Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Εικονική αντιπαράθεση

Η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας είναι αναγκαία! Αυτό ξεκαθάρισε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Ζάππειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης ισχυρίστηκε ότι το κόμμα του, αν ήταν κυβέρνηση, θα ακολουθούσε διαφορετική εισοδηματική πολιτική. Ο Γ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο «Ρ», με την οποία του ζήτησε να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπεύθυνου του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλου, ότι «η χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2008 θα βρίσκεται σε περίοδο περιοριστικής πολιτικής και όποιος λέει το αντίθετο, απλά δε λέει την αλήθεια», υποστήριξε ότι «περιοριστική πολιτική, για να διατηρήσουμε τη μείωση του χρέους μας, δε σημαίνει ότι δεν προχωρούμε σε παροχές»!!!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι το κόμμα του θα εξασφάλιζε την «κοινωνική συνοχή», προκειμένου, όπως είπε, «να γίνουμε ανταγωνιστικοί»! Ο Γ. Παπανδρέου βεβαία δεν μπήκε στον κόπο να προσθέσει ότι στο όνομα της «κοινωνικής συνοχής» και με το πρόσχημα της μείωσης της ανεργίας, πάντα προς όφελος του ανταγωνισμού, παίρνονται συνεχώς νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα τα οποία επιβάλει το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτώντας ταχύτερες μεταρρυθμίσεις, σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου οι μεγαλοεπιχειρηματίες να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.

Η προώθηση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, η ανασφάλιστη εργασία, που προεκλογικά είχε προτείνει ο Γ. Παπανδρέου, αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, που σε συνδυασμό με την παραπέρα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι οι απαιτήσεις των μονοπωλιακών ομίλων, τις οποίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προωθούν συναινετικά. Εξάλλου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις «ευχές» της ΝΔ και του ΣΥΝ, υιοθέτησε και υπερψήφισε τις εντολές και τις οδηγίες της ΕΕ, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της Λισαβόνας και το πακέτο των μέτρων που αυτή προωθεί και βάλλουν ευθεία εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Το ότι χτες ο Γ. Παπανδρέου, επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν καλύτερο «διαχειριστή» του συστήματος, είναι παλιά συνταγή, που στόχο έχει την παραπλάνηση των λαϊκών στρωμάτων. Οι αυξήσεις του «ενός ευρώ» τη μέρα στις συντάξεις είναι έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις για ιδιωτικοποίηση της Παιδείας φέρουν την υπογραφή του Γ. Παπανδρέου και των «σοσιαλιστών». Οι αντιασφαλιστικοί «νόμοι Ρέππα» είχαν σκοπό να γκρεμιστεί ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα.

Η εικονική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, που συντηρεί ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα του πολιτικού συστήματος. Ενα οικοδόμημα που προσφέρει απλόχερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και του διασφαλίζει τη μεγιστοποίηση των κερδών του. Μπροστά στις δικές τους «κολιγιές», η λαϊκή αντίδραση και η καταδίκη των «μονομάχων», είναι μονόδρομος. Είναι η απάντηση στον «ευρωμονόδρομο» της εξαθλίωσης που θέλουν να μας επιβάλουν.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ