Κυριακή 7 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Κρεατομηχανή ανήλικων παιδιών!

Πρέπει να το ομολογήσω από την αρχή. Δεν έχω σε εκτίμηση στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Μπορεί να είμαι εγώ καχύποπτος, μπορεί, και το πιο πιθανό, η συμπεριφορά κάποιων, των περισσοτέρων από αυτές, να με οδήγησαν στην απόρριψη. Ομως, η καταγγελία που διάβασα, και η οποία με επιβεβαιώνει, είναι καταγγελία, έστω και αν προέρχεται από παρόμοια οργάνωση! Παιδιά από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράκ, ηλικίας από 8 έως 13 ετών, «εξαφανίζονται μυστηριωδώς από τους ξενώνες, οι οποίοι λειτουργούν υπό την εποπτεία μη κυβερνητικών οργανώσεων και όπου τα παιδιά οδηγούνται από την Αστυνομία, αφού τα εκμεταλλεύονται κυκλώματα δουλεμπορίας»! δηλώνει η πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ιατρική Παρέμβαση».

Σε τρεις αράδες, τι να πρωτοθαυμάσεις! Χώρα πολιτισμένη η χώρα μας και μικρά παιδιά «εξαφανίζονται μυστηριωδώς»! Και μάλιστα μέσα από την αγκαλιά των μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες, υποτίθεται, τα περιθάλπουν! Παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα «κυκλωμάτων δουλεμπορίας». Παιδιά τα οποία η Αστυνομία τα παραδίδει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις! Τα συλλαμβάνει, τα κρατάει μερικές μέρες στα κρατητήρια και μετά τα «μεταβιβάζει» στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Από τις οποίες «μυστηριωδώς εξαφανίζονται»! (Και οι οποίες, η μια καταγγέλλει την άλλη)!

«Τα 10 παιδιά έμειναν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών για μια εβδομάδα και στη συνέχεια, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία, κλήθηκε μη κυβερνητική οργάνωση που διαθέτει ξενώνα φιλοξενίας στον Ασπρόπυργο να τα φιλοξενήσει! (Φιλοξενίας! Φιλοξενήσει! Τι θαυμάσιες λέξεις!) Η εν λόγω οργάνωση εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας και διαθέτει όλα τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα περίθαλψης»! Και, ωστόσο, «τρεις μέρες αφότου τα παιδιά βρέθηκαν στον ξενώνα πήγαμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονταν και αν χρειάζονταν κάποια ιατρική περίθαλψη», συνεχίζει η ίδια κυρία. «Τότε μάθαμε πως τα παιδιά είχανε εξαφανιστεί»!

Δέκα παιδιά εξαφανίστηκαν! Σαν να ήταν καρφίτσες! «1.600 ανήλικοι λαθρομετανάστες, που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα, έχουν προωθηθεί στην πορνεία, ενώ πάνω από 200 έχουν καταλήξει στην παιδοφιλική αγορά»! αποφαίνονται στοιχεία του ΟΗΕ. Αυτό, με απλά λόγια, μεταφράζεται ως εξής: Τα καράβια ξεφορτώνουν. Η Αστυνομία συλλαμβάνει άλλους στη θάλασσα, άλλους στη στεριά. Τους παίρνει «δακτυλικά αποτυπώματα» στα τμήματα, τους «καταγράφει» και τους «μεταβιβάζει» στους «ξενώνες» των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Στη συνέχεια χάνονται τα ίχνη τους!

Αλλά γιατί η Αστυνομία, γιατί η ελληνική νομοθεσία, παραδίδει αυτά τα παιδιά σε μη κυβερνητικές οργανώσεις; Και μετά κάποια εξαφανίζονται! Φιλανθρωπικό είναι το ζήτημα; Δεν είναι υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνήσει για την ασφάλεια αυτών των παιδιών; Δεν είναι υπεύθυνη η πολιτεία απέναντι σε αυτά τα παιδιά; Τα οποία φτάνουν στη χώρα μας τσουβαλιασμένα, ταλαιπωρημένα και εξαντλημένα. «Εύκολο» υλικό για την αγορά της πορνείας, της καταναγκαστικής εργασίας και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει...

Εδώ δεν πρόκειται για μια - δυο περιπτώσεις. Για τον Αλεξ της Βέροιας, να πούμε! Εδώ έχουμε να κάνουμε με χοντρό ψαχνό. Με ολόκληρη βιομηχανία. Το κάθε κεφάλι ανήλικου λαθρομετανάστη φτάνει στα 8.000 δολάρια. Τόσα λεφτά πρέπει να «φέρει» το κάθε παιδί στον λαθρέμπορο. Αντιλαμβάνεστε σε τι δουλιές πρέπει να εργαστεί για να κάνει απόσβεση! Μόνο στην πορνεία, δε μαζεύεται τόσο χρήμα. Χρειάζονται και άλλα...

«Εχει διαμορφωθεί ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Κανένας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται να μάθει πού μπορεί να έχουν καταλήξει παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών και, πολύ περισσότερο, κανένας δεν υποχρεώνεται να λογοδοτήσει γι' αυτά τα παιδιά», δηλώνει αξιωματικός της Αστυνομίας, που ασχολείται με τους λαθρομετανάστες!

Μπράβο, λοιπόν, στη χώρα! Μέρος και αυτή της παγκόσμιας κρεατομηχανής, που αλέθει ανήλικα παιδιά. Ενα ανθρώπινο «σφαγείο». Η πολιτεία, η Αστυνομία, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις! Και η πορνεία, η καταναγκαστική εργασία. Ανθρωποφάγοι, που κατασπαράζουν ψυχούλες.


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ