Σάββατο 9 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 10 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Στη Γεωργία ψάχνει το πρώτο βήμα

Τον πρώτο από τους... τελικούς στον όμιλο που θα κρίνουν τις ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ του 2022 δίνει το Σάββατο 9/10 η Εθνική ανδρών αντιμετωπίζοντας στο Μπατούμι τη Γεωργία (19.00, ΟPEN TV/Cosmote Sport 1) για τον όμιλο της προκριματικής φάσης. Τόσο η συγκεκριμένη αναμέτρηση όσο και η επόμενη με τη Σουηδία, επίσης εκτός (12/10), θεωρούνται καθοριστικές για την Εθνική που χρειάζεται το απόλυτο στις νίκες προκειμένου να συνεχίσει να ελπίζει. Με την Ισπανία να έχει αγκαλιάσει την πρώτη θέση, στόχος του ελληνικού συγκροτήματος είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα ευρωπαϊκά μπαράζ, όπου θα κριθούν τα εναπομείναντα εισιτήρια για τη διοργάνωση στο Κατάρ.

Παρά τα προβλήματα σημαντικών απουσιών (Γαλανόπουλος, Ζέκα, Διούδης, Ρέτσος, Παπαδόπουλος), στους κόλπους της Εθνικής επικρατεί αισιοδοξία για τα δύο κομβικά παιχνίδια. Με εφαλτήριο τη νίκη στην τελευταία υποχρέωση επί της Σουηδίας (2-1) στο ΟΑΚΑ, που αναπτέρωσε τις βαθμολογικές ελπίδες αλλά και την ψυχολογία, στο αντιπροσωπευτικό ευελπιστούν σε μια ανάλογη συνέχεια.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Σουηδία θα υποδεχθεί το Κόσοβο (19.00, Cosmote Sport 2).

SUPER LEAGUE 1
«Καμπάνα» στον Ολυμπιακό

Tο πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League τιμώρησε τον Ολυμπιακό με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 13.000 ευρώ πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Super League 1. Θυμίζουμε πως το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» διακόπηκε δύο φορές, για περίπου 10 λεπτά την καθεμία, λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί των γηπεδούχων δημιουργώντας ομιχλώδες τοπίο. Μάλιστα, τα περιστατικά καταδίκασε με ανακοίνωση και η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πλέον με τα νέα δεδομένα ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς κόσμο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική.

BASKET LEAGUE
Σε Λαύριο και Ζοφριά το ενδιαφέρον

Οι αναμετρήσεις σε Λαύριο και Ζοφριά ξεχωρίζουν για διαφορετικούς λόγους στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στην Basket League. Στο Λαύριο η ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος τοπική ομάδα, που ξεκίνησε δυναμικά και φέτος, θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό που επανήλθε στην κατηγορία μετά από περίπου 2,5 χρόνια, προφανώς με υψηλές φιλοδοξίες. Στο κλειστό γήπεδο της Ζοφριάς η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι ιστορικού χαρακτήρα για την Ενωση αφού κάνει πρεμιέρα στο νέο γήπεδό της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 9/10: Ιωνικός - Αρης (17.00, ΕΡΤ FLIX), Προμηθέας - ΠΑΟΚ (17.00, ΕΡΤ3), ΑΕΚ - Λάρισα (20.00, ΕΡΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ 10/10: Κολοσσός Ρόδου - Απόλλων Πάτρας (17.00, ΕΡΤ FLIX), Ηρακλής - Περιστέρι (17.00, ΕΡΤ 3), Λαύριο - Ολυμπιακός (20.00, ΕΡΤ3).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ