Πέμπτη 7 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Και μας κλέβουν και μας ... δουλεύουν

Δε φτάνει που με την πολιτική τους στηρίζουν τους κάθε είδους κερδοσκόπους και τα μονοπώλια που μας κλέβουν όλο και περισσότερο, αλλά μας δουλεύουν κι από πάνω, προσπαθώντας να μας πείσουν πως γίνεται να υπάρχει και «η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος». Για το ότι μας κλέβουν και συμπιέζουν σε χαμηλότερα επίπεδα τα λαϊκά εισοδήματα - για να ενισχύσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων - δε χρειάζονται αποδείξεις. Οι εργαζόμενοι το βιώνουν καθημερινά, πληρώνοντας τα «σπασμένα» της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας στην «ελεύθερη» ή «απελευθερωμένη» αγορά.

Οσο για το ότι μας δουλεύουν - ενώ επιτρέπουν στους κάθε είδους «βαρόνους της αγοράς» να μας κλέβουν - αυτό τεκμηριώνεται, τόσο από την ανάγνωση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων, όσο και από το ότι λανσάρουν διάφορα αντιλαϊκά μέτρα, που προτίθενται να πάρουν, σαν ...φιλολαϊκά. Τα παραδείγματα στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, που με δηλώσεις τους εμφανίζουν το άσπρο - μαύρο, είναι πολλά.

Πρώτο παράδειγμα, η ψήφιση του νόμου για το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, παρά τις διάφορες κατά καιρούς ...διαβεβαιώσεις ότι «δεν υφίσταται θέμα Ασφαλιστικού»! Δεύτερο παράδειγμα, οι προχτεσινές δηλώσεις που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πρόθεση της κυβέρνησης να ενοποιήσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης, πάλι προς ...όφελος του λαού! Προαναγγέλλοντας την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει πως «δε θα υπάρξει επιβάρυνση για τον καταναλωτή»! Οπως εξήγησε, «αναζητούνται οι τρόποι, με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρεμπορίας των καυσίμων» και πως το νέο σύστημα φορολογίας των καυσίμων «θα είναι τίμιο και απλό και θα διευκολύνει τους πολίτες, ενώ, παράλληλα, θα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφυγή».

Καθώς η παράδοση θέλει τις ρυθμίσεις φορολογίας των καυσίμων να κρύβουν στο βάθος φοροεισπρακτικούς σκοπούς, με στόχο να καλύψουν τα ελλείμματα και τη διόγκωση του δημόσιου χρέους που παράγουν και αναπαράγουν οι συγκεκριμένες πολιτικές. Με δεδομένο ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - «χαϊδεύει» τους κερδοσκόπους και τα κάθε είδους «τρωκτικά», διατηρώντας, φυσικά, άθικτο το καθεστώς της «απελευθερωμένης αγοράς». Με δεδομένο ότι δε γίνεται και «η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος», είναι φανερό πως και με την ενοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης, τα λαϊκά νοικοκυριά (μισθωτοί, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι κλπ.) θα κληθούν να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ή για τα τρακτέρ.

Οσο για τις «διαβεβαιώσεις» ότι το νέο σύστημα φορολογίας καυσίμων «θα είναι «τίμιο», αυτά είναι για ...λαϊκή κατανάλωση. Η ΝΔ έχει δώσει στο 16μηνο της κυβερνητικής της θητείας αρκετά δείγματα γραφής ότι ακολουθεί κατά βήμα τη συνταγή των ΠΑΣΟΚων, που - είτε σαν κυβέρνηση είτε σαν αντιπολίτευση - άλλα έλεγαν δημαγωγικά ότι θα κάνουν και άλλα έκαναν στην πράξη. Και είναι βέβαιο πως τα κυβερνητικά και άλλα στελέχη της ΝΔ θα συνεχίζουν να φέρονται σαν ...ΠΑΣΟΚοι και να μας δουλεύουν, όσο δε θα βρίσκουν από τα θύματα της πολιτικής τους, την απαιτούμενη αντίσταση και αντεπίθεση.


Λάμπρος ΤΟΚΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ