Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Πάνω από μισό αιώνα, παλεύω κοντά και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και αβίαστα διαπίστωσα πως αν στη μάνα μου χρωστάω «το ζην», στο ΚΚΕ χρωστάω το «ευ ζην».

Βαφτισμένος στα καθάρια νάματα των δασκάλων μου Δ. Γληνού, Ν. Κιτσίκη, Δ. Καλιτσουνάκη, Π. Σκουριώτη κλπ., και γαλουχημένος με τη μαρξιστική - λενινιστική επιστήμη και λογοτεχνία, καθώς μέσα μου στέριωσε η αυτοπεποίθηση, ξεχώρισα την έννοια του σοσιαλισμού - κομμουνισμού και με τους κοινωνικούς αγώνες τη σημασία της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Κι αυτό ήταν που με οδήγησε στον ασταμάτητο αγώνα για να επικρατήσουν τα ιδανικά του ΚΚΕ και με την ψήφο μου να το υποστηρίζω στην πάλη του κάθε φορά στην εκλογική αναμέτρησή του με τα άλλα αστικά κόμματα.

Σήμερα, ύστερα από την υπονόμευση και ανατροπή των καθεστώτων, από τα πάνω, στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης και την εξαλλοσύνη του αδηφάγου κεφαλαίου των ιμπεριαλιστικών χωρών με επικεφαλής τις ΗΠΑ, είναι φανερό πως οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες της τελευταίας περιόδου. Για κείνο, ο κάθε εργάτης, αγρότης, ο μικροβιοτέχνης, ο νεολαίος, ο κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο, στις Ενοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, πρέπει αδίσταχτα να ψηφίσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Γιατί μόνο έτσι θα μπει φραγμός στην αχαλίνωτη αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική όλων εκείνων στη χώρα μας που υπηρετούν τη «νέα τάξη» και την «παγκοσμιοποίηση». Ολοι πρέπει να ρίξουμε την ψήφο μας στο ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα και η μόνη πολιτική δύναμη που παλεύει για το δίκιο, την ισότητα, την εθνική ανεξαρτησία, για την ειρήνη και η μοναδική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο του λαού μας.


Σταύρος ΚΑΛΦΙΩΤΗΣ
Επ. γενικός δ/ντής Ταχ. Ταμ/ρίου οικονομολόγος - συγγραφέας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ