Τετάρτη 4 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Σιδηρογροθιά - μπούμερανγκ

Η χρήση σιδηρογροθιάς από όργανα της τάξης εναντίον των απεργών εκπαιδευτικών, πέρα από τα άλλα, συμβολίζει με τον πιο παραστατικό τρόπο την πολιτική πυγμής που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων. Η πολιτική κάλυψη και «προστασία», που πέρα από κάθε αμφιβολία, παρείχε χτες η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, στη χρήση σιδηρογροθιάς σε βάρος των απεργών εκπαιδευτικών, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική βούληση και τις προθέσεις της.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τη χρήση δολοφονικών εργαλείων σε βάρος των απεργών, αλλά τη νομιμοποίησε και την ενθάρρυνε, παρουσιάζοντας τα αστυνομικά όργανα να βρίσκονται «σε άμυνα» και μάλιστα με ...πενιχρά μέσα - («ένας κρίκος από την εξάρτυση των αστυνομικών») - απέναντι στα ...καδρόνια των διαδηλωτών!

Η πολλαπλή θωράκιση (πολιτική, υλική, ηθική) των δυνάμεων καταστολής εκ μέρους της κυβέρνησης κραυγάζει για το πού πάει το πράγμα. Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα εντείνει την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση και τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις», είναι αυτονόητο ότι θα καταφεύγει ολοένα και περισσότερο στη χρήση της αστυνομικής βίας, για να καθυποτάξει τους αγώνες και την αντίσταση των εργαζομένων.

Σε κάθε ευκαιρία, η κυβέρνηση αφήνει να φανεί ότι ανομολόγητο δόγμα που (πρέπει να) διέπει τη δράση των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ότι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται είναι ο «εσωτερικός εχθρός». Δεν υπάρχει κινητοποίηση και διαδήλωση το τελευταίο διάστημα που να μην πνίγηκε στα δακρυγόνα και τα χημικά. Από τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και τους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης μέχρι τα συλλαλητήρια των δασκάλων... Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να ενισχύσει τους μηχανισμούς καταστολής. Αναγορεύει τα όργανα της τάξης σε «κυβερνήτες της πόλης» - κατά το «εσείς είστε το κράτος» του Κ. Μητσοτάκη - αυξάνει τα κονδύλια για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης περισσότερο και από το υπουργείο Παιδείας, διατηρεί σε πλήρη λειτουργία τους μηχανισμούς παρακολούθησης των διαδηλώσεων και των συνδικάτων. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την επ' αυτοφώρω σύλληψη ασφαλιτών σε συσκέψεις του ΠΑΜΕ... Ακριβώς αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι που έχει αποθρασύνει διάφορα φασιστοειδή στο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας που άρχισαν να περιφέρουν «το αυγό του φιδιού»... Είναι τόσο τυφλωμένοι από το μίσος τους για το λαό ώστε βλέπουν τους διαδηλωτές ως «κάποιους κύριους κουρελήδες με καδρόνια στα χέρια, με κοτσίδες, ρυπαροί, με μούσια που έδερναν τους αστυνομικούς»...

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατρακυλά ολοένα και πιο βαθιά στον αυταρχισμό και την αστυνομική βία. Ομως, όπως και οι προκάτοχοί της του ΠΑΣΟΚ, που επίσης συνέβαλαν σε ανάλογο προσανατολισμό της δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών (επί κυβέρνησης Σημίτη αποκαλύφθηκε σε εργατική κινητοποίηση ένοπλος ασφαλίτης που το 'παιζε διαδηλωτής), θα σπάσει τα μούτρα της. Οι σιδηρογροθιές γίνονται μπούμερανγκ. Γιατί το δίκιο δε νικιέται με σιδερόφρακτους μηχανισμούς καταστολής, οι οποίοι καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος όταν δεχτούν τη «γροθιά» του ενωμένου λαού...


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ