Σάββατο 10 Ιούνη 2023 - Κυριακή 11 Ιούνη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΒASKET LEAGUE - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Με ζητούμενο το προβάδισμα οι «αιώνιοι»

Με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πλέον στο 1-1 στις νίκες, το τρίτο ραντεβού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για τη σειρά των τελικών της Basket League, στο ΣΕΦ την Κυριακή 11/6 (21.15 - ΕΡΤ3), έχει κομβικό χαρακτήρα ενόψει της συνέχειας της σειράς. Στόχος καθεμιάς από τις δύο ομάδες είναι να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα τίτλου, καθώς όποιος πάρει τη νίκη θα θέλει άλλη μία για να στεφθεί πρωταθλητής. Οι γηπεδούχοι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αντιδράσουν μετά την ήττα τους στο ΟΑΚΑ στον 2ο τελικό, πρώτη από τον Παναθηναϊκό μετά από δυόμισι χρόνια, ενώ αγωνιούν για την κατάσταση των Σλούκα (ίωση) και Βεζένκοφ (τραυματίας). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, μετά την πολύτιμη νίκη που τον κράτησε στη μάχη του τίτλου αλλά και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί απέναντι στους «ερυθρόλευκους», θα εμφανιστεί χωρίς προβλήματα και ανεβασμένος ψυχολογικά.

CHAMPIONS LEAGUE - ΤΕΛΙΚΟΣ
Το φαβορί και η έκπληξη διεκδικούν το τρόπαιο

Το απόλυτο φαβορί του φετινού Champions League (η Μάντσεστερ Σίτι) και η έκπληξη της σεζόν (η Ιντερ) διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στον τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο στάδιο «Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης (22.00 - Cosmote Sport 1 / Mega). Πρόκειται για τη 10η αγγλοϊταλική αναμέτρηση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και 5η σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών / Champions League. Η Σίτι δίνει το «παρών» στον τελικό για δεύτερη φορά στην ιστορία της και θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά. Από την πλευρά της η Ιντερ επανέρχεται σε ρόλο φιναλίστ μετά από 13 χρόνια, από το 2010, όταν είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, και συνολικά για 6η φορά στην ιστορία της, με τους «νερατζούρι» να διεκδικούν το 4ο τρόπαιό τους στη διοργάνωση.

SUPER LEAGUE 2
Κρίνεται η μάχη του τίτλου στον 2ο όμιλο

Οι αναμετρήσεις στην Αθήνα, καθοριστικές για την έκβαση της μάχης του τίτλου στον 2ο όμιλο της Super League 2, δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής, προτελευταίας της σεζόν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Η πρωτοπόρος Κηφισιά (64 βαθμοί) φιλοξενεί την Καλαμάτα και με νίκη σφραγίζει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να το πετύχει και σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας. Μόνο νίκη θέλει από την πλευρά της η 2η Καλλιθέα (59 β.) στον εντός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω, ευελπιστώντας παράλληλα σε ήττα των πρωτοπόρων προκειμένου να έχει ελπίδες ανόδου την τελευταία αγωνιστική. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος (Σάββατο 10/6 - 17.00): Ηρακλής Λάρισας - Μακεδονικός, Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ, Διαγόρας Ρόδου - Βέροια, ΠΑΟΚ Β' - Παναθηναϊκός Β', Νίκη Βόλου - Πανσερραϊκός, Θεσπρωτός - Αλμωπός Αριδαίας. Ρεπό: Απόλλων Πόντου.

2ος όμιλος (Κυριακή 11/6 - 17.00): Κηφισιά - Καλαμάτα, Καλλιθέα - Αιγάλεω, Προοδευτική - Ηλιούπολη, ΟΦ Ιεράπετρας - Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ Β' - Επισκοπή Ρεθύμνου, Ολυμπιακός Β' - Παναχαϊκή. Ρεπό: ΠΑΟ Ρουφ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ