Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Το ΟΑΚΑ καθορίζει τίτλο

Τρεις «στροφές» πριν το φινάλε φτάνει την Κυριακή το πρωτάθλημα της Super League, με τη διεξαγωγή της 28ης αγωνιστικής, από την οποία είναι πολύ πιθανό να προκύψει ο φετινός πρωταθλητής. Με τη βαθμολογία που ίσχυε την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η πρωτοπόρος ΑΕΚ, που υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Λεβαδειακό, χρειαζόταν έναν βαθμό τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Αυτά ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσης του 2ου ΠΑΟΚ. Ευελπιστώντας στη δικαίωσή του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί στην Τούμπα την Ξάνθη, η οποία εκτός του ότι παραδοσιακά δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ, «καίγεται» για τους βαθμούς προκειμένου να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα που δίνει ευρωπαϊκά «εισιτήρια».

Σημειωτέον, αρχής γενομένης από αυτήν την αγωνιστική, όλοι οι αγώνες που απομένουν θα διεξάγονται σε κοινή μέρα και ώρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα (ΚΥΡΙΑΚΗ 22/4 - 19.00): ΑΕΚ - Λεβαδειακός (Novasports 2), Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης (Novasports 24), Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός (Novasports 4), Ατρόμητος - Πλατανιάς (Novasports Stories), ΠΑΟΚ - Ξάνθη (Novasports 3), Παναιτωλικός - Λαμία (Novasports 1), Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (Novasports 5), ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ (Novasports Extra 1).

ΕΠΟ
Πρώτο «τεστ» για αποφυγή του Grexit

Το πρώτο «τεστ» προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία του αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις πανευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις καλείται να περάσει η Ελληνική Ομοσπονδία τη Δευτέρα. Οπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής των Εθνικών Ομοσπονδιών, όπου έχει προετοιμαστεί συζήτηση για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε ότι έχει τεθεί στο τραπέζι το ποδοσφαιρικό Grexit κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αυστριακού επικεφαλής του αρμόδιου κλιμακίου που όρισε η FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ. Αν και οριστική απόφαση για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου αναμένεται να παρθεί στα τέλη Μάη, στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, τα αποτελέσματα της Συνδιάσκεψης των Εθνικών Ομοσπονδιών θεωρούνται κομβικά.

ΒΟΛΕΪ
Ωρα Κυπέλλου στη Ρόδο

Στη «σκιά» της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΟΚ και Ομοσπονδίας (ΕΟΠΕ) για τα ζητήματα της διάθεσης των εισιτηρίων και της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη για απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών, αρχίζει σήμερα Παρασκευή στη Ρόδο το Φάιναλ 4 του Κυπέλλου ανδρών. Συμμετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής, κάτι που δημιούργησε πρόβλημα σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης, μέχρι να δοθεί η λύση της Ρόδου.

Από τους δύο σημερινούς ημιτελικούς δεσπόζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (17.00 - ΕΡΤ2), ενώ στον άλλο αγώνα κοντράρονται Ηρακλής και Παναθηναϊκός (20.00). Ο τελικός θα γίνει αύριο Σάββατο στις 17.00.

ΠΟΛΟ
Πέφτει η αυλαία σε Πειραιά και Χίο

Με δύο αγώνες, σε Πειραιά και Χίο, ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο η 21η αγωνιστική της Α1, το κυρίως πρόγραμμα της οποίας διεξήχθη την Τετάρτη. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (14.00) και η Χίος τον Εθνικό (17.00).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ