Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
Μιλάμε για μεγάλη απάτη!

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΚΕΙ που πριν λίγες μέρες η αύξηση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ στις 150.000 δραχμές, ήταν για τον Κ. Σημίτη, πράξις άφρων συνάμα δε και παράνομη (!), αίφνης -κατά την προχτεσινή ομιλία του στη Χαλκίδα- εντάχθηκε, ως εξαγγελία, στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Ακριβέστερα, ο κ. Σημίτης είπε ότι αυτό «θα» γίνει σε ένα βάθος χρόνου και αφού το 2001 οι συντάξεις -εννοείται μαζί με το ΕΚΑΣ- θα διαμορφωθούν στις 145.000... Βεβαίως αυτό ακριβώς είχε πει και ο Κ. Καραμανλής, αφού είχε... διευκρινίσει ότι οι 150.000 δε θα δοθούν και από τις 10 Απρίλη...

Εντάξει, καταλάβαμε! Εξάλλου, νέα παιδιά είναι οι συνταξιούχοι και μπορούν να περιμένουν... Στις επόμενες εκλογές είναι σίγουρο ότι θα τους ξαναθυμηθείτε, αυτούς και τις συντάξεις τους.

* * *

ΚΑΙ για να σταματήσει επιτέλους η απάτη, να τονίσουμε ότι ο λόγος και από τον κ. Σημίτη και από τον κ. Καραμανλή δε γίνεται για τις κατώτερες συντάξεις, αλλά για το άθροισμα των κατώτερων συντάξεων και του ΕΚΑΣ, το οποίο το παίρνει μόνο ένα τμήμα χαμηλοσυνταξιούχων και μάλιστα κλιμακωτά, δηλαδή όχι ολόκληρο! Εξάλλου, είναι γνωστά και τα σχέδια των δυο να καταργήσουν το θεσμό της κατώτερης βασικής σύνταξης.

* * *

ΩΣΤΟΣΟ, άλλο είναι το πιο σοβαρό που είπε ο πρωθυπουργός από τη Χαλκίδα για ό,τι αφορά τις συντάξεις, αλλά πέρασε απαρατήρητο. «Δεν είναι - είπε - μόνο το ΙΚΑ. Είναι και τα άλλα ταμεία, τα οποία σταδιακά θα πρέπει να συγκλίνουν προς τα επίπεδα του ΙΚΑ».

Που σημαίνει, άγριο ψαλίδι στις υψηλότερες συντάξεις και γενικά τις καλύτερες παροχές που χορηγούν άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, σύγκλιση προς τα κάτω, στα όρια της εξαθλίωσης! Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι αν υπάρχει κάτι με το οποίο είναι εντελώς συνδεδεμένες αυτές οι εκλογές και η επομένη μέρα, είναι το χτύπημα του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης.

* * *

ΣΤΗΝ καθυστέρηση! Εκεί εντόπισε τη... μεγάλη διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, κατά την προχτεσινοβραδινή τους συνέντευξη στον ΑΛΦΑ. Ειδικότερα, επικέντρωσε την κριτική του στην καθυστέρηση ιδιωτικοποίησης της Ιονικής τράπεζας, ενώ σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ο ίδιος θα εφαρμόσει, εάν και εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, προτεραιότητα έδωσε στην Εμπορική Τράπεζα και στις αστικές συγκοινωνίες. Για τις τελευταίες, έσπευσε να προσθέσει ότι «εδώ το θέμα είναι πολύπλοκο»...

Ακόμα βρομάει μπαρούτι ε;

* * *

ΗΡΘΕ για τα καλά η ώρα του Λαλιώτη και αυτό είναι ολοφάνερο! Το ένα «γκρίζο» σποτ, διαδέχεται το άλλο στις μικρές οθόνες μας. Και θέλει τώρα ο κλασικός επιτελάρχης της φαιάς προπαγάνδας να πιστέψουμε ότι δεν τα είχε έτοιμα, όταν μόλις λίγες μέρες πριν κατάγγειλε σε όλους τους τόνους τα «γκρίζα» σποτ της ΝΔ!

* * *

ΠΟΛΥ στο σκούρο γαλάζιο το έχει γυρίσει το ΠΑΣΟΚ στις διαφημίσεις του, στα προεκλογικά του περίπτερα, γενικώς στο σημαιοστολισμό του... Τόσο, που με δυσκολία να διακρίνεις αν πρόκειται για ντεκόρ ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, όπως ακριβώς γίνεται και με την πολιτική των δυο κομμάτων. Το πράσινο όχι μόνο λιγοστεύει, αλλά και ξεθωριάζει, έτσι που το όλο ντεκόρ να φαντάζει μια σκέτη ανορθογραφία. Οχι, δηλαδή, πως μας πέφτει λόγος, αλλά έτσι για λόγους αισθητικής, δεν τα κάνουν όλα μπλε...

* * *

ΓΙΑ την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση «θα μιλήσει η Ιστορία», δήλωσε προχτές το βράδυ με πολύ - πολύ στόμφο, μιλώντας στον ΑΛΦΑ ο υπουργός Παιδείας.

Πάντως προς το παρόν καλούνται να μιλήσουν οι ψηφοφόροι κύριε Αρσένη...

* * *

Ο κ. Αρσένης υπερηφανεύτηκε και για το δικό του «κώδικα επικοινωνίας που ανέπτυξε με τα παιδιά». θα... προσυπογράψουμε! Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έστειλε 14χρονους στα δικαστήρια είναι εκπληκτικός και πάνω απ' όλα ο πλέον... δημοκρατικός τρόπος επικοινωνίας με τη νεολαία! Μπράβο υπουργέ!

* * *

ΕΧΕΙ πολλούς πιστούς η «θεότητα» της ΟΝΕ. Ομως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι λίγοι φτάνουν τα επίπεδα λατρείας του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, που προσφάτως επανήλθε στην πολιτική σκηνή και κατ' επέκταση, στα τηλεοπτικά πάνελ. Ετσι, προχτές το βράδυ στον ΑΝΤΕΝΝΑ δήλωσε ότι «αν δεν πάρουμε έγκαιρα διορθωτικά μέτρα για την ΟΝΕ, τότε μπορεί να δικαιωθεί το ΚΚΕ, οπότε εγώ θα πάθω εγκεφαλικό»! Ομως - έσπευσε να συμπληρώσει - αυτό δε θα οφείλεται στην ΟΝΕ, αλλά σ' αυτούς που δεν πήραν τα διαρθρωτικά μέτρα, πράγμα που μπορεί να κάνει καλύτερα η ΝΔ»!

* * *

ΠΑΝΤΩΣ για το ασφαλιστικό ο κ. Ανδριανόπουλος ήταν σαφέστατος: «Τι θα γίνει - είπε - με το ασφαλιστικό; Δουλεύουν λιγότεροι και συντηρούνται περισσότεροι. Ερευνα σοβαρότατη επί του θέματος έχει γίνει, ομιλώ για την έκθεση Σπράου»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ