Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Οι παρωνυχίδες του μέλλοντος!

Σας παρακαλώ! Το σύστημα δουλεύει στην εντέλεια! Σταματήστε να καταφέρεστε εναντίον του! Είδατε; Μόλις έσκασε μύτη η παρωνυχίδα, αμέσως λειτούργησαν τα αντανακλαστικά του! Βούτηξε την παρωνυχίδα από το σβέρκο και έξω από το υπουργείο. Η άλλη περίπτωση, του Βούγια, δεν είναι ίδια περίπτωση. Παρωνυχίδα και αυτή, βέβαια, αλλά με εθιμική κάλυψη, όχι γυμνή όπως του Τσιτουρίδη! Αντιλαμβάνεστε, πιστεύω πως δεν μπορεί να δαγκώνουμε και τις ντυμένες παρωνυχίδες. Πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε. Από αυτές που βγάζουνε μάτια. Αυτές που καταλαβαίνει ο κόσμος. Αυτές που αρέσουν στον κόσμο! Ετσι δε λέμε και για τα σίριαλ ή τα ριάλιτι σόου, όταν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τα σάπιο φαγητό που σερβίρουμε;

Φαντάζεστε τι πληκτική ιστορία θα παρακολουθούσαμε στα ωριαία και πλέον δελτία ειδήσεων αν αντί του Τσιτουρίδη, βγάζαμε στο παράθυρο τον Βαρδινογιάννη, τον Λάτση, τον Κόκκαλη, τον Αγγελόπουλο;.. Δε μιλάω, βέβαια, για τις πολυεθνικές, τα τραστ και τους ομίλους. Στέκομαι μόνον σε μερικούς επιφανείς. Αυτούς που ανέφερα. Αν ερευνούσαμε τις δικές τους παρωνυχίδες; Παρωνυχίδες, είπα; Εξογκώματα, ήθελα να πω. Μεγάλα, τεράστια, μελανά, κατάμαυρα εξογκώματα! Που μέσα τους κρύβουν χαριστικές συμβάσεις, αναθέσεις χωρίς διαγωνισμούς, τεράστιες οφειλές στο δημόσιο, καταπατήσεις νόμων, παραβιάσεις του Συντάγματος και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

Η ζωή, όμως, φίλοι φαίνεται - για μερικούς - δεν είναι για χόρταση, για την παίρνουμε στα σοβαρά. Να μπλέκουμε, δηλαδή, με το μεγάλο κεφάλαιο, με την κορυφή του συστήματος. Εκεί που τα νούμερα είναι απαγορευτικά και ακατανόητα για τα απλά λογιστικά. Πού να βρεις τον ψύλλο ανάμεσα στις μεγαλοσυμφωνίες των μεγαλομεγάλων; Να δεις ποιοι κρύβονται πίσω από τον πόλεμο στο Ιράκ, για παράδειγμα. Είναι σαν να ανεβαίνεις σε έναν ουρανοξύστη και να κοιτάζεις κάτω. Ζαλίζεσαι! Τσιτουρίδης, λοιπόν! Αυτός ο «γλυκύτατος» κοντός άνθρωπος, που ξεπέρασε σε κουράγιο - και εχεμύθεια - την Ιφιγένεια! Τσιτουρίδης, που πάνω του έπεσαν όλοι οι κεραυνοί του αδελφοκτόνου Αιόλου. Και που αυτός γενναίος, όπως αρμόζει σε συνειδητοποιημένο γρανάζι του συστήματος, κρατάει το στόμα του κλειστό. Παρότι θίγεται η «τιμή και η υπόληψή» του δεν ανοίγει τον κρουνό του να πάρει μαζί του και άλλους. Το μέλλον του ανήκει! Η σιωπή ανταμείβεται! Πάντα!

Σιωπή, λοιπόν! Μια σιωπή που ξεκινάει από την κορυφή του παγόβουνου και φτάνει μέχρι τους πρόποδες. Τον Τσιτουρίδη και τον Βούγια. Στη διαδρομή αυτής της σιωπής, που αποπροσανατολίζει, μπλέκονται τα ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί. Ολος ο μηχανισμός της συσκότισης! Ατέλειωτες ώρες για το παιδί του υπουργού και τη μετεγγραφή! Πρώτο θέμα, το θέμα της «αυτοκάθαρσης» του συστήματος. Το οποίο, σύστημα, γεννάει μεν απατεώνες, αλλά γεννάει και τους «άφθαρτους», που αποκαθιστούν την τάξη! Γεννάει τον επίορκο βουλευτή Τσιτουρίδη, που με άνομο τρόπο μετεγγράφει το παιδί του, αλλά γεννάει και την τίμια βουλευτίνα Ράπτη, που άγρυπνος θεματοφύλακας του συστήματος, με πόνο ψυχής, φέρνει το θέμα στην επιφάνεια. Και γεννάει, κυρίως αυτόν, τον πρωθυπουργό. Αυτόν τον άμεμπτο και γενναίο άντρα που σχίζει τη γάτα! Που δεν καταλαβαίνει από φιλίες και συμβιβασμούς. Που είναι καλύτερος από τον καλύτερο Ζορό!

Μετά απ' όλα αυτά, εμείς καιρός να γυρίσουμε σπίτι. Το έργο τελείωσε! Η βασιλοπούλα πήρε για άντρα της τον ξανθό πρίγκιπα. Το ξανθό ζευγάρι θα κάνει ξανθά παιδιά, που θα δοξάσουν και αυτά - με τη σειρά τους - το βασίλειο της Δανιμαρκίας. Τίποτα σάπιο δεν υπάρχει εδώ! Σάπιος είναι, κατά το σύστημα, αυτός που βλέπει τη σαπίλα. Τίποτα σάπιο, λοιπόν, πέρα από την περίπτωση του Τσιτουρίδη και, λιγότερο, αυτή του Βούγια. Το «Σινούκ» πάει, τέλειωσε! Εξαντλήθηκε σαν θέμα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες λάμπουν από καθαρότητα! Το βεβαίωσε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η Γιάννα: «Τελεία και παύλα», είπε και το βούλωσαν όλοι όσοι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είχαν ευεργετηθεί! Τους άλλους, ποιος τους ακούει!

Τι έγινε, λοιπόν, την περασμένη βδομάδα; Τίποτα; Μια πορδή στον αέρα. Φύσηξε λιγάκι βοριάς και χάθηκε η βρώμα. Ποιος να ασχοληθεί με τον θετικό ήρωα. Το γιο του Αντώνη, που σκάβει και οργώνει; Το ενδιαφέρον βρίσκεται στον κομπιναδόρο, στον γλείφτη, στο ομοίωμα του πατέρα του. Στο γιο του Τσιτουρίδη και την κόρη του Βούγια. Στις παρωνυχίδες του μέλλοντος!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ