Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Φοβούνται τη λαϊκή δύναμη

Πολιτικό χάος, ακυβερνησία, κίνδυνος οι ανίσχυρες κυβερνήσεις. Ολα τα κακά μαζεμένα θα χτυπήσουν τον ελληνικό λαό αν με την ψήφο του κάνει ανίσχυρο το δικομματισμό. Το παραμύθι αυτό της κινδυνολογίας πέφτει στο προεκλογικό τραπέζι. Είναι ένα από τα προπαγανδιστικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μηχανισμοί χειραγώγησης του λαού με στόχο την παρέμβαση στο κριτήριο της λαϊκής ψήφου. Στόχος να εμποδίσουν τη δυναμική και αποτελεσματική έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας, όπως αυτή μπορεί να εκδηλωθεί μέσω της ψήφου στο ΚΚΕ, ενώ απώτερος στόχος τους είναι να μην υπάρχουν μετά τις εκλογές εμπόδια στη συνέχιση της ίδιας, υπέρ του κεφαλαίου πολιτικής.

Πάγια τακτική της άρχουσας τάξης είναι να μπολιάζει τα δικά της «θέλω» στις λαϊκές συνειδήσεις, γιατί έτσι εξασφαλίζει την πολιτική της κυριαρχία και εδραιώνει την εξουσία της στη ζωή των εργαζομένων. Ετσι επιχειρούν να μεταλλάξουν τις αγωνίες, τις ανασφάλειες και τις αναζητήσεις πλατιών λαϊκών στρωμάτων, που υφίστανται τις συνέπειες της σκληρής ταξικής πολιτικής που εφαρμόζουν με συνέπεια οι διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να κάνουν, δηλαδή, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους της πόλης και τους φτωχούς αγρότες να πάνε στην κάλπη με τα διλήμματα που βάζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, έχοντας το φόβο της αδυναμίας τους να κυβερνούν σε βάρος του λαού, τη ζωή του οποίου έφεραν στη σημερινή ζοφερή κατάσταση οι κοινοβουλευτικά πανίσχυρες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εισπράττουν ότι πλατύτερα λαϊκά στρώματα αποστρέφονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γεγονός είναι ότι η πλουτοκρατία θέλει «ισχυρές κυβερνήσεις» και ήρεμα νερά στο πολιτικό σκηνικό, με ένα λαό υποτακτικό που θα αποδέχεται μοιρολατρικά τη θέση όπου τον προορίζουν, γιατί έτσι μπορούν να προωθούν χωρίς εμπόδια τις πολιτικές τους και να αυξάνουν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι' αυτό θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, ισχυρό δικομματισμό. Και σ' αυτό θέλουν να εγκλωβίσουν με ψευτοδιλήμματα τις πλατιές λαϊκές μάζες. Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται την ακυβερνησία από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Μακάρι να μπορεί να τους κάνει να μην ξανακυβερνήσουν ποτέ. Να απαλλαγεί οριστικά απ' αυτούς που του βάζουν ολοένα και πιο βαρύ ζυγό. Αλλά ακόμη και αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση - αυτό θα είναι ένα πρώτο ισχυρό χτύπημα στην πλουτοκρατία - έχουν στα σκαριά εναλλακτικές λύσεις, όπως το διπολικό σύστημα, «κεντροδεξιάς» - «κεντροαριστεράς», ή ακόμη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως στη Γερμανία. Ο πραγματικός τους φόβος, λοιπόν, είναι τα μετεκλογικά εμπόδια στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και στην εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να τους τα μεγαλώσουμε με την ψήφο.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε νέος που βλέπει να του κλείνουν τους ορίζοντες της ζωής του, κάθε μικρομεσαίος επιχειρηματίας που βλέπει τον αφανισμό του λόγω της συγκεντροποίησης του κεφαλαίου και κάθε φτωχός αγρότης που βλέπει τη γη του να χάνεται κάτω από τα πόδια του, όχι μόνο δεν έχει να χάσει αν ο δικομματισμός δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα στη φάση αυτή με την ψήφο του, αλλά πρέπει να είναι στόχος του να προκύψουν αδύναμες κυβερνήσεις που δε θα μπορούν να εφαρμόζουν αντιλαϊκές πολιτικές. Το κλειδί για μια τέτοια διαφορετική πορεία είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να φυσήξει ούριος άνεμος για τα λαϊκά συμφέροντα και να ανοίξει η προοπτική για τη λαϊκή εξουσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ