Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - SUPER LEAGUE
Στην Τούμπα το πρώτο ντέρμπι της σεζόν

Με το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα, να δεσπόζει, το πρωτάθλημα της Super League μετά τη 15ήμερη διακοπή λόγω των αγώνων της Εθνικής ανδρών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει η κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη, με τους πρωταθλητές και τους κυπελλούχους, αντίστοιχα, της περσινής σεζόν να ανοίγουν τον χορό στις φετινές κόντρες μεταξύ των βασικών ανταγωνιστών για τον τίτλο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που κατέχει το αήττητο με το απόλυτο 3/3 μέχρι τώρα, θέλει να διευρύνει το σερί απέναντι στους «πράσινους», που μετρώντας δύο απώλειες (1 ήττα, 1 ισοπαλία) στις 3 πρώτες αγωνιστικές δεν έχουν περιθώρια για νέο στραβοπάτημα. Ο έτερος πρωτοπόρος και επίσης αήττητος μέχρι στιγμής Ολυμπιακός θεωρητικά δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Παναιτωλικό στο Φάληρο. Στη Ν. Φιλαδέλφεια, φιλοξενώντας τον Βόλο, θα αγωνιστεί η ΑΕΚ, η οποία θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες μετά την επιτυχία στη Λιβαδειά. Στην Τρίπολη ο Αστέρας, χωρίς πλέον τον Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο, θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο σε μια κόντρα των δύο αντιπάλων που έχουν κοινούς στόχους στη σεζόν.

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9: Λαμία - Kallithea (18.00, Cosmote Sport 1), Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (20.00, Novasports Prime).

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9: Πανσερραϊκός - Λεβαδειακός (16.30, Novasports Prime), Ολυμπιακός - Παναιτωλικός (18.30, Cosmote Sports 2), ΟΦΗ - Αρης (20.30, Cosmote Sport 1), ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (20.30, Novasports Prime).

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9: ΑΕΚ - Βόλος (20.00, Cosmote Sport 1).

XΑΝΤΜΠΟΛ
Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν

Ο πρώτος τίτλος της νέας σεζόν, 2024-25, στο χάντμπολ ανδρών θα κριθεί το Σάββατο 14/9 (19.00, ΕΡΤ Sports 1), με τη διεξαγωγή του τελικού του Super Cup στο κλειστό της Ηλιούπολης. Τον τίτλο θα διεκδικήσουν ο πρωταθλητής της περσινής σεζόν Ολυμπιακός και ο κυπελλούχος ΠΑΟΚ, στην πρώτη κόντρα της σεζόν. Με τις δυο ομάδες να στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου θέλοντας να ξεκινήσουν ιδανικά τη σεζόν. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της ΟΧΕ, η έδρα του τελικού ορίστηκε βάσει κλήρωσης που έγινε μεταξύ των δύο γηπέδων των αντιπάλων.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Σε δυνατά τεστ οι «αιώνιοι»

Με δυνατά τεστ συνεχίζουν την προετοιμασία τους οι «αιώνιοι», Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που το επόμενο διάστημα θα δώσουν φιλικά παιχνίδια κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους με τους οποίους θα βρεθούν αντιμέτωποι και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ολυμπιακός, μετέχοντας στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ International Basketball Tournament Crete, στην Κρήτη, θα αντιμετωπίσει τη Βίρτους Μπολόνια το Σάββατο 14/9 (20.30, Cosmote Sport 4) στον έναν ημιτελικό του τουρνουά. Στον έτερο αγώνα θα κοντραριστούν οι Φενερμπαχτσέ - Αρμάνι (18.30). Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην Κύπρο για να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά την Μπάγερν Μονάχου (15/9, 19.00, Cosmote Sport 7) και στη συνέχεια τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/9, 19.30, Cosmote Sport 7).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ