Τετάρτη 25 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αθλιες συναλλαγές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Τον Οκτώβρη του 2002 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκαναν μια άθλια πολιτική συναλλαγή, με μοναδικό στόχο να μην εκλεγεί κομμουνιστής δήμαρχος στην Πάτρα. Το Γενάρη του 2006 την ομολόγησαν. Σήμερα ζητούν ...συγνώμη, διά στόματος αντιδημάρχου Οικονομικών, Δ. Πεφάνη, για το γεγονός ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα έδωσαν εντολή σε οπαδούς του κόμματός τους να ψηφίσουν τον υποψήφιο της ΝΔ, Ευ. Φλωράτο, και όχι τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Αν. Καράβολα, προκειμένου ο υποψήφιος της ΝΔ να μπει στο δεύτερο γύρο σε βάρος του Π. Κοσιώνη.

Η βρώμικη αυτή συναλλαγή τους είχε αποτέλεσμα ο Π. Κοσιώνης να μην μπει στο δεύτερο γύρο. Το δήμο κέρδισε ο υποψήφιος της ΝΔ, αλλά για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο στόχος είχε επιτευχθεί: Ο δικομματισμός πέρασε αλώβητος τη δοκιμασία! Λίγους μήνες αργότερα τη δολοπλοκία είχε καταγγείλει στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι η εντολή είχε έρθει «άνωθεν»... Οι συγκεκριμένες ραδιουργίες είχαν γίνει σε μια περίοδο που το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ έδινε τον «μεγάλο» αγώνα κατά της «επάρατης Δεξιάς» και η ΝΔ καλούσε το λαό να διώξει τη «χολέρα» του ΠΑΣΟΚ!

Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού δε δίστασαν να στήσουν ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι, το οποίο θα εξυπηρετούσε την πολιτική τους. Η συγκεκριμένη δολοπλοκία και μεθόδευση ήταν αποτέλεσμα και συνέχεια της πλήρους ταύτισης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή μιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι μια άλλη «μορφή» της συναίνεσης που προσφέρουν απλόχερα ο ένας στον άλλο οι εταίροι του δικομματισμού στην προσπάθεια υλοποίησης των στρατηγικών πολιτικών επιλογών τους. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υιοθέτησαν εκείνες τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διευκολύνουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής, την προώθηση της μερικής απασχόλησης. Επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την Αυτοδιοίκηση ως βασικό πυλώνα για να προωθήσουν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και γι' αυτό το λόγο αποσκοπούν να εκλέξουν δημάρχους και νομάρχες που θα υπηρετήσουν αυτή την πολιτική.

Αποτελεί πλέον δική τους ομολογία ότι σ' αυτή την προσπάθεια δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε τρόπο και μέσο. Ηδη έχουν ξεκινήσει τις πολιτικές προβοκάτσιες. Επιχειρώντας να «ξεπλύνουν» την πολιτική τους ταύτιση με τη ΝΔ στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος, καταγγέλλουν «υπόγειες συνεργασίες ΝΔ και ΚΚΕ», ο δε Θ. Πάγκαλος «σύμπραξη της Παπαρήγα με τον Καραμανλή»! Σήμερα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την αθλιότητα της Πάτρας, το δικομματικό σκηνικό είναι ίδιο. Ο Γ. Παπανδρέου επιδίδεται σε «αντιδεξιά ρητορεία» και ο Κ. Καραμανλής συνεχίζει να δίνει «σεμνά» τη μάχη κατά της «διαπλοκής».

Συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ίδιο «παιχνίδι» με μοναδικό στόχο να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό το λόγο η μάχη των τοπικών εκλογών πρέπει να εξελιχθεί σε μάχη καταδίκης του δικομματισμού. Η απάντηση στην κοινή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των ΣΥΝοδοιπόρων τους είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας που θα στηρίξει το ΚΚΕ, ψηφοδελτίων που αμφισβητούν τη σημερινή τάξη πραγμάτων και δηλώνουν αποφασισμένα να την αντιπαλέψουν.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ