Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Επεσε η αυλαία για τα Παγκόσμια Ατομικά Πρωταθλήματα για νέους και νέες κάτω των 20 ετών που πραγματοποιήθηκαν από τις 12 έως τις 26 Νοέμβρη στο Ταρβίζιο της Ιταλίας. Στην κατηγορία των αγοριών, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αρ. Τάρι από τη Νορβηγία, συγκεντρώνοντας 8,5 β., σε ισοβαθμία με τους Μ. Πετροσιάν (Αρμενία) και Σ. Αραβίντ (Ινδία), που κατέλαβαν τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα μετά την εφαρμογή των προβλεπόμενων κριτηρίων. Ο Ευγ. Ιωαννίδης σημείωσε 5 β. και τερμάτισε στην 96η θέση. Στα κορίτσια, στην κορυφή της τελικής κατάταξης βρέθηκε η Ζ. Αμπντουμαλίκ από το Καζακστάν με 9,5 β., απέχοντας έναν ολόκληρο βαθμό από τη δεύτερη, την Αν. Παραμζίνα από τη Ρωσία. Στην 3η θέση βρέθηκε η Τζ. Γιου από τις ΗΠΑ με 8 β., ενώ στην 4η θέση, επίσης με 8 β., η Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία είναι πλέον η πρώτη Ελληνίδα Διεθνής Μετρ.
  • Ολοκληρώθηκε το τελευταίο σκέλος των φετινών γκραν-πρι της FIDE (βλ. και Παρτίδα της Εβδομάδας) με νικητή τον Ντ. Γιακοβένκο με 5,5 β. Ο Λ. Αρονιάν ήρθε δεύτερος, επίσης με 5,5 β., ενώ ο Τ. Ρατζάμποβ τρίτος. Νικητές της διοργάνωσης συνολικά είναι οι Σ. Μαμεντιάροβ και Αλ. Γκρισούκ, που προκρίνονται στο Τουρνουά Διεκδικητών, μαζί με τους Σ. Καριάκιν, Λ. Αρονιάν, Λ. Ντινγκ, Φ. Καρουάνα, Γ. Σο και Βλ. Κράμνικ.
  • Ανακοινώθηκε από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE) ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018, δηλαδή το ματς 12 παρτίδων ανάμεσα στον τωρινό πρωταθλητή, Μάγκνους Κάρλσεν, και στον διεκδικητή, που θα προκύψει από το Τουρνουά Διεκδικητών το Μάρτη, θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο τον επόμενο Νοέμβρη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ