Σάββατο 23 Μάρτη 2024 - Κυριακή 24 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕURO 2024 - ΠΛΕΪ ΟΦ
Στην Τιφλίδα θα κριθεί η πρόκριση για την Εθνική

Με αντίπαλο τη Γεωργία θα διεκδικήσει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία, αντιμετωπίζοντας τους Καυκάσιους την Τρίτη 26 Μάρτη στον τελικό του πρώτου «μονοπατιού» των πλέι οφ του Νations League, από όπου είναι να προκύψουν τα εναπομείναντα «εισιτήρια» για την τελική φάση. Η Εθνική προκρίθηκε στον τελικό της Τρίτης, τον πλέον καθοριστικό γι' αυτήν αγώνα εδώ και μια δεκαετία, χάρη στην επιβλητική νίκη της με 5-0 επί του Καζακστάν (Μπακασέτας 9' πέναλτι, Πέλκας 15', Ιωαννίδης 37', Κουρμπέλης 40', Ταπόλοφ 85' αυτογκόλ) στον ημιτελικό που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πλευρά της η Γεωργία επικράτησε 2-0 του Λουξεμβούργου στην Τιφλίδα, στον άλλο ημιτελικό του πρώτου «μονοπατιού» των πλέι οφ.

ΒASKET LEAGUE
Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου

Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η κανονική περίοδος της Basket League, με τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής. Θυμίζουμε ότι με βάση τη φετινή καινοτομία του ΕΣΑΚΕ, θα ακολουθήσει 3ος γύρος μεταξύ δύο γκρουπ ομάδων (θέσεις 1-6 και 7-12 αντίστοιχα), μέσα από τον οποίο θα διαμορφωθεί η τελική κατάταξη ενόψει των ζευγαρωμάτων των πλέι οφ. Στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αναμέτρηση στο κλειστό των Ανω Λιοσίων ανάμεσα στην ΑΕΚ και στο Περιστέρι, με την «Ενωση» να θέλει να εξασφαλίσει την 6η θέση. Αναλυτικά:

Σάββατο 23/3: Αρης - Λαύριο (17.15 - ΕΡΤ3), ΑΕΚ - Περιστέρι (20.15 ΕΡΤ3).

Κυριακή 24/3: Κολοσσός Ρόδου - Μαρούσι (17.00 - ΕΡΤ Sports), Απόλλων Πάτρας - Ολυμπιακός (17.15 - ΕΡΤ3), Καρδίτσα - ΠΑΟΚ (20.15 - ΕΡΤ3).

Δευτέρα 25/3: Παναθηναϊκός - Προμηθέας (20.15 - ΕΡΤ3).

SUPER LEAGUE 2
Πρεμιέρα των πλέι οφ, με δοκιμασίες για τους «μνηστήρες»

Με τις εκτός έδρας δοκιμασίες των διεκδικητών των θέσεων της ανόδου από 1ο και 2ο όμιλο να ξεχωρίζουν, ξεκινούν στο πρωτάθλημα της Super League 2 τα πλέι οφ, αλλά και τα πλέι άουτ, που θα κρίνουν την παραμονή. Στα σημαντικότερα ματς, για τον 1ο όμιλο ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη και η 2η ΑΕΛ τη Νίκη στον Βόλο. Στο 2ο όμιλο έχουμε αθηναϊκή κόντρα ανάμεσα στην πρωτοπόρο Καλλιθέα και στην Ηλιούπολη, ενώ τα Χανιά, που ακολουθούν, φιλοξενούνται από τον Ιωνικό στη Νίκαια. Αναλυτικά:

1ος όμιλος

Κυριακή (15.00): Πλέι οφ: Νίκη Βόλου - ΑΕΛ, Μακεδονικός - Λεβαδειακός. Πλέι άουτ: Κοζάνη - Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιολικός - Ηρακλής.

2ος όμιλος

Κυριακή (15.00): Πλέι οφ: Ιωνικός - Χανιά (Action 24). Πλέι άουτ: Παναχαϊκή - Γιούχτας.

Δευτέρα (15.00): Πλέι οφ: Ηλιούπολη - Καλλιθέα (Action24).

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Βάσεις πρόκρισης ψάχνει ο Ολυμπιακός

Τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά του EHF Cup στο χάντμπολ ανδρών επιδιώκει να βάλει ο Ολυμπιακός το Σάββατο 23/3, αντιμετωπίζοντας στο κλειστό της Ηλιούπολης τη σλοβενική Κρκα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του θεσμού (20.30). Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να εκμεταλλευτούν την έδρα, καταρχάς να φτάσουν στη νίκη και από κει και πέρα να αποκτήσουν μια διαφορά τερμάτων που θα τους επιτρέψει να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης στη ρεβάνς στη Σλοβενία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ