Παρασκευή 5 Γενάρη 2024 - Κυριακή 7 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2024
Σε ρότα διάκρισης η Εθνική γυναικών

Επιδιώκοντας να συνεχίσει την επιτυχημένη παράδοση με τις κατακτήσεις μεταλλίων στη διοργάνωση, αλλά φέτος ακόμα πιο ψηλά, η Εθνική πόλο γυναικών ρίχνεται από την Παρασκευή 5/1 στη μάχη της διάκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας μέχρι 13 Ιανουαρίου. Με τον «αέρα» του ασημένιου μεταλλίου στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Σπλιτ το 2022, και των συνολικά τεσσάρων μεταλλίων που μετράει στη μέχρι τώρα παρουσία της στον θεσμό, στη φετινή διοργάνωση η Εθνική στοχεύει στο βήμα παραπάνω, δηλαδή στο χρυσό μετάλλιο, και παράλληλα να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Το ελληνικό συγκρότημα θα βρεθεί αρχικά στον 1ο όμιλο της α' φάσης, μαζί με ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους, όπως η Ουγγαρία, με την οποία κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή (21.30 - ΕΡΤ3), η Κροατία (6/1, 17.00 - ΕΡΤ3) και η διοργανώτρια Ολλανδία (7/1, 19.30 - ΕΡΤ3). Στόχος της Εθνικής είναι καταρχάς η κατάληψη μίας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, που στέλνουν απευθείας στα προημιτελικά, αποφεύγοντας τους χιαστί αγώνες μπαράζ στους οποίους θα μετέχουν οι τρίτες και οι τέταρτες ομάδες των τεσσάρων ομίλων της διοργάνωσης.

EUROLEAGUE
Να «ρεφάρει» ψάχνει ο Παναθηναϊκός

Θέλοντας να «ρεφάρει» την ήττα από την Μπασκόνια την Τετάρτη στη Βιτόρια, ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη συνεχόμενη υποχρέωσή του επί ισπανικού εδάφους φιλοξενείται την Παρασκευή από τη Βαλένθια για τη 19η αγωνιστική της Euroleague (21.15 - Novasports Prime). Στόχος των «πρασίνων» είναι η επιστροφή στις νίκες, ώστε να επανέλθουν στη διεκδίκηση της εισόδου στην πρώτη τετράδα, και παράλληλα να σπάσουν την αρνητική παράδοση που έχουν τα τελευταία χρόνια σε ισπανικό έδαφος, όπου μετρούν 18 ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

SUPER LEAGUE
Κομβικά ντέρμπι σε Φάληρο και Χαριλάου

Με δύο ντέρμπι σε Φάληρο και Χαριλάου, μεγάλης σημασίας σε ό,τι αφορά τις θέσεις της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας, όπως και για τη μάχη του τίτλου, συνεχίζεται το διήμερο 7-8/1 το πρωτάθλημα της Super League, με τη 17η αγωνιστική. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τους βαθμούς στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν την κορυφή, ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ δοκιμάζεται με αντίπαλο τον γηπεδούχο Αρη, στην κλασική κόντρα της Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Κυριακή 7/1: Βόλος - Ατρόμητος (15.00 - Cosmote Sport 1), Πανσερραϊκός - Κηφισιά (15.00 - Novasports Prime), Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός (17.00 - Cosmote Sport 1), ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης (17.30 - Novasports 2), Αρης - ΠΑΟΚ (19.30 - Novasports Prime), Ολυμπιακός - ΑΕΚ (21.00 - Cosmote Sport 1)

Δευτέρα 8/1: ΟΦΗ - Λαμία (20.00 - Cosmote Sports 1)



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ