Σάββατο 6 Μάη 2023 - Κυριακή 7 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
SUPER LEAGUE
Καθοριστικά ντέρμπι σε Φάληρο και Χαριλάου

Με την υπόθεση τίτλος να παραμένει ανοιχτή δύο «στροφές» πριν το φινάλε των πλέι οφ της Super League, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής οι ισόβαθμοι στην κορυφή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καλούνται να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες εκτός έδρας δοκιμασίες στην προσπάθειά τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεσπόζουν το ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στο Φάληρο, και αυτό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Αρης υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στον Βόλο. Οσο για τα πλέι άουτ, στην 6η αγωνιστική ξεχωρίζει το καθοριστικό για τη σωτηρία ντέρμπι στη Λαμία.

Με τους δύο διεκδικητές του τίτλου, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, να έχουν υποστεί νέες βαθμολογικές απώλειες μεσοβδόμαδα με εντός έδρας ισοπαλίες για την 8η αγωνιστική, τα νέα τεστ δυνάμεων και ψυχολογίας θεωρούνται κομβικά ως προς την έκβαση της μάχης για το πρωτάθλημα. Παράλληλα το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι σημαντικό και για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό, στην προσπάθειά του για κατάληψη της 3ης θέσης, που ανάλογα και με το αποτέλεσμα του τελικού Κυπέλλου εν δυνάμει δίνει το λεγόμενο «καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο». Διεκδικώντας τον ίδιο στόχο, ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να περάσει αλώβητος από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Στα πλέι άουτ, καθοριστική αναμένεται η αναμέτρηση στη Φθιώτιδα, μεταξύ της Λαμίας και του Λεβαδειακού, δύο από τις τρεις ομάδες που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία. Η τρίτη απ' αυτές, ο Ιωνικός, έχει επίσης δύσκολη αποστολή, στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (Σάββατο 6/5, 20.00): Ατρόμητος - Παναιτωλικός (Novasports 2), ΟΦΗ - Ιωνικός (Cosmote Sport 2), ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (Novasports Prime), Λαμία - Λεβαδειακός (Cosmote Sport 1).

ΠΛΕΪ ΟΦ (Κυριακή 7/5, 20.00): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Cosmote Sport 2), Αρης - ΑΕΚ (Novasports Prime), Βόλος - ΠΑΟΚ (Cosmote Sport 3).

SUPER LEAGUE 2
Δοκιμάζονται οι μνηστήρες της κορυφής

Οι εκτός έδρας αποστολές των ομάδων που επιδιώκουν να πλησιάσουν την κορυφή σε 1ο και 2ο όμιλο ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Super League 2. Στον 1ο όμιλο η ΑΕΛ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό Β', με στόχο να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό. Στον 2ο η Καλλιθέα, που «κυνηγά» την πρωτοπόρο Κηφισιά (παίρνει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Ηρόδοτο, ο οποίος έχει αποσυρθεί), καλείται να περάσει αλώβητη από τα Χανιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Σάββατο 6/5: Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου (13.45 - ΕΡΤ3).

Δευτέρα 8/5: 14.45: Θεσπρωτός - Ηρακλής Λάρισας, Αλμωπός Αριδαίας - Διαγόρας Ρόδου, Μακεδονικός - Βέροια. 15.15: Παναθηναϊκός Β' - ΑΕΛ (ΕΡΤ).

2ος όμιλος

Σάββατο 6/5: Ολυμπιακός Β' - ΟΦ Ιεράπετρας (14.45).

Κυριακή 7/5 (14.45): Απόλλων Σμύρνης - Ηλιούπολη, Παναχαϊκή - Προοδευτική.

Δευτέρα 8/5 (14.45): Χανιά - Καλλιθέα, Επισκοπή Ρεθύμνου - ΠΑΟ Ρουφ, Καλαμάτα - Αιγάλεω.

Ρεπό έχουν στον 1ο όμιλο η Νίκη Βόλου και στον 2ο η ΑΕΚ Β'.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Η ώρα του Φάιναλ 4 στο Ναύπλιο

Με τη διεξαγωγή του Φάιναλ 4 του Κυπέλλου επιστρέφει η δράση στις εγχώριες υποχρεώσεις του χάντμπολ ανδρών, μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Euro 2024. Η τελική φάση του φετινού Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Ναύπλιο το διήμερο 8-9/5 και θα κρίνει τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν. Στους ημιτελικούς, που θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 8/5, ξεχωρίζει η κόντρα των δύο διεκδικητών και του πρωταθλήματος, ΑΕΚ και Ολυμπιακού (19.15 - EΡΤ3), ενώ στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Διομήδης Αργους και ο Δούκας (15.30 - ΕΡΤ Sports ). Οι νικητές θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον τελικό της Τρίτης 9/5 (19.15 - ΕΡΤ3).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ