Τετάρτη 10 Μάη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η μειονότητα να στηρίξει τα ψηφοδέλτια συνεργασίας

Μια κίνηση τρικλοποδιά για να εγκλωβίσει την ψήφο της μειονότητας και ταυτόχρονα να κρύψει την ουσία της πολιτικής του που είναι βαθιά άδικη για τον εργαζόμενο λαό είτε προσκυνά τον Χριστό, είτε προσκυνά τον Αλάχ. Αυτό κάνει το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του να υποστηρίξει μια μουσουλμάνα δικηγόρο για τη θέση της υπερνομαρχίας Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης. Ολα τ' άλλα είναι απλώς μαρουλόφυλλα, για να κάνουν πιο εντυπωσιακή τη σαλάτα εποχής που σερβίρουν.

Προσπαθούν να προβάλουν την επιλογή τους ως μια «ανατρεπτική επιλογή», μια «επιλογή ρίσκου», που χτυπά το μαχαίρι στο κόκαλο και φέρνει στο προσκήνιο το δικαίωμα των «Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, να μετέχουν ενεργά και ισότιμα στην πολιτική ζωή της χώρας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ε. Βενιζέλος.

Λίγα χρόνια πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση και καθόρισε τη σύνθεση των υπερνομαρχιών, φαίνεται πως δε θεωρούσε τους μουσουλμάνους της Θράκης έτοιμους να τους μεταχειριστεί ως ισότιμους πολίτες...

Το 1998, όταν το ΚΚΕ υποστήριζε μουσουλμάνο για υποψήφιο Νομάρχη στην Κομοτηνή και οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούσαν για την επιλογή του, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ώριμο να κάνει την ανατροπή.

Τώρα, «δείχνει την ωριμότητά του σ' αυτά τα ζητήματα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Σγουρίδης βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος, μάλιστα, απαντώντας στα όσα λέγονται περί κίνησης καθαρά εκλογικής σκοπιμότητας, δήλωσε πως αν το κόμμα του «μετρούσε μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα δε θα έριχνε τις "μπάρες"».

Πρώτοι βέβαια και πάλι οι κομμουνιστές, τις «έριξαν» στην πράξη, όταν με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αρνούνταν να πάρουν την ειδική άδεια από την αρμόδια στρατιωτική αρχή, για να ανέβουν στα χωριά της μειονότητας. Ας μην εγκαλούν, λοιπόν, το ΚΚΕ που δεν μπαίνει στο παιχνίδι τους.

Ομως και ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα που στήνουν. Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα με την ψήφο του. Να καταδικάσει την πολιτική, είτε την υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ, με οποιουδήποτε θρησκεύματος υποψήφιο. Πολιτική που τον στέλνει στην ανεργία, τον ξεκληρίζει από τη γη του, τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην αμορφωσιά και την εξαθλίωση.

Και η μειονότητα, που διπλά καταπιέζεται από τους φραγμούς που ορθώνει η πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να εκφραστεί ακόμη πιο αποφασιστικά. Να στηρίξει μαζικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που υποστηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, η Κομμουνιστική Ανανέωση και άλλες ριζοσπαστικές κινήσεις και προσωπικότητες. Θα είναι μια μεγάλη πολιτική πράξη υπέρ των δικαιωμάτων της, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων στο σύνολό τους.


Αννα ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ