Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Επιστολή διαμαρτυρίας φαντάρων της Γ' ΕΣΣΟ/2019 από τη Χίο

Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατόπεδο «Αναστασίου Γεωργίου» στη Χίο, παιδιά λαϊκών οικογενειών, είμαστε απέναντι στη λογική που μας θέλει να πληρώνουμε αδρά για τις ανάγκες της θητείας μας. Πριν καν περάσουμε τις πύλες του στρατοπέδου, βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουμε μπλούζες, κάλτσες κ.τ.λ.

Στη συνέχεια, η άδεια ορκωμοσίας μάς βρήκε να πληρώνουμε ξανά, αυτήν τη φορά για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Καταστάσεις επιβίβασης δεν χορηγήθηκαν, μιας και η άδεια ήταν τιμητική και όχι κανονική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στέκεται προσοχή στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, βάζει την υπογραφή της μαζί με το ΝΑΤΟ σε επιθέσεις σε βάρος των λαών, σπαταλώντας υπέρογκα ποσά που δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, δεν δίνουν δεκάρα ώστε να εξασφαλίσουν όλα όσα έχει ανάγκη για τη θητεία του ο φαντάρος. Οι φαντάροι, οι νεολαίοι και οι εργαζόμενοι να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Κάλυψη όλων των αναγκών μας εδώ και τώρα.

***Στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Και αυτήν τη χρονιά η Επιτροπή για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετέχει με ειδικό περίπτερο, αφιερωμένο στη στρατευμένη νεολαία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Πάρκο Τρίτση, 19 - 21 Σεπτέμβρη.

Η Επιτροπή σάς καλεί να επισκεφθείτε και αυτόν το χώρο στο Φεστιβάλ. Εκεί μπορείτε να συναντήσετε και να συζητήσετε με άλλους στρατευμένους νέους και απόστρατους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στο περίπτερο μπορείτε να βρείτε και να προμηθευτείτε ειδικά υλικά που αναφέρονται στις θέσεις του ΚΚΕ, στις εκδόσεις και τις παρεμβάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης θα προβάλλεται βίντεο για τα προβλήματα που μας απασχολούν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ