Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Η ... Ξηρή αλήθεια!

Λοιπόν, λες νά'χουν δόση αλήθειας όσα λέει ο Ξηρός, οτι του βάλανε υγρά στις φλέβες για να του παραλύσουν τα νεύρα; Αυτοί δεν έχουν το θεό τους. Εδώ σε μένα -και όχι μόνον σε μένα- που δε βαρύνουμαι και με τέτοιες και τόσες κατηγορίες, κάνουν ό,τι μπορούν να με στείλουν στο Δαφνί. Μου κλείνουν τους δρόμους, απροειδοποίητα και σε ώρες αιχμής, ώρες δηλαδή που γίνεται το «έλα να δεις», ζητώντας μου -μάλιστα- να υπακούσω τυφλά στον παραλογισμό. Αλλιώς, λένε οι βασανιστές μου, δε θα γίνω ποτέ καλός Ευρωπαίος. Και με ρίχνουν στο λάκκο με τα λιοντάρια για να με μεταλλάξουν...

Είναι μικρότερο το δικό μου βασανιστήριο και το δικό σας, βέβαια λέτε; Εγώ -και όχι μόνον εγώ, αλλά ολόκληρη η Αθήνα- το πρωί της ευρωπαϊκής άσκησης ετοιμότητας, μαρτυρήσαμε το γάλα της μάνας μας. Προδώσαμε όλες τις αρχές μας. Μουντζώσαμε ο ένας τον άλλον. Βρίσαμε ο ένας τον άλλον. Σπρώξαμε και σπρωχτήκαμε. Γίναμε άγρια ζώα. Ευρωπαίοι και ακόμα χειρότεροι.

Και σας ρωτάω, ήταν αυτό μια δηλητηριώδης ένεση για να σμπαραλιάσουν τα νεύρα μας ή δεν ήταν; Ηταν αυτό ένα καταστροφικό, για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, υγρό ή δεν ήταν; Ενα υγρό που χύθηκε με δύναμη στις φλέβες μας και έσπρωξε με μεγαλύτερη ακόμα ορμή προς την ταλαιπωρημένη καρδιά μας όλα τα άλλα υγρά που συσσωρεύονται καθημερινά και για χρόνια μέσα στις φλέβες μας. Εσπρωξε τις στενοχώριες, τις ακρίβειες, τις ανεργίες, τις ανασφάλειες, την εκμετάλλευση, την αδικία... Και να το έμφραγμα.

Και όλα αυτά, βέβαια, όπως είδα και όπως είδατε, χωρίς την παρουσία -μιας έστω- άσπρης μπλούζας. Είδατε εσείς κάποιον γιατρό με κάποια σύριγγα στο χέρι να σας κυνηγάει; Είδατε κάποια νοσοκόμα να σας χώνει το χάπι στο στόμα; Δεν είδατε, φυσικά. Η θεραπεία έγινε παρουσία του εισαγγελέα, προσώπου, δηλαδή, υπεράνω υποψίας. Οι γιατροί δεν είχαν καμία συμμετοχή στην ανάκριση. Στη φαντασία σας είναι οι διαταραχές του μυαλού σας. Ισως να είναι αποτέλεσμα του τραύματος οι εφιάλτες που σας κυνηγάνε. Χημικές ουσίες, μας βεβαιώνουν, δεν δόθηκαν.

Και, ωστόσο, το ξερό μου κεφάλι- επιμένει. Χημικές ουσίες δόθηκαν και θα δίνονται μέχρι να τα μαρτυρήσουμε όλα. Αν δε μας δούνε να βγαίνουμε στους δρόμους και να διαδηλώνουμε μαζί με την κυβέρνηση, τους βιομηχάνους και το Χρηματιστήριο ενάντια στην ακρίβεια, να μποϊκοτάρουμε τις λαϊκές αγορές αγορές και τις «Εβγες», δεν πρόκειται να βγούμε από τον «Ευαγγελισμό». Αν δεν παραδεχτούμε πως εμείς φταίμε και για τα τρία κακά της μοίρας μας, δεν πρόκειται να μας αποσωληνώσουν. Θα μας κρατάνε στην εντατική. Και θα στέκονται πάνω από το κεφάλι μας, σαν τον χάρο, πράκτορες ντυμένοι γιατροί και νοσοκόμες, ανακριτές -ντυμένοι καθαρίστριες, εισαγγελείς προσποιούμενοι τους περαστικούς.

Θέλουμε δε θέλουμε θα γίνουμε Ευρωπαίοι. Θέλουμε δε θέλουμε πρέπει να γίνουμε υπάκουα άτομα. Χαζά, ηλίθια. Να μας μαστιγώνουν και εμείς να γελάμε. Να μας εξευτελίζουν και εμείς να χειροκροτάμε. Αν δε μας δουν όλους στα ποδήλατα, όλους έξω από το δακτύλιο της ζωής, όλους καταδότες και χαφιέδες... δεν πρόκειται να σταματήσουν την ανάκριση. Μια ανάκριση που γίνεται χωρίς δικηγόρους και χωρίς κανόνες. Και μέσα σε αυτό το σκηνικό, βέβαια, τα υγρά στις φλέβες είναι ψιλά γράμματα.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ