Τρίτη 28 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η τιμωρία των ενόχων

Η ασύλληπτη τραγωδία που ζουν τούτες τις μέρες οι άνθρωποι του μόχθου στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, σε όλη την Ελλάδα, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μη συμβεί ποτέ ξανά. Αν πάρουν την υπόθεση της προστασίας της ζωής τους και της γης στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που είναι αυτοί, που όπως σε κάθε καταστροφή, υφίστανται τις τραγικές συνέπειες. Αν αποτελέσει αυτή η τραγωδία πηγή πολύτιμων διδαγμάτων τέτοιων που να αποσοβήσουν τον κίνδυνο μελλοντικής επανάληψής της, με αυτή ή άλλη μορφή.

Ο καπνός που σκεπάζει τη χώρα μας δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες αυτών που δεκαετίες τώρα από τη θέση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφαρμόζουν μια πολιτική εμπρηστική για τα δάση και τη γη, αλλά και για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στη δουλιά, στην παιδεία και την υγεία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Οσο ο λαός τους επιτρέπει να συνεχίζουν να την εφαρμόζουν θα μετράει «καμένα», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οσοι από την οργή τους κινούμενοι μιλούν για αποχή από τις εκλογές ή ότι θα ρίξουν στην κάλπη λευκό ή άκυρο, νομίζοντας πως θα τιμωρήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τους υπαίτιους και αυτής της καταστροφής, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια τέτοια επιλογή δεν τους θίγει ούτε κατ' ελάχιστο, απεναντίας τους ευνοεί. Αυτή η επιλογή δεν οδηγεί πουθενά. Δεν ανοίγει κανένα δρόμο. Επιτρέπει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν την εμπρηστική τους πολιτική. Γιατί αποχή, λευκό ή άκυρο, όσο και αν φαίνεται πως εκφράζει διαμαρτυρία, αυτή η διαμαρτυρία είναι τυφλή.

Τώρα χρειάζεται απόφαση. Απόφαση για μαχητική διεκδίκηση άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης των συνεπειών των πυρκαγιών. Απόφαση να πάρει ο λαός τη ζωή και την προστασία του τόπου στα δικά του χέρια. Να αφαιρέσει από τα χέρια του δικομματισμού την εξουσιοδότηση να παραδίδει στην πυρά όσα ανήκουν στον λαό και στα παιδιά του. Η δικαιολογημένη πέρα για πέρα οργή και αγανάκτηση, μπορεί να βρει διέξοδο με συμμετοχή στις εκλογές και ψήφο καταδίκης όσων φέρουν τις πολιτικές ευθύνες για την παράδοση της γης, του συνόλου των δικαιωμάτων του λαού, σαν «έδεσμα» σε αδηφάγες κερδοσκοπικές ορέξεις. Την ώρα της κάλπης να πρυτανεύσει η ανάγκη προστασίας της ζωής και της γης. Αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.

Η πραγματική ψήφος - χαστούκι στο δικομματισμό και στα συμφέροντα που εκπροσωπεί και εξυπηρετεί, για να είναι η μόνη που ανταποκρίνεται ακόμα και σ' αυτό το στοιχειώδες ένστικτο επιβίωσης των ανθρώπων του μόχθου, πρέπει να εκφραστεί με ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Είναι η μόνη χρήσιμη επιλογή. Για το παρόν και το μέλλον. Είναι η μόνη ψήφος που στέλνει σαφέστατο μήνυμα στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς όλων των εγκλημάτων που έχουν συντελεστεί σε βάρος του λαού. Το μήνυμα πως ήρθε η ώρα της τιμωρίας τους. Η ώρα της λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης που μπορεί να δρομολογήσει, με ένα ισχυρό ΚΚΕ, μια άλλη, φιλολαϊκή πορεία. Ας μην πνίξει ο λαός την οργή του στο λευκό, στο άκυρο ή στην αποχή, να την κάνει ποτάμι που θα πνίξει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ