Σάββατο 1 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Με όπλο τον αντικομμουνισμό

Το εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης αντικομμουνιστικό λήμμα «κομμουνιστοσυμμορίτες» περιέχεται στη «ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία εκδόθηκε, όπως αναγράφεται κάτω από τον τίτλο του βιβλίου, «υπό την ΑΙΓΙΔΑ του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επί Υπουργίας του κ. Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου» και «κοσμεί» τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες.

Στις σημερινές συνθήκες, που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνής εκστρατεία αναθεώρησης της Ιστορίας και ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας, εκπορευόμενη από τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως π.χ. το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης φαίνεται πως γίνεται ένας ακόμη παράγοντας για τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, να εντείνουν την αντικομμουνιστική διαπαιδαγώγηση των στρατευμένων. Ετσι, ακόμα και ο χυδαίος αντικομμουνισμός της παλιάς έκδοσης βγαίνει από το μουχλιασμένο σεντούκι της Ιστορίας και συνδέεται με τη σύγχρονη στρατηγική του ιμπεριαλισμού.

Η αντικομμουνιστική διαπαιδαγώγηση έρχεται και δένει με τη στρατηγική των ιμπεριαλιστών, για τους νεοταξικούς σχεδιασμούς εμπόδιο στους οποίους μπαίνει πρώτ' απ' όλα η δράση των κομμουνιστών που μπολιάζει με αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο το λαϊκό κίνημα, πράγμα που αποκαλύπτει τους πραγματικούς τους φόβους και τις αληθινές στοχεύσεις των πολιτικών εκπροσώπων των καπιταλιστών. Για τη σημερινή «τάξη πραγμάτων», η κομμουνιστική ιδεολογία - εξάλλου το ομολογούν και μέσω του αντικομμουνιστικού μνημονίου - αποτελεί εν δυνάμει απειλή και συνδέεται με τις λεγόμενες «ασύμμετρες απειλές», ώστε να μπαίνει στο στόχαστρο του «αντιτρομοκρατικού πολέμου». Βέβαια, ο αντικομμουνισμός ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί εργαλείο καταστολής των λαϊκών κινημάτων, σήμερα όμως ξαναφρεσκάρεται και βγαίνει πάλι δυναμικά στο προσκήνιο.

Η εν λόγω εγκυκλοπαίδεια, με το συγκεκριμένο αντικομμουνιστικό λήμμα, δεν είναι η μοναδική, αφού ταυτόχρονα υπάρχει και η «παγκόσμια στρατιωτική ναυτική αεροπορική εγκυκλοπαίδεια», η έκδοση της οποίας επίσης τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αμυνας, και η οποία αντλεί παράλληλα υλικό και από τη «μαύρη βίβλο του κομμουνισμού». Και δεν είναι το μόνο βιβλίο, αυτού του περιεχομένου, που εκδίδεται «υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Αμυνας».

Το ότι έτσι, με ελαφριά καρδιά, το υπουργείο Αμυνας θέτει υπό την αιγίδα του τέτοιες εκδόσεις και «κοσμεί» με αυτές τις στρατιωτικές βιβλιοθήκες δεν είναι τυχαίο. Απορρέει από τη γενικότερη προσπάθεια εναρμονισμού του ελληνικού υπουργείου Αμυνας με τις ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις και τα σύγχρονα ιμπεριαλιστικά δόγματα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε επίπεδο ελληνικού αμυντικού δόγματος που στο μεγαλύτερο μέρος του είναι ενταγμένο στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο δήλωσε ότι δεν εκφράζει την πολιτική του αυτό το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εγκυκλοπαίδειας. Αλλά τότε γιατί υπάρχει στις στρατιωτικές βιβλιοθήκες; Αλλωστε, το γενικότερο ζήτημα της ευρύτερης αντικομμουνιστικής εκστρατείας παραμένει και πάει μαζί - δηλαδή εκπορεύονται από τα ίδια κέντρα - με το νεοταξικό προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτός ο προσανατολισμός υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αυτόν εφαρμόζουν και οι κυβερνήσεις της. Το θέμα, λοιπόν, συνεχίζει να είναι υπαρκτό, όπως είναι υπαρκτό το μέτωπο της νέας τάξης απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό και ο αντικομμουνισμός απ' όπου και αν εκπορεύεται πάει χέρι - χέρι με την επίθεση του κεφαλαίου στο λαό. Χρειάζεται επομένως και απόκρουση του αντικομμουνισμού από το λαό και πολιτική αντεπίθεση τους πολιτικούς εκπροσώπους της πλουτοκρατίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ