Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, που είχε ενσωματωθεί στο 25ο Τουρνουά που διοργάνωσε ο ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας, νικητής αναδείχθηκε με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες ο Γ. Νικολαΐδης και ακολούθησαν με 7,5 βαθμούς ο Χ. Πούντζας και ο Αλ. Γρηγοριάδης. Στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών πρώτη (και 4η στη γενική κατάταξη) τερμάτισε η Ευ. Μάκκα με 7 βαθμούς, ενώ η Ευγ. Τσιβελεκίδου και η Αμ. Κουτσίδη κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, με 5 βαθμούς η καθεμία. Οι τρεις πρώτοι νικητές των πρωταθλημάτων προκρίνονται στα «κλειστά» Πρωταθλήματα Ελλάδας, που θα αναδείξουν τους τελικούς νικητές για το 2017.
  • Το Σεντ Λιούις των ΗΠΑ βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο του ελληνικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος. Από 6 έως 14 Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται δύο ισχυρά τουρνουά αποτελούμενα από 10 παίκτες το καθένα, με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων. Στο ένα από τα δύο συμμετέχει ο πρωταθλητής Ελλάδας και παίκτης του ΣΟ Καβάλας, Αντώνης Παυλίδης, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της αρχικής κατάταξης. Θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο.
  • Από 5 έως 14 Σεπτέμβρη διεξάγονται στην πόλη Μαμάγια της Ρουμανίας τα Πανευρωπαϊκά Ατομικά Πρωταθλήματα από 8 έως 18 ετών. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από 23 παίκτες, από τους οποίους ξεχωρίζουν ο Δ. Κατωπόδης (Α14, 3ος στην αρχική κατάταξη) και η Μ. Λουκά (Κ16, 5η στην αρχική κατάταξη). Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία και θα επανέλθουμε με ειδήσεις και αποτελέσματα σε επόμενο άρθρο.
  • Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Ομιλος Καλαβρύτων - Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) διοργανώνει τον 5ο Πανελλήνιο Ανοιχτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Καλάβρυτα, στις 16 - 17 Δεκέμβρη, με καταληκτική ημερομηνία αποστολής σκίτσων τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ν. Ραζή, τηλ. 6932456208.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ