Πέμπτη 3 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Δώστε πίσω τα κλεμμένα!

Δεν τους φτάνει που από το 1993, παράνομα, καταχρηστικά, τους επέβαλαν το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ. Δε φτάνει που πάνω από μια δεκαετία πετσόκοβαν τις πενιχρές συντάξεις τους, τους εμπαίζουν και από πάνω. Αφού για 10 χρόνια τους έκλεβαν κανονικά, τώρα τους λένε «πηγαίνετε στα δικαστήρια»! Και σε ποιους το λένε; Στο συνταξιούχο των 500 και των 600 ευρώ. Πρόκειται για πρόκληση. Και η πρόκληση αυτή φτάνει στα όρια της ύβρης, με τη βρώμικη κομπίνα που έστησε η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας τον «άνθρωπό της» να αποσύρει την προσφυγή του από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όταν φάνηκε ότι η υπόθεση έγερνε προς το μέρος των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση έχει χάσει το μέτρο. Αν ποτέ η αντεργατική πολιτική μπορούσε να έχει κάποιο μέτρο. Το κόμμα της ΝΔ κοροϊδεύει φόρα - παρτίδα τους 900.000 συνταξιούχους. Επιμένει ο κ. Αλογοσκούφης - και χτες μετά το φιάσκο - να επαναλαμβάνει αυτά τα ακατανόητα και ανερμάτιστα περί «τελεσίδικης δικαστικής απόφασης», όταν είναι η κυβέρνηση που πρωτοστατεί να χάσουν οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια την υπόθεση. Οταν με εφέσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναβολές στα δικαστήρια, επιδιώκει να παρέλθει ο χρόνος και να μείνουν τελικά οι συνταξιούχοι με άδεια χέρια.

Αλλά δεν κοροϊδεύει μόνο η ΝΔ. Το ίδιο προκλητική και υποκριτική είναι και η στάση του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που με χέρια και πόδια, με δύο νόμους παρέτειναν το χαράτσι μέχρι το 2008, πάει πολύ να παριστάνουν όψιμα τους φίλους των συνταξιούχων. Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ είναι συναυτουργοί στο έγκλημα. Μαζί τα έκλεψαν από τους συνταξιούχους. Μαζί τα ξεκοκάλισαν, 300 και πλέον δισεκατομμύρια δραχμές. Αντάμα στέρησαν από τον άρρωστο συνταξιούχο το φάρμακο, τον καφέ, το ψωμί. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ δε δικαιούται να ομιλεί.

Και ας αφήσει η κυβέρνηση το γνωστό τροπάρι ότι δεν αντέχει η οικονομία, ότι παρέλαβε καμένη γη. Οταν είναι να δώσει στους βιομήχανους και τους κεφαλαιοκράτες, η κυβέρνηση αποδεικνύεται γαλαντόμα. Μόλις πριν τρεις μήνες, το υπουργείο Απασχόλησης με νόμο χάρισε στους εργοδότες 370 δισεκατομμύρια δραχμές. Ποσό που αντιστοιχεί στα πρόσθετα τέλη για βεβαιωμένες απλήρωτες εισφορές προς το ΙΚΑ και που ξεπερνά το ποσό των αναδρομικών που δικαιούνται οι 900.000 συνταξιούχοι.

Ας αφήσουν τα «σάπια». Το ζήτημα δεν είναι ούτε λογιστικό, ούτε δικαστικό. Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη. Ακούστηκε και χτες έξω από το υπουργείο Οικονομίας: «Δώστε πίσω τα κλεμμένα»! Ας αφήσουν τα δικολαβικά τερτίπια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ σε όλους τους δικαιούχους. Οπως με πολιτική απόφαση επιβλήθηκε το χαράτσι στους συνταξιούχους, το ίδιο - με πολιτική απόφαση - πρέπει να επιστραφούν τα «κλοπιμαία». Σε κάθε περίπτωση, οι συνταξιούχοι και το ταξικό κίνημα θα δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος.


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ