Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
ΔΩΣ' ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!

Επιτέλους ησύχασα! Το κάθαρμα, ο Ντίλιγκερ της Θεσσαλονίκης, ο 11χρονος «Αλ Κάιντα», πιάστηκε! Μαζί με μένα, βέβαια, ησύχασαν και τα σώματα ασφαλείας της συμπρωτεύουσας, τα οποία, απερίσπαστα πια, χωρίς άγχος και ΧΩΡΙΣ απειλή, θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Στο εξής, μετά την επιτυχία του εντοπισμού και της σύλληψης του μικρού, θα μπορούνε να κοπανάνε όποιον φοιτητή βρεθεί στη στράτα τους, χωρίς τον κίνδυνο να τους σημαδέψει με τις μολότοφ του ο μικρός κουκουλοφόρος! Πιο πολύ, βέβαια, ησύχασε το κοινωνικό μας σύστημα. Η άρχουσα τάξη του τόπου μας. Ενας δεδηλωμένος εχθρός της, ένας ένοπλος αντάρτης, ένας αποφασισμένος μαχητής, απομονώθηκε. Το παιδί αχρηστεύτηκε!

Στην πραγματικότητα το παιδί είχε αχρηστευτεί την ίδια στιγμή που γεννήθηκε! Το κοινωνικό σύστημα, η άρχουσα τάξη του τόπου μας, έπεσαν πάνω του από τα γεννοφάσκια του. Απ' όλο τον πλούτο της χώρας, τις βίλες, τα κότερα, τα κρουασάν και τις πολυτέλειες, το τάιζαν, όταν το τάιζαν, τα απούλητα και ξεραμένα κουλούρια του πατέρα του. Και αυτά ξεροσφύρι! Αμέσως μόλις γεννήθηκε το έπιασαν από το σβέρκο. Σκύψε, ρε αντάρτη των πόλεων, γονάτισε! Βγάλε, ρε, την κουκούλα, σε πιάσαμε!

Πέσανε πάνω του όλες οι κάργες του συστήματος. Ολα τα κοράκια! Ψεύτες, κλέφτες, παιδεραστές. Ο καθένας έκοβε το φιλέτο του. Πριν το παιδί βγάλει δόντια το είχανε κιόλας ξεδοντιάσει. Το έχωσαν βαθιά στο δεύτερο υπόγειο της πολυκατοικίας. Μαζί με τους σωλήνες των αποχετεύσεων. Βαθιά για να μην τον βλέπει ήλιος. Να σταφιδιάσει και να ζαρώσει! Και μαζί με αυτό χώσανε και τα άλλα οκτώ αδέρφια του. Και τον πατέρα του, τον κουτσό κουλουρά. Και τη μάνα του, με τα 300 ευρώ της πρόνοιας. Βαθιά, να μην παίρνουν ανάσα. Πατικωμένοι μέχρι να γονατίσουν!

Και όταν γονατίζουν οι φτωχοί, ποιος δεν καταλαβαίνει! Οι μισοί βγαίνουν στην παρανομία: μικροκλοπές, νταβατζιλίκια, βαποράκια, άντε και κανένας ψιλοδολοφόνος, τίποτα σοβαρό! Και άλλοι μισοί δηλώνουν συνεργασία: χαφιέδες, προβοκάτορες, πληροφοριοδότες. Το σύστημα δεν εκδικείται για πλάκα τους ανθρώπους! Από τη μια, τους στριμώχνει γιατί τους μισεί και, από την άλλη, για να τους έχει του χεριού του!

Ποιος δεν ξέρει την κατάληξη του μικρού κουκουλοφόρου; Το μέλλον του είναι προδιαγεγραμμένο! Θα ακολουθήσει την πορεία του πατέρα του και των δυο μεγαλύτερων αδελφών του. Θα μπαινοβγαίνει στα τμήματα, μετά στις φυλακές ανηλίκων και τέλος στο πανεπιστήμιο, Κορυδαλλός, Διαβατά και πάει λέγοντας! Απάνω του, λοιπόν, τώρα που δεν καταλαβαίνει!

Τραβήχτε του την κουκούλα. Με προσοχή, όμως, να μη φανεί η αλήθεια! Δεν πρέπει να αποκαλυφθεί ότι ο τελευταίος που φταίει, για τις μολότοφ που πετάει ο μικρός, είναι ο ίδιος ο μικρός. Ενδεκα χρονών παιδί, άλλα παιχνίδια του ταιριάζουν. Ομως, φωτιά γνώρισε, φωτιά βγάζει! Και αργότερα θα δαγκώνει κιόλας. Θα μουγκρίζει και θα δαγκώνει. Θα τον ψάχνουμε και αυτόν στα χωριά της Καρδίτσας. Και θα είμαστε τυχεροί, αν τον πιάσουν στη Ρουμανία, όπως τον Πάσαρη!

Προσοχή την κουκούλα, λοιπόν. Βγάλτε τη σιγά για να φανεί πως την τραβάει μαλακά το «χαμόγελο του παιδιού» και όχι η αστυνομία! Να φανεί πως για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκαν όλοι οι γνωστοί και οι άγνωστοι τηλεοπτικοί ψυχολόγοι και όχι τα σώματα ασφαλείας. Να φανεί πως η συντεταγμένη πολιτεία, δεν είναι εκδικητική! Το παιδί, οπωσδήποτε, θα ανακάμψει! Θα μπει στο ίδιο πρόγραμμα «αποκατάστασης», που μπήκε η κοπέλα που τη βίασαν στην Απείρανθο. Στο ίδιο πρόγραμμα που μπήκαν οι μικροί παραβάτες της Βέροιας. Στο ίδιο πρόγραμμα που μπήκαν τα παιδιά των φαναριών και έχουν εξαφανιστεί από την πιάτσα!

««Ζούμε μέσα σε 30 τετραγωνικά σπίτι, δε χωράμε όλοι, τους μισούς τους στέλνω και κοιμούνται στην πεθερά μου. Δεν μπορώ να θρέψω τα παιδιά μου», ωρύεται ο πατέρας. Γιατί δεν τους δίνεις παντεσπάνι, άνθρωπέ μου; Γιατί δεν κάνεις ό,τι κάνει και ο Βαρδινογιάννης; Γιατί δεν τα στέλνεις στο Χάρβαντ; Εχει δίκιο ο Πολύδωρας, που σε λέει κακούργο και άστοργό! Και θα πρέπει να προχωρήσει στην απειλή του. Πρέπει να σε συλλάβει. Να σε πάρει από τη μια φυλακή και να σε χώσει σε άλλη. Θα αδειάσει έτσι και λίγος χώρος στο υπόγειο.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ