Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Η ΧΩΡΑ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Σας δίνω τους εμπρηστές! Παρακαλώ τα λεφτά!

Ξέρω τους εμπρηστές και θα τους «δώσω», παρακαλώ να πέσει το χρήμα! Οχι ότι δε θα τους έδινα και χωρίς αμοιβή, αλλά αφού υπάρχει η επικήρυξη!.. Τα λεφτά, άλλωστε, δε θα βγούνε από την τσέπη σας, ο Αλφα και άλλοι πατριώτες τα δίνουν (Από πού τα παίρνουν αυτοί, είναι άλλου είδους συζήτηση, ας μην εμπλακούμε).

Ομως, ας μπούμε στο θέμα. Κόντρα σε ό,τι λέει σύσσωμη η ...λογική (ελληνική κοινωνία), έχει δίκιο η κυβέρνηση. Υπάρχει «ασύμμετρος απειλή»! Αλλο που η ίδια αδυνατεί να το τεκμηριώσει! Αδυνατεί, γιατί είναι απασχολημένη με σοβαρότερα προβλήματα. Εκλογές, αποπροσανατολισμός, προσπάθεια να γίνει η νύχτα μέρα! Να πέσει γενική αμνησία! Σοβαρά ζητήματα... Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της χώρας (Από όποια σκοπιά και αν τα κοιτάξεις).

Για να δικαιολογηθεί η «ασύμμετρος απειλή», λέει η ειδική περί την τρομοκρατία καθηγήτρια, κ. Μπότση, «πρέπει το «εχθρικό στρατόπεδο» να κάνει τις προθέσεις του γνωστές και να επιθυμεί ένα αποτέλεσμα, π.χ. να δημιουργηθεί χάος ή να προκαλέσει καταστροφή». Αυτούς που εγώ «δείχνω» τα έπραξαν και τα δύο. Και χάος προκάλεσαν και καταστροφή. Προπαντός καταστροφή. Και μάλιστα με πολλά ανθρώπινα θύματα. Τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, οι πραγματικοί εμπρηστές, αυτοί που έβαλαν τα στουπιά και τα γκαζάκια, τριάντα χρόνια τώρα, για να περιοριστούμε από τη μεταπολίτευση και μετά, έκαναν «γνωστές τις προθέσεις τους». Και, μάλιστα, για περισσότερη σιγουριά, για μεγαλύτερη καταστροφή, τις έκαναν και νόμους (το 1979 η ΝΔ και το 1987 το ΠΑΣΟΚ). Αυτοί οι δυο νόμοι αποχαρακτήρισαν περισσότερα από 70.000.000 στρέμματα δασικής έκτασης και την έκαναν (για την ώρα) βοσκοτόπια, αργότερα, με άλλους νόμους και άλλες μεθοδεύσεις, θα αλλάξουν πάλι χρήση! Ανάλογα με τα συμφέροντα εκείνης της εποχής. Νόμοι που μετέτρεψαν την καμένη γη σε παντεσπάνι...

Οι ίδιοι εμπρηστές, για να προσφέρουν καθαρή - και φθηνή - την καμένη γη στον «τελικό αποδέκτη» (οικοπεδοφάγοι, μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, κλπ.), αλλά και για να διευκολύνουν το έργο των εκτελεστών, αυτών δηλαδή που κάνουν τη βρόμικη δουλειά, με έντεχνο τρόπο, αλλά και απροκάλυπτα αρκετές φορές, έβαλαν ζάχαρη στα ρεζερβουάρ της πυροσβεστικής (δεν προσέλαβαν το απαραίτητο προσωπικό ή, με κομματικά κριτήρια, προσέλαβαν ανίκανους), δεν εφοδίασαν τους πυροσβέστες με τα απαραίτητα και αξιόμαχα εργαλεία (αεροπλάνα, οχήματα, μάσκες, στολές, δρόμους για να φτάνουν στις φωτιές κλπ.), για να κάνουν σωστά και αποτελεσματικά τη δουλειάς τους. Αν όλα αυτά δεν είναι δόλος, τότε τι είναι;

Ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, που, λόγω της θέσης της, είναι δικαιωματικά και ο αρχηγός του «εχθρικού στρατοπέδου», πέρα από όλα τα παραπάνω, που τα χρεώνεται μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού και αυτή υπήρξε κυβέρνηση και έκανε ακριβώς τα ίδια, χρεώνεται και με την αποπροσανατολιστική κατακαλοκαιρινή προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Οι οποίες εκλογές, όπως ήταν φυσικό, για το είδος των κυβερνήσεων που προαναφέραμε, αποσυντόνισαν το ήδη υπονομευμένο αντιπυρικό έργο. Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός, αντί να βρίσκεταν στη θέση του για να λειτουργήσει το κράτος, έτρεχε να φέρει ψήφους στους υπουργούς και στο κόμμα της ΝΔ.

Δε θέλω να προχωρήσω. Μπορώ να μιλάω μέρες και μέρες, να προσκομίζω στοιχεία για τους εμπρηστές. Δεν αναφέρω για παράδειγμα την κομπίνα με την αναθεώρηση του Συντάγματος (άρθρο 24). Δεν αναφέρω την Πασοκική απόπειρα να να «αξιοποιηθεί» τουριστικά η λίμνη του Καϊάφα. Δεν αναφέρω τα στρέμματα που δωρίστηκαν, πριν ακόμα στεγνώσουν οι φωτιές, στο καζίνο της Πάρνηθας. Δε θα αναφέρω την εντολή της ΕΕ για γενική αλλαγή της χρήσης της γης, ούτε για την ενίσχυση των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα και τη δραστική μείωση της αγροτικής και βιομηχανικής(;) παραγωγής. Δε θα αναφέρω, επίσης, για τις άλλου είδους φωτιές που έχουν ανάψει και εξακολουθούν να ανάβουν, αυτά τα δυο κόμματα (παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό, ανεργία, συνταξιοδοτικό, περιβάλλον γενικά, φτώχεια, απελπισία). Αλλου είδους φωτιές οι οποίες συνέτειναν στο γενικό χάος και στη γενική καταστροφή, που απαιτεί ο χαρακτηρισμός «ασύμμετρη απειλή». Θανάτους, δολοφονίες για την ακρίβεια, έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δεκάδες εργατικά και αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, με δεκάδες και πολλές φορές εκατοντάδες θύματα, από σκόπιμη έλλειψη απαραίτητων προστατευτικών μέτρων (άθλιοι χώροι εργασίας, άθλιο δρόμοι).

Αυτοί είναι οι εμπρηστές! Παρακαλώ τα λεφτά!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ