Τρίτη 10 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Αφήστε τους στο βούρκο

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα/ κακιά σκουριά δεν πιάνει»...

Θα τους το πούμε από την αρχή: Οση λάσπη και αν πετάξουν, όσες προβοκάτσιες και αν στήσουν, το ΚΚΕ δε θα το βάλουν στο χέρι. Οσους «μεγάλους τραγουδιστάδες» και αν βγάλουν στα κεραμίδια, το ΚΚΕ δε θα πέσει στη λάσπη που κολυμπάνε τα δύο μεγάλα κόμματα. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να εμπλακούμε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων που έχουν στήσει οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί σφόδρα η πολιτική του ΚΚΕ. Τους ενοχλεί το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο κόμμα που με επιμονή - ενάντια στο «επικοινωνιακό» ρεύμα - θέτει τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Μέσα, μα προπαντός έξω από τη Βουλή το ΚΚΕ επιχειρεί να βάλει στο κέντρο της προσοχής αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Οταν οι άλλοι έκαναν σημαία τους, τους «κουμπάρους» και τα «λαμόγια», οι κομμουνιστές μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλάνε γι' αυτά που βασανίζουν τη λαϊκή οικογένεια.

Και όχι μόνο μίλησε γι' αυτά που «πονάνε». Αλλά κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, να κάνουν κριτήριο στην ψήφο τους, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Αυτή η ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, είναι που ενοχλεί τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Βλέπετε, τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής, δεν τα βολεύει η καθαρή πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα προβλήματα, στα προγράμματα και στις ιδέες. Γι' αυτό προτιμούν, τη «σκανδαλολογία», το φθηνό και ακίνδυνο - γι' αυτούς - εντυπωσιασμό, τους χαρακτηρισμούς και τις ατάκες για τηλεοπτική κατανάλωση. Αποφεύγουν σαν το διάβολο το λιβάνι την ουσιαστική αντιπαράθεση, γιατί τότε θα φανεί πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Οτι σχεδόν τίποτα δε χωρίζει τα δύο κόμματα. Οτι και οι δύο είναι δεμένοι με ομφάλιο λώρο με το σύστημα και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Γι' αυτό και επιτίθενται σε εκείνο το κόμμα που τους χαλάει τη σούπα της σκανδαλολογίας. Επιτίθενται σε κείνη την πολιτική δύναμη, που δε λέει να τους ακολουθήσει στη λούμπα με τα λασπόνερα. Γι' αυτό και του στήνουν προβοκάτσιες. Γι' αυτό αυτή η λύσσα, η επίθεση στο ΚΚΕ, χωρίς αρχές και χωρίς ίχνος τσίπας. Θέλουν να μας κάνουν όπως και τα μούτρα τους. Θέλουν να μας παρασύρουν μέσα στη λάσπη που βολοδέρνουν. Και το επιδιώκουν αυτό, γιατί κάθε μέρα διαπιστώνουν ότι ο καθαρός λόγος του ΚΚΕ, σαν το γάργαρο νερό, προκαλεί ερεθίσματα, βάζει σε σκέψεις μεγάλα τμήματα του λαού που έχουν απαυδήσει από τους σκυλοκαβγάδες, γονιμοποιεί συνειδήσεις και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

Ε λοιπόν, δε θα τους κάνουμε το χατίρι. Δε θα τους ακολουθήσουμε στο βούρκο του δικομματισμού τους. Στο τελευταίο τους καταφύγιο... θα είναι απελπιστικά μόνοι τους. Το ΚΚΕ, θα συνεχίσει να συνομιλεί με το λαό στη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας. Γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα γνωρίζει. Μόνο αυτή τη γλώσσα έμαθε στην 90χρονη βασανιστική και αγωνιστική του πορεία. Στους άλλους, στους υβριστές και τους συκοφάντες, αφήνει τη... «φάρμα» του δικομματισμού!


Γιάννης ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ