Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Τα παιδιά του Γιαγκούλα!

Παρακαλώ προσδεθείτε, μπαίνουμε στην ευθεία. Το σώμα σας πρέπει να βρίσκεται σε ίσια γραμμή και τα πόδια σας σε ορθή γωνία. Τα αυτιά, οπωσδήποτε, βουλωμένα, αφού οι θόρυβοι, τις τελευταίες μέρες της κούρσας, θα είναι εκκωφαντικοί! Για το δικό σας καλό σας συμβουλεύουμε να φοράτε διαρκώς τη μάσκα οξυγόνου. Οι οσμές, στα τελευταία μέτρα της προσγείωσης θα είναι ανυπόφορες και πολύ επικίνδυνες! Ο,τι είδατε και ακούσατε μέχρι σήμερα, δεν ήταν παρά το τρέιλερ, μερικές σκηνές από το έργο που θα διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου!

Σας θυμίζουμε, για να μην παριστάνετε τον ανενημέρωτο μπροστά στην κάλπη, για το τι ακριβώς ψηφίζετε, πως και οι δυο πρώτοι, σύμφωνα με τα γκάλοπ, μονομάχοι, ο κύριος Κακλαμάνης και ο κύριος Σκανδαλίδης, έχουνε, αμφότεροι, πάρει την ευχή του μεγάλου ποιμενάρχη κ. Χριστόδουλου. Και οι δυο, όμοιες αρσακειάδες, σεμνές και παρθένες, ντυμένοι στα λευκά, γονάτισαν μπροστά στα πόδια του εκπροσώπου του θεού στη Γη, και ορκίστηκαν απόλυτη υποταγή! Ο,τι θα πράξουν σαν δήμαρχοι, εάν βέβαια εκλεγούν, θα είναι σύμφωνο με τις δέκα εντολές, το ευαγγέλιο, τις πράξεις των αγίων, και κυρίως της Αγίας Αθανασίας από το Αιγάλεω! Και, οπωσδήποτε, του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου!

Παράλληλα, βέβαια, με τα επουράνια, τις ευχές και τις ευλογίες του δεσπότη, το τίμιο ξύλο και τα άλιωτα λείψανα (τι έγινε, αλήθεια εκείνη η «μούμια», αγιοποιήθηκε ή ακόμα;), οι δυο σεμνοί, και κυρίως παμπόνηροι, μονομάχοι, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, φρόντισαν και τα επίγεια! Ικέτιδες από αρχαία τραγωδία, ντυμένες με μαύρες πλερέζες, δεν άφησαν κατουρημένη για κατουρημένη ποδιά εφοπλιστή, εργοστασιάρχη, επιχειρηματία, χρηματιστή, που να μην τη φιλήσουν και να μην ζητήσουν, και τελικά να πάρουν, και από εκεί τις ευλογίες!

Βέβαια, όποια βοήθεια και να πάρεις από τον εκπρόσωπο του θεού και από τους θεούς του χρήματος, που τελικά είναι το ίδιο νόμισμα με δυο όψεις, εκλογές δεν κερδίζονται αν δεν πειστούν οι πλατιές μάζες, τα εκατομμύρια των αφελών ψηφοφόρων. Οι δυο μονομάχοι, με τη φώτιση του θεού και των image makers, βρήκαν και γι' αυτό λύση! Ανοιξαν διάπλατα τα ψηφοδέλτιά τους και ούριος άνεμος χύθηκε στις γραμμές τους. Γυαλιστεροί ποδοσφαιριστές, κομμωτές, μανεκέν, ψυχίατροι, ψυχαναλυτές, χαρτορίχτρες, θαυματοποιοί, απογευματινοί σταρ της τηλεόρασης, ξιφομάχοι, διαιτολόγοι, μειονοτικοί πάσης φύσης, και, κυρίως, κάποιες σουπιές, κάποιοι τέως «αριστεροί» καλλιτέχνες, ανέλαβαν να διαμορφώσουν την ατμόσφαιρα. Να πείσουν τις πλατιές μάζες, πως ο γάιδαρος πετάει!

Πετάει, όμως, ο γάιδαρος; Οχι, βέβαια! Τίνος παιδιά είναι οι δυο μονομάχοι; Παιδιά του Γιαγκούλα, δεν είναι; Παιδιά της ακρίβειας, της μίζας, της απάτης, των σκανδάλων; Ποιος έφερε την Αθήνα στα πρόθυρα της τρέλας; Ποιος τη γιόμισε τσιμέντο; Ποιος έκανε τη διαδρομή Πατήσια - Αμπελόκηποι, το γύρω του κόσμου; Ας μην πάρουμε μια - μια τις περιπτώσεις, τη γωνία Αλεξάνδρας και Κηφισίας, τη Ριζάρη, τα Τουρκοβούνια, το Λυκαβηττό, ας δούμε σαν σύνολο την πόλη. Ποιος την έκανε σαν γριά κότα ξεπουπουλιασμένη; Εγώ την έκανα ή εσύ φτωχέ και αφελή δεξιέ και κόντρα δεξιέ ψηφοφόρε; Οι δυο μονομάχοι την έκαναν. Τα αδέρφια τους και τα πρώτα ξαδέρφια τους, που τη δημάρχευαν τόσα χρόνια!

Λέω να σοβαρέψουμε! Καλή η πλάκα, καλά τα γκάλοπ και καλές οι αμερικανοφερμένες συμπεριφορές. Καλός και ο λαϊκισμός. Καλύτερο, όμως, όλων, είναι να απαντηθούνε μερικά ερωτήματα. Οχι από τους δυο μονομάχους. Από αυτούς δεν υπάρχει ελπίδα! Από εσένα, κύριε δεξιέ, και κόντρα δεξιέ, ψηφοφόρε! Από εσένα «φίλε» του Κακλαμάνη και «φίλε» του Σκανδαλίδη. Τι περιμένεις, δηλαδή. Αλλη πολιτική να έχουν σαν κυβέρνηση και άλλη σαν δήμαρχοι; Και οι δυο δεν υπήρξαν υπουργοί; Δεν τους δοκίμασες;

Θα στο πω ανοιχτά και μη με ψηφίζεις! Αυτό που συμβαίνει με σένα είναι μαζοχισμός! Από το πρωί έως το βράδυ βογκάς! Τελικά, πέσ' μου, φίλε μου, σου αρέσει το ξύλο; Τη βρίσκεις να σε φτύνουν; Να σου κάνουν χαρακιές; Να σου καίνε τσιγάρο στη σάρκα σου; Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ετούτοι έχουν τελειώσει τη σχολή του Ντε Σαντ; Οτι όσο εσύ ενδίδεις, τόσο αυτοί φτιάχνονται;


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ