Κυριακή 6 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
... Παρεμπιπτόντως!

Δε θέλω να γκρινιάξω για το οικονομικό. Δε θέλω να δώσω το δικαίωμα στον Τράγκα, ούτε στον Πρετεντέρη, να με κατηγορήσουν πως ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, όπως η σημερινή, ημέρα που θα έπρεπε να σημαιοστολιστεί ολόκληρη η Ελλάδα, ημέρα που όλοι οι Ελληνες έπρεπε να ντυθούμε στα μπλε και στα άσπρα, εγώ άπατρις και μίζερος, βάζω δευτερεύοντα και τριτεύοντα ζητήματα. Αλλωστε τα έξοδα του Βουκουρεστίου δε θα τα επωμιστεί όλα η χώρα μας. Τα έξοδα, ιδιωτικά αεροπλάνα, κούρσες, κουστωδίες, μυστικοί και φανεροί αστυνομικοί, μυστικοί και φανεροί πράκτορες, μεταφραστές, μάγειροι, κομμωτές και κομμώτριες, υπηρέτες, αυλικοί, διπλωμάτες... Πόσα χρήματα άραγε; (Δε μιλάω για τις πολιτικές επιπτώσεις, δε θέλω ούτε να τις σκέφτομαι αυτές)!

Ε, λοιπόν, κατανοώ την οργή των Αμερικάνων! Σε μέρες υψηλής λιτότητας, σε μέρες που παγκοσμίως καλπάζει η ανεργία και η φτώχεια, η τρελή Ελλάδα, η χώρα που ζει στην καρακοσμάρα της, συνεπικουρούμενη από το παπαδαριό της και τον Ζουράρι, αγνοώντας όλα τα παραπάνω, ξεσηκώνει τη μισή ανθρωπότητα και την τραβολογάει άρον - άρον στη μακρινή και αφιλόξενη Ρουμανία. Με την επιμονή της και την αδιαλλαξία της, αναγκάζει ολόκληρη σύνοδο του ΝΑΤΟ, σύνοδο σε επίπεδο αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών και υπουργών Εξωτερικών, ανθρώπων εκ προοιμίου σοβαρών, να κουβεντιάζουν σαν τα μωρά: «Να την πούμε Μακεδονία», ο ένας. «Και γιατί να την πούμε Μακεδονία;» ο άλλος. «Να την πούμε Πέρα Μακεδονία»! ο τρίτος. «Πέρα είναι οι Ελληνες, να την πούμε Δώθε Μακεδονία»!

Δυο μέρες ολόκληρες, όλοι αυτοί οι καλεσμένοι, όλη αυτή η αφρόκρεμα, με πρωθιερέα τον Μπους και κορυφαία την Μέρκελ, έπαιζαν τις κουμπάρες! Και δίπλα τους τα προβλήματα να καίνε! Το 95% των συζητήσεων το έφαγε η ονομασία, λένε! Βρε, Χριστό την έκανα τη χώρα μας! Τίποτα αυτή! Βέτο στο βέτο τους έφαγε το χρόνο! Ολα τα άλλα ζητήματα, αναγκαστικά, συζητήθηκαν ... παρεμπιπτόντως! Κανένας δεν έδωσε φράγκο για τα υπόλοιπα θέματα! Ητανε σα να μην υπήρχαν!

Παρεμπιπτόντως, λοιπόν, δυο ακόμα χώρες (Αλβανία - Κροατία) δέθηκαν, παραδόθηκαν για την ακρίβεια, και αυτές στο επιθετικό άρμα του ΝΑΤΟ! (Το ΦΥΡΟΜ είναι στο χολ και περιμένει). Παρεμπιπτόντως, νέα Νατοϊκά στρατεύματα θα αποσταλούν στο Αφγανιστάν και στις άλλες περιοχές «κοινού συμμαχικού ενδιαφέροντος». Παρεμπιπτόντως συζητήθηκε η μεγαλύτερη ακόμα διείσδυση στην τέως Σοβιετική Ενωση με σκοπό, στο απώτερο μέλλον, να γίνει κομματάκια και η ίδια η Ρωσία (Οπως έγιναν τα Βαλκάνια). Παρεμπιπτόντως, καθορίστηκαν οι ζώνες πετρελαίου και γκαζιού!

Ολα αυτά και άλλα παρόμοια ...μικροζητήματα συζητήθηκαν ...παρεμπιπτόντως! Το κύριο θέμα της συνόδου, το Θέμα δηλαδή, ήταν η ονομασία! (Λένε). Σας φαίνεται τρελό; Πέστε μου, ακούσατε εσείς κάποια άλλη συζήτηση στην ελληνική Βουλή; Διαβάσατε κάποια δήλωση, κάποια ανακοίνωση; Εβαλε άλλο θέμα στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Παπανδρέου; Ακούσατε εσείς κάποια άλλη κουβέντα; Μπήκε ποτέ ζήτημα για τη στάση μας απέναντι στην αποστολή στρατευμάτων, στη διείσδυση του ΝΑΤΟ στα πλευρά της Ρωσίας; Ακούσατε ότι θα κουβεντιάσουμε για αγωγούς, για πετρέλαια και όπλα; Εγώ δεν άκουσα τίποτα!

Το ΚΚΕ! Ε, καλά, το ΚΚΕ τι θα έλεγε; Δηλωμένες οι θέσεις του! Τόσο δηλωμένες, που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ, ούτε για τα άλλα κόμματα! Κόψτε του, λοιπόν, τη φωνή, να τελειώνουμε! Μας χαλάει τη σούπα, δεν το καταλαβαίνετε; Δηλαδή, τι να κουβεντιάζαμε τώρα, αυτά που λέει ο Περισσός; Δεν ακούσατε τον σώφρονα κύριο Χατζηνικολάου: «Αλλη φορά, κύριε Χαλβατζή»! «Μα αυτά είναι τα ζητήματα»! «Δε λέω όχι, άλλη φορά, όμως! Σήμερα προέχει το όνομα»!

Γι' αυτό σας λέω! Για την Ελλάδα προέχει το όνομα, το λέει και ο κύριος Χατζηνικολάου! Το ΦΥΡΟΜ, λοιπόν, είναι ο εχθρός και όχι το ΝΑΤΟ που φουσκώνει, που φουσκώνει και κάποια μέρα θα σκάσει και θα μας γεμίσει σκατά και αίματα! Σκατά και αίματα επιπέδου ναζισμού, όχι σαν τα σημερινά! Το όνομα προέχει και όχι το Ιράκ που ισοπεδώθηκε, το Αφγανιστάν που σακατεύτηκε, οι νέες εστίες πολέμου που ετοιμάζονται. Δε μας ανησυχούν τα κράτη - προτεκτοράτα, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, η ονομασία μας καίει! Νοιάζεται κανένας για το ποια στάση κράτησε η χώρα μας σε όλα αυτά τα ζητήματα; Τα ψήφισε, λοιπόν, όλα! Δεν έβαλε βέτο, αν σας ενδιαφέρει!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ