Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ
Απαράδεκτες οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου σε συνέδριο των Χερσαίων Στρατιωτικών Δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, εμείς οι φαντάροι που υπηρετούμε στην παραμεθόρια περιοχή του Βορείου Εβρου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Οι Ελληνες φαντάροι και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις πρέπει να προετοιμάζονται να χύσουν το αίμα τους «δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες», δηλαδή για τα δολοφονικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Ολοι γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ αιματοκύλησαν στο παρελθόν δεκάδες λαούς, έσπειραν τον θάνατο και τον όλεθρο σε όλες τις μεριές του πλανήτη, δημιούργησαν τα καραβάνια των χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων. Δηλώνουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών των λαών, ότι τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας!

Γιάννης Βασιλειάδης, Στρατιώτης ΠΖ, Εβρος

***

Στρατευμένοι που υπηρετούν στον Προβατώνα Εβρου σε επιστολή τους μας γράφουν:

«Την ίδια στιγμή που ο χειμώνας έρχεται και οι συνθήκες δυσκολεύουν, υπάρχουν μεγάλες υλικοτεχνικές ελλείψεις και θέματα υποδομών που βασανίζουν τους στρατιώτες. Ενα απλό παράδειγμα: Στις τουαλέτες και τους θαλάμους δημιουργείται συμφόρηση και προβλήματα με την καθαριότητα και τις συνθήκες υγιεινής των χώρων συνολικά, ενώ το φαγητό πολλές φορές δεν επαρκεί για όλους.

Στον αντίποδα, οι επιδιώξεις για γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας με την υπογραφή της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" ακόμη και με τη δημιουργία νέας βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης γεμίζουν ανησυχία τους στρατιώτες, οι οποίοι με τη σειρά μας θέλουμε να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση και εναντίωσή μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Η Ελλάδα, στην πραγματικότητα, μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατηγείο και εμπλέκεται βαθύτερα στο γαϊτανάκι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και των ανταγωνισμών των μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα του πλούτου και της Ενέργειας στα Βαλκάνια, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής καθώς και όλοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε μεταξύ τους. Με το κεφάλι ψηλά και την πίστη στον αγώνα για ένα μέλλον και έναν κόσμο χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμο, προσφυγιά να ορθώσουν ανάστημα και να βάλουν απέναντι τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και αυτό το βάρβαρο σύστημα εν γένει. Πιάνοντας το νήμα από τη μεγαλειώδη πορεία κατά της επίσκεψης του Πομπέο στην Αθήνα και τον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, ο λαός, η νεολαία και οι φαντάροι να φωνάξουν:

-- Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

-- Να κλείσουν οι βάσεις

-- Κανένας φαντάρος σε αποστολές εκτός συνόρων.

Ψηλά το κεφάλι, υπομονή, καλή δύναμη και υγεία σε όλους».

***

Στρατιώτες από το ΚΙΧΝΕ Αλεξανδρούπολης μας γράφουν:

«Δεν πρόλαβε ακόμα να στεγνώσει το μελάνι από την ανανέωση της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις και έχουν ήδη αρχίσει να την εφαρμόζουν με κάθε τρόπο και να μας θυμίζουν πόσο επικίνδυνη είναι για εμάς. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φαίνεται να αρέσει στους Αμερικανούς, αφού έστειλαν ήδη το πλοίο "USNS Carson City" να το επισκεφτεί, με τον ελληνικό στρατό να το υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες, αφού διοργάνωσε μέχρι και αγώνα μπάσκετ για να αθληθεί το πλήρωμά του, εμπλέκοντας σε αυτό και φαντάρους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι επισκέψεις αυτές δεν είναι τυχαίες. Ούτε τυχαίο είναι που μετά την Αλεξανδρούπολη το πλοίο έκανε στάση και στη Σύρο, ενώ την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη της Ελλάδας στον Αραξο ξανάνοιξε η κουβέντα για τη μεταφορά πυρηνικών. Δεν θα τους περάσει να μετατρέψουν τη χώρα μας σε μια τεράστια βάση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε στιγμή.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Καμία εμπλοκή των φαντάρων σε σχετικές υπηρεσίες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ