Παρασκευή 18 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ασκηση ευρωεπεμβάσεων

Γενική δοκιμή των νεοταξικών μηχανισμών που στήνονται στα Βαλκάνια υπό τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πάντα βέβαια υπό την έγκριση των ΝΑΤΟικών επιτελείων, αλλά και δείγμα της στρατιωτικοποίησης που προωθείται σε επίπεδο ευρωενωσιακών δομών, αποτελεί η άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ευρωστρατού που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στην περιοχή Ασκός Προφήτη κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την πρώτη άσκηση του Σχηματισμού Μάχης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (EU Battle Group), όπου συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρος και δεν είναι τυχαίο ούτε το σενάριο αλλά ούτε και η περιοχή που επιλέχτηκε για να κάνει πρεμιέρα ο νέος αυτός ιμπεριαλιστικός μηχανισμός. Το σενάριο αφορά αποστολές επέμβασης στα εσωτερικά άλλων χωρών, «επιχειρήσεις αντιμετωπίσεως κρίσεων» τις βαφτίζουν, υπό τη μορφή τάχα «επιχειρήσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας» και «εκκένωσης άμαχου πληθυσμού». Να θυμίσουμε ότι και για την εισβολή των ΝΑΤΟικών στη Γιουγκοσλαβία, ανάλογα ψευδεπίγραφα σενάρια επικαλούνταν τα επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και βομβάρδιζαν επί 78 μέρες.

Το σενάριο δείχνει με παραστατικό τρόπο το πώς σχεδιάζεται το μέλλον από την πλευρά των ιμπεριαλιστικών επιτελείων. Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται εκδήλωση κρίσης στην υποθετική νήσο «Μεσόγειος», όπου μειοψηφία του πληθυσμού της είναι οργανωμένη σε παραστρατιωτικές οργανώσεις και ενεργούν εναντίον προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταφύγει από άλλη γειτονική νήσο, καθώς επίσης και εναντίον πολιτών της ΕΕ οι οποίοι «δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη νήσο». Οι δυνάμεις της ΕΕ επεμβαίνουν για την «παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας» και την «εκκένωση αμάχου πληθυσμού». Ολ' αυτά σημαίνουν ότι ο στρατός της ΕΕ επεμβαίνει σε κυρίαρχα κράτη εκτιμώντας πως «κινδυνεύουν». Από ποιον αλήθεια; Μα από τα λαϊκά κινήματα. Που για να τα χτυπήσουν είτε οργανώνουν τις «παραστρατιωτικές οργανώσεις», είτε βαφτίζουν τα ίδια ως τέτοιες. Και επεμβαίνουν στρατιωτικά για να τα καταστείλουν, ή να χτυπήσουν κράτη και λαούς που δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του ευρωενωσιακού κεφαλαίου.

Τέτοιου είδους ασκήσεις υπηρετούν το δόγμα του προληπτικού χτυπήματος σε άλλο κράτος στο όνομα αποτροπής «τρομοκρατικής ενέργειας» και υπηρέτησης της λεγόμενης «ασφάλειας» της ΕΕ. Το ψήφισαν στη Σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής το 2003. Που σημαίνει ανοιχτές στρατιωτικές επεμβάσεις στα εσωτερικά άλλων χωρών και τελικά με αντικειμενικό σκοπό την καθυπόταξη χωρών και λαών. Και όλ' αυτά με την επίκληση «απειλών» που έχουν ήδη πολιτογραφηθεί μέσα από τα διάφορα «αντιτρομοκρατικά» δόγματα της ΕΕ, όπου, σε τελική ανάλυση, αναγορεύονται «απειλές» όσα τελικά φοβίζουν την καθεστηκυία τάξη, δηλαδή το εργατικό και γενικότερα το λαϊκό κίνημα.

Η άσκηση αυτή δείχνει και το βάθος εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολεμική δράση, καθώς μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας, εκτός της ελληνικής συμμετοχής, γίνεται και αξιολόγηση-πιστοποίηση του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εδρεύει στη Λάρισα. Στην ουσία οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, και κατ' επέκταση ο ελληνικός λαός, μετατρέπονται σε μηχανισμό επιβολής των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και στρέφονται ενάντια σε άλλους λαούς, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να μπουν και στη θέση του θύματος. Δε χωράει καμία ανοχή, καμία αυταπάτη. Η απάντηση είναι λαϊκή αντίσταση στην εφαρμογή αυτών των σχεδίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ