Σάββατο 5 Μάη 2018 - Κυριακή 6 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε με φιέστα ΑΕΚ και κόντρα Αστέρα - Ξάνθης

Στη Ριζούπολη, όπου η ΑΕΚ θα πανηγυρίσει και τυπικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, και στη μάχη που δίνουν Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη για την κατάκτηση της 5ης θέσης και την ευρωπαϊκή συμμετοχή, μοιράζεται το ενδιαφέρον στην 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League, η οποία διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τους διεκδικητές της 5ης θέσης περιμένουν εκτός έδρας δοκιμασίες - τον Αστέρα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη στο γήπεδο της Λεωφόρου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες έχουν από 42 βαθμούς, με τους Αρκάδες να υπερτερούν στην ισοβαθμία, κατ' επέκταση οι «Ακρίτες» θέλουν οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα από τον Αστέρα (ισοπαλία γι' αυτούς και ήττα για τον Αστέρα ή νίκη γι' αυτούς και ισοπαλία για τον Αστέρα).

Κόντρα στον Απόλλωνα στο γειτονικό γήπεδο της Ριζούπολης θα γιορτάσει η ΑΕΚ την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη γιορτή να αναμένεται να συνεχιστεί στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας.

Τη δική του γιορτή ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εχοντας εκτίσει την ποινή αποκλεισμού της έδρας του, υποδέχεται τον Πλατανιά παρουσία των οπαδών του, στον απόηχο της απόρριψης από το Διαιτητικό Δικαστήριο της έφεσης για την ποινή που του έχει επιβληθεί.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5 (19.00): ΑΕΛ - Λαμία (Novasports 4), Απόλλων Σμύρνης - ΑΕK (Novasports 2) , Ατρόμητος - Κέρκυρα (Novasports 5), ΠΑΟΚ - Πλατανιάς (Novasports 3).

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5 (19.00): Παναθηναϊκός - Ξάνθη (Novasports 4), Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης (Novasports 5), Πανιώνιος - Λεβαδειακός (Novasports Stories), ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός (Novasports 3).

ΒASKET LEAGUE
Ντέρμπι παραμονής στο Αλεξάνδρειο

Μετά από τρεις βδομάδες διακοπής, το πρωτάθλημα της Basket League επανέρχεται στη δράση με τη διεξαγωγή του κυρίως μέρους της 24ης αγωνιστικής. Η αυλαία άνοιξε πρόωρα το Σάββατο 27/4 με τον αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Προμηθέα Πάτρας, όπου οι Πατρινοί πήραν σημαντική νίκη με την οποία εξασφάλισαν την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα. Στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν το Σάββατο 5/5 το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ντέρμπι της «ουράς» μεταξύ Αρη και Πανιωνίου, που θα κρίνει πολλά για την παραμονή στην κατηγορία.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ (17.00): Κολοσσός Ρόδου - Κύμη (EΡΤ1, παράλληλη μετάδοση), Αρης - Πανιώνιος (ΕΡΤ1, π/μ), Λαύριο - ΓΣΛ/Φάρος (ΕΡΤ1, π/μ), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (Cosmote Sports 4), Ρέθυμνο - Τρίκαλα (ΕΡΤ1, π/μ), Κόροιβος - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ, π/μ).

ΒΟΛΕΪ
«Πράξη δεύτερη» στην Πυλαία

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται η μάχη για τον τίτλο στη Volley League ανδρών. Την Κυριακή 6/5 (19.00 - ΕΡΤ3) στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον δεύτερο αγώνα για τη σειρά των τελικών. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 1-0 νίκες μετά την επικράτησή τους στον πρώτο τελικό στο κλειστό του Ρέντη, και ο «Δικέφαλος του Βορρά» με όπλο την έδρα επιδιώκει την ισοφάριση της σειράς. Ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες, και αν χρειαστεί 5ος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του Ολυμπιακού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ