Σάββατο 19 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 20 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι των ιμπεριαλιστών

Οι εξελίξεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, με την εμπλοκή και του ΝΑΤΟ στις αντιπαραθέσεις, όπως για όλο τον λαό έτσι και για εμάς τους φαντάρους δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Είναι επικίνδυνες εξελίξεις και για μας, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια της ίδιας πολιτικής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η χώρα μας έχει εμπλακεί μέχρι το κόκαλο στις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που εκφράζονται και με την πολεμική προετοιμασία και συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Κάθε μέρα φυτρώνει και μια καινούργια βάση του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα αυτές να αξιοποιούνται για τις δολοφονικές επιθέσεις του και να αποτελούν στόχο για τους αντιπάλους του.

Η Αλεξανδρούπολη αυτές τις μέρες αναφέρεται σε κάθε δήλωση, έγινε παγκοσμίως γνωστή, όχι φυσικά για τις ομορφιές της. Από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς παράγοντες για το πόσο χρήσιμο είναι το λιμάνι και τον ρόλο που παίζει για τη μεταφορά δολοφονικού οπλισμού, όπως έγινε πριν δύο μήνες και ετοιμάζεται να γίνει και τώρα για την προώθηση επιπλέον στρατιωτικών δυνάμεων στα πεδία των μαχών. Οσο και από τους αντιπάλους τους (βλ. δηλώσεις Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Ρώσου υπουργού Εξωτερικών) για το ότι αποτελεί στόχο αντιποίνων σε περίπτωση περαιτέρω ανάφλεξης της κατάστασης.

Δίνονται «λεφτά με το τσουβάλι» στο ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την άμυνα της χώρας, για στρατιωτικές αποστολές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, που αξιοποιούνται για να εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των λίγων. Την ίδια στιγμή που εμείς και οι οικογένειές μας με τα χίλια ζόρια τα βγάζουμε πέρα, ειδικά κατά τη διάρκεια της θητείας μας.

Οσο θα οξύνονται οι ανταγωνισμοί τους, όσο οι αστικές τάξεις θα σφάζονται για το ποια θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, οι λαοί δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά μεταξύ τους.

Γι' αυτό και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ να παλέψουμε ώστε να μη γίνουμε «κρέας στα κανόνια τους», να απεμπλακεί η χώρα μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και τα συμφέροντά τους. Να επιστρέψουν οι ελληνικές δυνάμεις από το εξωτερικό, καμία συμμετοχή Ελλήνων φαντάρων και στελεχών στους δολοφονικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Για να ζουν οι λαοί ειρηνικά και να συνεργάζονται μεταξύ τους.

Στρατιώτης Κωσταδήμας Βασίλης

188 ΠΥΠΑΡ, Λαγός Εβρου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ