Πέμπτη 22 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αχρείοι και επικίνδυνοι

Τόνοι νερού δε θα μπορούσαν να ξεπλύνουν τη ...λερωμένη φωλιά τους, με την απλόχερη στήριξη που πρόσφεραν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στο χώρο της Παιδείας. Πολιτική που συνεχίζει σήμερα η ΝΔ και με τον πυρήνα της οποίας δε διαφωνούν ούτε στο ελάχιστο. Τώρα, εντάσσοντας την ταχτική τους στην «αντιπολιτευτική» δημαγωγία του κόμματός τους, επιχειρούν να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές του δίκιου των φοιτητών, τραβώντας με μεθοδικότητα το χαλί κάτω από τα πόδια τους, αφού σαν καλοί δάσκαλοι του συμβιβασμού προτείνουν εδώ και τώρα «διάλογο».

Ο λόγος για τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το μένος τους για καθετί που μπορεί να τραβήξει τον αγώνα ένα βήμα παραπέρα, να φέρει εργάτες και φοιτητές σε κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική ρίζα των προβλημάτων τους, είναι τέτοιο, που αυτές τις μέρες ανασύρουν από το αντικομμουνιστικό τους οπλοστάσιο κάθε βρωμιά που νομίζουν ότι μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό τους ρόλο. Στο αποκορύφωμα, στην προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, όταν η παράταξη της ΔΑΣ με επιχειρήματα τους κόλλησε στον τοίχο, κατέφυγαν στα γνωστά τους αντικομμουνιστικά «λημέρια».

Παλαίμαχοι πλέον στη γονυκλισία μπροστά στα συμφέροντα του κεφαλαίου, οι ΠΑΣΚίτες με τους εταίρους τους στη συνδικαλιστική πλειοψηφία σπεύδουν να μεταλαμπαδεύσουν τις πρακτικές τους και στους διαδόχους τους. Γι' αυτό, ίδρυσαν τη λεγόμενη «Ακαδημία της ΓΣΕΕ», φιλοδοξώντας να κάνουν το μαγαζάκι τους το πρώτο ιδιωτικό τριτοβάθμιο «ίδρυμα». Να κατακτήσουν, δηλαδή, την πρωτιά στη νομιμοποίηση αυτών των οποίων αντιμάχονται σήμερα στους δρόμους φοιτητές και εργάτες.

Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους στην «Ιντρακόμ» αποφάσισαν να μη συμμετέχουν ακόμα και σ' αυτή την τρίωρη τουφεκιά στον αέρα που κήρυξε για σήμερα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η απόφασή τους δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό. Αντανακλά τη συνολική στάση και ταχτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και στο ζήτημα της Παιδείας. Αφού σύρθηκε από τις ταξικές δυνάμεις στο να συζητήσει το ζήτημα στην πρόσφατη Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ξελασπώσουν το ΠΑΣΟΚ για τις ευθύνες του, κατέφυγαν στην τρίωρη παναττική στάση εργασίας για να βγουν από την υποχρέωση, απορρίπτοντας τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για απεργιακή συμπόρευση με τους φοιτητές και σπουδαστές.

Είναι όλοι τους υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους και στα παιδιά τους που βρίσκονται στους δρόμους. Και σαν τέτοιοι πρέπει να πάρουν την απάντηση. Μαζί με τους ΔΑΚίτες συνδικαλιστές που καλούν σε ανοιχτή απεργοσπασία σήμερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και όσους τους στηρίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα με την ταχτική τους και τους κάνουν πλάτες, προσποιούμενοι τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων εργαζομένων και φοιτητών. Η συμμετοχή όλων στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ, ο σταθερός προσανατολισμός και αγώνας για τη δημιουργία μαζί με τους φοιτητές ενός παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία, μπορεί και πρέπει να είναι η αποστομωτική απάντηση εργαζομένων και φοιτητών.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ