που κατασκευάζει.

Ο προοδευτικός και βαθιά φιλολαϊκός χαρακτήρας του ΚΚΕ, βέβαια, δεν έχει ανάγκη αναγνώρισης από τον υπηρέτη της συντήρησης, Γ. Παπανδρέου. Τον αποδεικνύει το Πρόγραμμά του, οι θέσεις και οι προτάσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο «τώρα» και το «μετά» της ελληνικής κοινωνίας. Τον εγγυάται η καθημερινή δράση των μελών, οπαδών και φίλων του μέσα στο μαζικό κίνημα. Τον αναδείχνει η συνεπής προοδευτική πορεία του στα 86 χρόνια της ύπαρξής του. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι, τον τελευταίο αιώνα στη χώρα μας, οι κομμουνιστές ήταν οι πρώτοι που αμφισβήτησαν το «δεδομένο» του κατεστημένου, που συγκρούστηκαν με το ξεπερασμένο κι έγιναν οι σκαπανείς του νέου. Ξέρει πως ό,τι προοδευτικό ήρθε στην Ελλάδα έχει την αγωνιστική σφραγίδα του ΚΚΕ.

Οσο για την προοδευτικότητα του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ, είναι γελασμένος ο Γ. Παπανδρέου, αν νομίζει πως στη χώρα μας υπάρχουν πολλά «αμερικανάκια» να πιστέψουν πως είναι προοδευτικός ο πολιτικός ηγέτης που συνεργάζεται άψογα με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, «χορεύει» στους ρυθμούς του κατεστημένου της Τουρκίας και ηγείται ενός κόμματος που έχει ταχτεί να διαχειρίζεται και να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Συκοφαντώντας το ΚΚΕ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνει, μεν, επιτυχώς τις εξετάσεις του στα ξένα και ντόπια αφεντικά, αλλά έρχεται σε αντίθεση με τα αισθήματα και τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Κι αυτό, καλό είναι, να μην το ξεχνάει...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ