Σάββατο 18 Γενάρη 2020 - Κυριακή 19 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Φαντάροι για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 20 Γενάρη:

  • Ναύτης απ' το Ναύσταθμο Σαλαμίνας γράφει στον «Ριζοσπάστη»: «Βλέποντας τα σύννεφα του πολέμου να εξαπλώνονται στην περιοχή μας, εμείς οι ναύτες δεν έχουμε παρά μόνο ένα δρόμο, να ενισχύσουμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για να φουντώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα».
  • Πεζοναύτης από το 521 Τάγμα Πεζοναυτών σημειώνει: «Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της Οικονομικής Εξόρμησης χρειάζεται να συμβάλει ο καθένας από το υστέρημά του για την υπερκάλυψη των στόχων που έχουν θέσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, αφού είναι βασικός όρος για να μπορεί το Κόμμα να συνεχίσει και να κλιμακώσει την πολιτική του δραστηριότητα. Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ πρέπει να αφορά όλους τους εργάτες, το λαό και τα παιδιά του. Αφορά και όλους εμάς που υπηρετούμε τη θητεία μας στο στρατό. Πρέπει να γίνει και δική μας υπόθεση, αφού το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα σήμερα που παλεύει με συνέπεια για τα δικαιώματά μας και τις συνθήκες που υπηρετούμε τη θητεία μας».
  • «Διαβάζοντας για τη μαχητική ανταπόκριση φαντάρων στο κάλεσμα του ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση, φαντάροι από τη Χίο συμβάλλουμε και εμείς με το υστέρημά μας στην προσπάθεια του ΚΚΕ να είναι δυνατό και οικονομικά εύρωστο».

Ετσι, ο λαός και τα παιδιά του που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, γίνονται πιο ισχυροί και ικανοί μαζί με το Κόμμα τους να αντιπαλέψουν ΝΑΤΟ, ΕΕ και τα αστικά συμφέροντα που οι τελευταίοι εξυπηρετούν.

***

«Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη γενίκευση της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν αναδεικνύουν την επικινδυνότητα της συμμετοχής της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Το διάβημα της ιρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα γκρεμίζει το επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, δυναμώνοντας τον αγώνα κατά της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει αναδείξει εδώ και δεκαετίες το ρόλο του ΝΑΤΟ αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στη χώρα μας η συμμετοχή της σε αυτά τα σχέδια.

Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ αλλά και συνολικά απέναντι στο σύστημα που γεννά πολέμους και φτώχεια, είναι πολύ σημαντική η ενίσχυση του ΚΚΕ».

Σμηνίτης από την 111 Πτέρυγα Μάχης

***

Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και προσφυγιά

Σε επιστολή τους στρατευμένοι μάς γράφουν:

«Οι φαντάροι που υπηρετούμε στον Εβρο αλλά και στη γειτονική Ροδόπη καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες των αποτελεσμάτων της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που κυνηγημένοι από τη χώρα τους, περπατάνε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να σωθούν, να βρουν ζεστασιά, ένα κομμάτι φαΐ.

Οι εικόνες αυτές που αντικρίζουμε επιβεβαιώνουν ότι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι που εξαπολύουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Βόρειας Αφρικής, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, έχουν ως θύματα τους λαούς όλων των χωρών. Αυτοί αποτελούν τις αιτίες για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Αξιοποιεί το έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αποδοχή και εφαρμογή της Συμφωνίας Τουρκίας - ΕΕ, κρατώντας τους πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη χώρα μας. Ολοι μαζί ψήφισαν στα όργανα της ΕΕ την ακόμη μεγαλύτερη καταστολή στα σύνορα, τη δημιουργία "ελεγχόμενων κέντρων", δηλαδή περισσότερες "Αμυγδαλέζες" και "Μόριες", αλλά και "πλατφορμών αποβίβασης", δηλαδή στρατοπέδων συγκέντρωσης σε τρίτες χώρες.

Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη να υπερασπιστεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Σαρώνουν τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκουν το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Κάθε νέος που πλήττεται από αυτή την πολιτική, έχει καθήκον να εκφράσει την αλληλεγγύη του απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας. Να καταδικάσει φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού όπου υπάρχουν. Εμείς, ο ελληνικός λαός ξέρουμε από προσφυγιά και από μετανάστευση.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται για να δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με όλο το λαό για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια και προσφυγιά, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ