Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ

Στις 7 του Μάρτη ο νεοφιλελεύθερος δικομματισμός επιστρατεύοντας όλες σχεδόν τις εφεδρείες του ετοιμάζεται να αποκομίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την εφαρμογή του πιο σκληρού τμήματος της πολιτικής του.

Είναι φανερό ότι το μέγεθος που θα προκύψει από το άθροισμα του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ θα είναι το νομιμοποιητικό στοιχείο για την τελική επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές κατακτήσεις. Αυτό που κρίνεται σ' αυτές τις εκλογές δεν είναι μόνο ο συσχετισμός δυνάμεων για την επόμενη περίοδο - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - αλλά κατά πόσο αυτός ο συσχετισμός θα ενισχύει τις αντιστάσεις στο κοινωνικό πεδίο, όπου μένει ανοιχτή η αναμέτρηση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Το ΚΚΕ, μπροστά στις εκλογές, παρουσιάζει την πολιτική του πρόταση μετά από μια συνεχή και καθημερινή διαπάλη χρόνων μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Καταθέτει μια πρόταση συσπείρωσης ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, έχοντας σταθερή οριοθέτηση από κάθε κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή αντίληψη συνδιαχείρισης.

Ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία, τα κοινωνικά στρώματα που περιθωριοποιούνται, δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια διπλή απάντηση. Κάθε άρνηση στο δικομματισμό και τις δυνάμεις που κατά καιρούς τον στηρίζουν, όταν γίνεται ψήφος στο ΚΚΕ ο λαός αποκτά μια ασπίδα για την άμυνά του και ένα δόρυ για την αντεπίθεσή του.

Ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συνθήκες γιγαντισμού, ισοπέδωσης και λεηλασίας ανθρώπων και ιδεών, η ψήφος στο ΚΚΕ αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Δεν είναι απλώς ένα εύρημα των δημοσκοπήσεων σήμερα ή ένα εκλογικό μέγεθος αύριο. Είναι μια ψήφος που έχει περάσει από «χίλια μύρια» κύματα, είναι μια ακριβή ψήφος με ανεκτίμητη αξία.

Οσοι άνθρωποι αναγνωριζόμαστε στην απέναντι όχθη από το δικομματισμό, επιλέγοντας το ΚΚΕ, ξέρουμε ότι η ψήφος μας θα μείνει στην Αριστερά και τους αγώνες. Δε θα γίνει το όχημα για τη μετάβαση στη «νέα εποχή» της εκφυλιστικής μετάλλαξης.

Δεν είναι καιρός για να βαλτώνει κανείς μέσα σε αμφιβολίες, αυταπάτες και δισταγμούς. Η δημιουργική αναζήτηση για την εναλλακτική πρόταση εξουσίας και η ιδεολογική εκκρεμότητα μπορούν να γονιμοποιηθούν σε μια δυναμική σχέση συσπείρωσης και αγώνα με το ΚΚΕ που αρνήθηκε το συμβιβασμό σε όλα τα επίπεδα.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και στις εκλογές συνδέεται επίσης με την προοπτική συγκρότησης του κοινωνικοπολιτικού Μετώπου: αντίστασης και πραγματικής αντιπολίτευσης σήμερα, άλλης εξουσίας και κοινωνικής προοπτικής αύριο. Τα κοινωνικά μέτωπα πάλης που αποτελούν το σταθερό υπόβαθρο αυτής της προσπάθειας ενδυναμώνονται με την ψήφο στο ΚΚΕ, ενώ ταυτόχρονα η ρήξη μεγάλων λαϊκών δυνάμεων με το δικομματισμό θα ευνοήσει και πολιτικές συγκροτήσεις σε ανάλογη κατεύθυνση.

Η επόμενη μέρα λοιπόν έχει μεγάλη σημασία να βρει δυνατούς τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους νέους και τις νέες που πλημμυρίζουνε τους δρόμους του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, τους συνταξιούχους που τους καμαρώνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης, τους μικρομεσαίους της βιοπάλης, στην πόλη και την ύπαιθρο.

Την Κυριακή στις 7 του Μάρτη ψηφίζουμε για πολλά.

Ψηφίζουμε για αντίσταση και πάλη. Ψηφίζουμε μαζικά και ταξικά.

Ψηφίζουμε με το μυαλό και την καρδιά ΚΚΕ.


Του
Χρήστου ΜΑΡΓΑΝΕΛΗ*
Ο Χρήστος Μαργανέλης είναι ελεύθερος επαγγελματίας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ