Κυριακή 7 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Κοράκια! Ζείτε με το αίμα των άλλων!

Μέσα σε όλο αυτό το θόρυβο, σε όλη αυτή τη φασαρία, επιτέλους, ακούστηκε μια φωνή με σημασία. Κοράκια! Κοράκια! Κοράκια! Φυσικά, ποιος κόρακας αναγνωρίζει ότι είναι κόρακας; Τα κοράκια δεν κοιτάζουν ποτέ στον καθρέφτη. Κρα, λοιπόν. Κρα, πίσω από τον παπά και την παπαδιά. Κρα και πίσω από τη νέα γυναίκα. Η είδηση να τρέχει, η παραπληροφόρηση να τρέχει, το αίμα να τρέχει. «Κοράκια ζείτε με το αίμα των άλλων»!

Ποιος θα μιλήσει για τις διασυνδέσεις; Πώς να ξεχωρίσεις τον αστυνομικό από τον δημοσιογράφο; Τα ΜΜΕ - για ακόμα μια φορά - έγιναν προπομποί των γεγονότων. Πριν σκάσει η βόμβα, έγινε πρώτα αποκλειστικότητα! Στρώθηκε το έδαφος για τις υπερβολές και τις υπερβάσεις. Για τις σκοτεινές συλλήψεις, για τη γενική συσκότιση. Κανένας δεν ξέρει ποιος συνέλαβε ποιον και γιατί. Πριν ακόμα αναγνωριστεί ο βομβιστής, η τηλεόραση έδειξε τον τόπο που κατουρούσε όταν ήταν ακόμα παιδί. Και πού ο παπάς πατέρας του έκανε εσπερινούς!

Κοράκια! Ποιος σας δίνει τις πληροφορίες; Τι του δίνετε για να σας τις δίνει; Τι αλισβερίσι είναι αυτό; Τι χαμόγελα και υπονοούμενα είναι αυτά, που δείχνετε στα κανάλια σας; Τι κρύβουν όλα αυτά τα μισόλογα, που αλλάζετε πονηρά και ύποπτα με τους διευθυντές της αστυνομίας, με τους πολιτικούς - κυνηγούς κεφαλών, με τους «αναλυτές» της «τρομοκρατίας», με τους Κρυστάλληδες;

Κοράκια! Πού ξέρετε τι είπε η CIA, το FBI, οι Βρετανοί, οι Ισραηλινοί πράκτορες, η ΚΥΠ; Λάβατε μέρος στη σύσκεψη; Δε σας πέρασε απ' το νου πως σας δίνουν μια πληροφορία, τάχα μου εμπιστευτικά, σίγουροι ότι εσείς θα τη διοχετεύσετε, `Η το ξέρετε και το πράττετε συνειδητά; Με ανταλλάγματα; Κανένας δε γίνεται συνεργάτης από αφέλεια!

Κοράκια! Κοράκια! Κοράκια!

Ο τόρνος, το ισπανικό ασθενοφόρο, η μυστηριώδης Ισπανίδα, το Σουδάν! Επιπολαιότητα είναι όλα αυτά, ή καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας; Απαραίτητη προϋπόθεση για να σηκώσουμε το 170 και να καρφώσουμε - κρυφά και ανώνυμα - όποιον δε γουστάρουμε; Και γίνονται όλα αυτά, λέτε, μόνο για την τηλεθέαση και τις διαφημίσεις;

Κοράκια! Προσπαθείτε να παραλύσετε την αντίσταση του κόσμου για διαφάνεια. Να αποτρέψετε την οργή για συλλήψεις και κρατήσεις χωρίς εντάλματα. Για αληθινούς ή ψεύτικους κατηγορούμενους χωρίς δικαίωμα συνηγόρου. Για τραυματίες σε διαρκή ιατρική καταστολή για να τους παίρνουνε λόγια.

Κοράκια! Καλλιεργείτε το έδαφος για να επιβληθεί ο φόβος και η καταστολή των ατομικών ελευθεριών. Για να επιβληθεί ο τρομονόμος που δεν τον δέχτηκε η κοινωνία. Ποιος ελέγχει τι γίνεται στο θάλαμο που κρατείται ο Ξηρός; Ποιος ελέγχει την ακρίβεια των διαδόσεων, για το τι έπραξε και τι δεν έπραξε;

«Κοράκια! Ζείτε με το αίμα των άλλων». Αυτή τη φωνή πρέπει να την προσέξουμε. Είναι φωνή, που προβλέπει την κοινωνία του μέλλοντος. Οπου άνθρωποι, δικαιώματα και ελευθερίες θα βρίσκονται σε διαρκή καταστολή!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ