Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Επιστολή καταδρομέα

«Σήμερα, η Ελλάδα γίνεται μια απέραντη βάση, σε συνθήκες που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν, που οι σφοδροί ανταγωνισμοί εκθέτουν το λαό και τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν απλωθεί σε κάθε γωνιά της χώρας, οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ παίρνουν τα εύσημα από τον Τραμπ γιατί υπερκαλύπτουν τους στόχους των ΝΑΤΟικών δαπανών, ενώ πλέον η Ελλάδα αναλαμβάνει και ρόλο "στρατολόγου" νέων κρατών στη λυκοσυμμαχία, όπως έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια ακόμα ιμπεριαλιστική διευθέτηση στην περιοχή, που φέρει τα σπέρματα του αλυτρωτισμού.

Ο λαός καλείται ξανά "να κοιμάται ήσυχος", να μένει θεατής στα σούρτα - φέρτα του πρέσβη των ΗΠΑ σε πόλεις και χωριά, σε υπουργεία, σε υπηρεσίες και σε κάθε λογής φιέστες.

Η β' φάση του "Στρατηγικού Διαλόγου" ΗΠΑ - Ελλάδας, ο οποίος ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον "διαβολικά καλό" Τραμπ, μόνο ανησυχία πρέπει να προκαλεί στους εργαζόμενους. Οι εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο, η όξυνση των αντιθέσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, οι ευθείες απειλές αποδεικνύουν ότι κανένας σήμερα δεν πρέπει να εφησυχάζει. Η βάση της Σούδας, το Στεφανοβίκειο, η Αλεξανδρούπολη, ο Αραξος, η Ανδραβίδα, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, κάθε γωνιά της χώρας που αξιοποιείται από τις ΗΠΑ για το ξεδίπλωμα της εγκληματικής πολιτικής τους στην περιοχή, είναι "μαγνήτες" κινδύνων, "τίμημα" που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης. Καμιά ασπίδα προστασίας δεν υπάρχει για τους λαούς της περιοχής στο καμίνι αυτών των ανταγωνισμών για το μοίρασμα του πλούτου.

Τώρα το σύνθημα "Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις - καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις" πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, από περισσότερα συνδικάτα, μαζικούς φορείς, να φτάσει πιο πλατιά στην εργατική τάξη, σε χώρους δουλειάς και κλάδους.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για αποδέσμευση της Ελλάδας από τους δολοφονικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να απεμπλακεί από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που το μόνο που φέρνουν είναι πόλεμοι, εξαθλίωση, προσφυγιά και δυστυχία για τους λαούς. Να δυναμώσει η πάλη για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, ώστε να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του, αλλά και να εξασφαλίσει την ειρήνη, την ισότιμη συνεργασία και τη φιλία με τους γείτονες λαούς».

Επιστολή ναύτη

«Στη φρεγάτα "ΚΑΝΑΡΗΣ" υπάρχουν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Το νερό με το οποίο κάνουμε μπάνιο και μαγειρεύουμε έχει σκουριές και είναι κίτρινο.
  • Πολλές μέρες των ταξιδιών οι ναύτες που υπηρετούμε, δουλεύουμε 20 ώρες ασταμάτητα.
  • Η έλλειψη προσωπικού στο πλοίο οδηγεί το υπάρχον προσωπικό σε εξάντληση, για να βγουν οι δουλειές που πρέπει να γίνουν και αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία του πληρώματος και επηρεάζει την ικανότητά του να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του.
  • Για να πιούμε νερό αγοράζουμε φίλτρα.
  • Στα ταξίδια στο αγκυροβόλι βγαίνουμε έξοδο μία φορά τη βδομάδα ενώ προβλέπεται έξοδος μέρα παρά μέρα.

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση σε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναύτες αντί να κλωθογυρίζει γύρω από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ