Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Για χίλιους λόγους

Του Κώστα ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ*

Στο ερώτημα γιατί στις 9 Απρίλη θα ψηφίσω ΚΚΕ, θα δώσω λίγες, όσο γίνεται σύντομες και απλές εξηγήσεις.

Μα γιατί, πρώτο, από τα εφηβικά ως τα 87 χρόνια μου, στάθηκα, κι όπως πιστεύω θα σταθώ, οπαδός του ΚΚΕ και τούτο, όχι από στενοκέφαλη δογματική προσκόλληση, αλλά γιατί, έχοντας βιώσει βήμα - προς βήμα τη ζωή και τη δράση του, έχω πειστεί πως αυτό στάθηκε ο μοναδικός συνεπής και αναντικατάστατος εκφραστής και υπερασπιστής των πραγματικών και γνήσιων εθνικών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων, των πιο φτωχών και αδικημένων κοινωνικών στρωμάτων που αποτελούν την πλειοψηφία του λαού μας.

Αυτά, χωρίς ν' αγνοείται η παρουσία κάποιων ατομικά έντιμων και αξιόλογων προσωπικοτήτων, ανένταχτων ή και ενταγμένων ενδεχόμενα στα πολυάριθμα αυτοχαρακτηριζόμενα σοσιαλιστικά ή και κομμουνιστικά πολιτικά οργανώματα.

Γιατί, δεύτερο, η αστική μας τάξη, αρπαχτική κι αδίσταχτη από τη γένεσή της, προσπαθεί, στις μέρες μας ιδιαίτερα, με πολλή βιασύνη, πολλή αγωνία και πολύ περισσότερες αβαρίες να ενταχθεί, όπως όπως, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην παγκοσμιοποιημένη ιμπεριαλιστική οικονομία με σκοπό να γίνει, με το αζημίωτο βέβαια, συνεταίρος και προγεφύρωμα για τη διείσδυση ξένων πολυεθνικών επιχειρήσεων στον τόπο μας κι όπου αλλού, και από την άλλη, να στηρίξει τις ταξικές της πλάτες. Σ' αυτή την ξέφρενη πορεία εντάσσονται τα βρώμικα πρόσφατα γεγονότα της ατιμωτικής παράδοσης στην τούρκικη ασφάλεια του Οτσαλάν, η ύπουλη και καλυμμένη κάτω από διπλωματικά προσχήματα και δηλώσεις τόσο φτηνές και διαφανείς ώστε ν' αποκαλύπτουν την ευτέλεια και την έλλειψη κάθε ίχνους ελληνικής λεβεντιάς και ειλικρίνειας, συνέργεια στη σφαγή του γιουγκοσλαβικού λαού, όπως και η ετοιμαζόμενη ίσως, συνέχεια της σφαγής, καλυπτόμενη πίσω από ασυγκάλυπτα υπουργικά και πρωθυπουργικά ψεύδη.

Υπάρχουν άπειροι ακόμα, στον ίδιο ή και μεγαλύτερο βαθμό σοβαροί λόγοι, που επιβάλλουν την ψήφιση του ΚΚΕ στις 9 Απρίλη. Είναι το μοναδικό κόμμα με εκπροσώπηση στην απερχόμενη Βουλή, που δίνει μάχη, για να διασώσει την τιμή του τόπου και του λαού μας.

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας

Του Παναγιώτη ΦΑΡΑΚΛΟΥ*

Πιστεύω, ότι οι θέσεις του ΚΚΕ, όπως έχουν εμφανιστεί όλο αυτό τον καιρό, μέσα στους καθημερινούς αγώνες και στην πάλη των εργαζομένων, αναδεικνύονται ως το μοναδικό μήνυμα αισιοδοξίας που υπάρχει, μπροστά στη λαίλαπα των εξελίξεων και ειδικά στη λεγόμενη μετα - ΟΝΕ εποχή.

Το ΚΚΕ σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής έχει ξεκαθαρισμένες θέσεις και απόψεις και αυτό πιστεύω είναι η κύρια αιτία που κάνει εμένα, αλλά και άλλους εργαζόμενους να ψηφίζουμε ΚΚΕ.

Ως συνδικαλιστής, επικεντρώνοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να το «κλείσει» μετά τις εκλογές. Είναι απαραίτητο το συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα να επικεντρωθεί εκεί και όσο κι αν αυτό μπορεί να φαντάζει δύσκολο μέσα από τις ελεγχόμενες ή ξεπουλημένες διοικήσεις των συνδικάτων, να παλέψει με τις θέσεις του ΚΚΕ, που είναι οι μοναδικές που έχουν στόχο την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και όχι την κατάργησή τους.

Στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, θεωρώ ότι, αν υπήρχε ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, δε θα είχαμε όλο αυτό το χορό των συγχωνεύσεων των Τραπεζών, με όλα τα γνωστά επακόλουθα για τους εργαζόμενους. Από τη μικρή, μέχρι στιγμής, εμπειρία που έχω από την εξαγορά της τράπεζας Εργασίας, πιστεύω ότι ένα δυνατό συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα από τις θέσεις του ΚΚΕ, θα μπορούσε σαφώς να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεχόμενος τις θέσεις του ΚΚΕ, πιστεύω, ότι το ίδιο το κίνημα θα πρέπει να ενστερνιστεί τις θέσεις του Κόμματος και με όλες μας τις δυνάμεις, να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε όσο το δυνατόν ευρύτερα γνωστές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ