Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Κόντρα στο ρεύμα

Του Γιώργου ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ*

Ως εργαζόμενος, συνδικαλιστής και ως άνθρωπος, σε αυτές τις εκλογές υποστηρίζω το ΚΚΕ και αυτό για τους παρακάτω λόγους: Γιατί αντιστέκεται σθεναρά στη βίαιη ανακατανομή του εισοδήματος σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Γιατί συμπαραστάθηκε ενεργά και ουσιαστικά και συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΔΔΥ ενάντια στη μετατροπή του σε ανώνυμη εταιρία και στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Γιατί είναι η άλλη φωνή, η άλλη πολιτική σε αυτό που προσπαθούν να μας περάσουν σαν μονόδρομο και νομοτελειακό, δηλαδή την ΟΝΕ, την παγκοσμιοποίηση κ.ά. Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί πάει κόντρα στο ρεύμα.

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου!

 Της Στέλλας ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ*

Στηρίζω το ΚΚΕ γιατί είμαι εργαζόμενη και ψηφίζω το κόμμα της εργατικής τάξης. Γιατί το ΚΚΕ είναι κόμμα ηρωικό και καταξιωμένο στη συνείδηση του λαού από τους αγώνες του για την πατρίδα και τους εργαζόμενους. Γιατί με παρρησία καταδίκασε τους Νατοϊκούς δολοφόνους και τους υπερασπιστές τους, πρωτοστάτησε και αγωνίστηκε μαζί με το 98% του ελληνικού λαού ενάντια στον πόλεμο και γιατί ακόμα, καταδίκασε την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, στους τυράννους του, κατ' εντολήν των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των Αμερικάνων.

Υποστηρίζω το ΚΚΕ επειδή αγωνίζεται για να μην εφαρμοστεί η πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων και των μονοπωλίων. Αντιστέκεται στην παρατεταμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, η οποία στοχεύει στην καθυπόταξη της εργατικής τάξης και δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους ότι μπορούμε να μην επιτρέψουμε να μας ισοπεδώσουν. Να μην επιτρέψουμε την επιστροφή μας στον εργασιακό μεσαίωνα, που σαν επακόλουθο έχει την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και τη μετατροπή των εργαζομένων σε απασχολήσιμους.

Επίσης, με την πρόταση του το ΚΚΕ για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού μετώπου, μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός αντίπαλου δέους των εργαζομένων ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού. Για όλους αυτούς τους λόγους, λέω: «ΝΑΙ στο ΚΚΕ», με όλη τη δύναμη της ψυχής.

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Ανάγκη συμπαράταξης

Της Αγγελικής ΜΠΑΤΙΣΤΑΤΟΥ*

Συμπαρατάσσομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα, επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να κλείνουμε τα μάτια στους θανάτους της βιομηχανίας όπλων και στους αργούς θανάτους της κοινωνίας της αποσύνθεσης και του κέρδους των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών.

Συμπαρατάσσομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα, επειδή οφείλουμε στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στην ιστορία, να αντιταχθούμε στη «νέα τάξη πραγμάτων» και στη λογική που θέλει να υποτάξει τη σκέψη του ανθρώπου και τις συνειδήσεις των λαών στην κυριαρχία του παγκόσμιου οικονομικού συμφέροντος και του ΝΑΤΟικού χωροφύλακα.

Συμπαρατάσσομαι με το Κομμουνιστικό Κόμμα, πέρα από διαφωνίες σε επιμέρους πολιτικές ή πρακτικές, επειδή είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στη σημερινή πραγματικότητα. Η μοναδική οργανωμένη πολιτική δύναμη, σήμερα, που υπάρχει δυνατότητα, μέσα από διεργασίες, να αναπτυχθεί μέσα από αυτή πολιτική σκέψη και δράση με στόχο την κομμουνιστική κοινωνία.

Είναι τέλος, ο μόνος πολιτικός χώρος που επαναφέρει στην κοινωνία, «παρωχημένες» έννοιες για το σύστημα και τους εκφραστές του, όπως η πάλη των τάξεων.

Σήμερα, υπάρχει ανάγκη συστράτευσης για τη δημιουργία ενός τέτοιου λαϊκού μετώπου, που θα μπορέσει να αντισταθεί στην ανατροπή των κατακτήσεων των εργαζομένων και να αντιστρέψει τους όρους ανάπτυξης προς όφελός τους και όχι των μονοπωλίων. Που θα αντιτάξει στη λογική του τζόγου και του χρηματιστηρίου των αξιών, το όραμα του μέλλοντος. Επειδή, δεν αρκεί μόνο να περνάμε την «κόκκινη γραμμή» με την ψήφο μας, αλλά να συναντιόμαστε καθημερινά σε μικρές ή μεγάλες μάχες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ