Κυριακή 13 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Ποτέ κάτω από την μπάρα!

Ολοι είχαμε προειδοποιηθεί, αλλά πάνω στους ενθουσιασμούς μας δεν ακούγαμε! Η απειλή ήταν καθαρή: «κάτσε κάτω από την μπάρα»! Η φωνή του προπονητή έσκισε από άκρη σε άκρη την επικράτεια. Ακούστηκε από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα πανεπιστήμια. Δεν έμεινε κανένας νεολαίος που να μην πήρε το μήνυμα. Αν θέλεις να γίνεις Λοχαγός του στρατού, σήμαινε η προτροπή του κόουτς, πρέπει να «κάτσεις κάτω από την μπάρα». Να ανοίξεις το στόμα σου και να σε στομώσουν χάπια. Να απλώσεις τα χέρια σου και να σου τα γεμίσουν κουμπότρυπες. Να γεμίσεις το κορμί σου από όλες τις τρύπες και απ' όλους τους πόρους με αναβολικά! Να υπακούς, τέλος πάντων!

Πέρα, όμως, από τα αθλητικά η εντολή «κάτσε κάτω από την μπάρα» ακούστηκε και σε άλλους χώρους! «Κάτσε κάτω από την μπάρα» φώναξε η ΕΕ. Και η κυβέρνηση - που συμμετέχει - συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις της ΕΕ - επικαλλούμενη, δήθεν, την εντολή του προπονητή (η ίδια μετέχει στο προπονητικό "τιμ") πέρασε εκείνον τον άθλιο νόμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, προχώρησε στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Λιμάνια, Αεροδρόμια κλπ). «Κάτσε κάτω από την μπάρα» και οι 151 βουλευτές της κυβερνητικής μειοψηφίας, με τη συνδρομή, πέρα από τις φωνές για την τιμή των όπλων, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέδειξαν την υπακοή τους! Ανοιξαν το στόμα, άπλωσαν τα χέρια, γέμισαν αναβολικά! Εκτέθηκαν, τέλος πάντων!

Παράλληλα «κάτσε κάτω από την μπάρα» ακούστηκε και στο Βουκουρέστι! Προπονητής εκεί εμφανίζονταν ο Μπους και δήθεν «αθλητές» - συμμέτοχοι στην πράξη - η ΕΕ και οι καινούριες χώρες που παραδόθηκαν στο ΝΑΤΟ. Σαν αρνιά όλοι «κάτω από την μπάρα» και μέσα από τα πόδια τους πέρασε η αντιπυραυλική ζώνη, η αποστολή νέων στρατευμάτων σε χώρες «κοινού ενδιαφέροντος», η απειλή κατά του καπιταλιστή ανταγωνιστή τους -της Ρωσίας, η αποδοχή της Αμερικής σαν γενικού δερβέναγα!

«Κάτσε κάτω από την μπάρα», άκουσαν - και υπάκουσαν - και τα ΜΜΕ. Πήραν το θέμα του ντόπινγκ και το έκαναν συντέλεια του κόσμου! Στο όνομα της ακροαματικότητας και του αποπροσανατολισμού η χώρα ολόκληρη χορεύει μόνο στους ρυθμούς των αναβολικών! Μεγάλα καυτά προβλήματα πέρασαν στην μπάντα. Ανεργία, ακρίβεια, φοιτητικές εκλογές, περιβάλλον πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων! Πρώτο θέμα, γραμμένο με «ξύλινα» γράμματα, τα αναβολικά!

Αλλά, επιτέλους, και για να περιοριστούμε στα αθλητικά, τώρα ανακάλυψαν την πυρίτιδα; Δεν ήταν κοινό μυστικό ότι όλοι οι αθλητές - πρωταθλητές ήταν διασωληνωμένοι; Οτι όταν αυτοί σήκωναν τα βάρη κάποιος πίσω τους τους φούσκωνε με την τρόμπα; Και δε μιλάω μόνο για τις απαγορευμένες «τροφές», μιλάω και για τα «συμπληρώματα»! Υπάρχει επαγγελματίας αθλητής, φυσιολογικός άνθρωπος, τη σήμερον ημέρα; Ολοι τους δεν είναι δημιουργήματα της «επιστήμης»; Τερατάκια του Ντόκτορ Τζέκιλ και του Μίστερ Χάιντ. Μικροί Φρανκεστάιν; Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ας το πάρουμε χαμπάρι, δε μας αφορούν! Οι άνθρωποι που διαγωνίζονται εκεί, δεν είναι, πια, φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι πειραματόζωα! Κλώνοι που δημιουργήθηκαν σε νόμιμα και παράνομα εργαστήρια!

Καιρό, τώρα πια, δε γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες με φυσιολογικούς ανθρώπους! Γίνονται Ολυμπιακές μονομαχίες θανάτου! Κάθε πολυεθνική φέρνει το δικό της «κατασκεύασμα» και το βάζει να μονομαχήσει με την αντίπαλη πολυεθνική! Η «Αντίντας» χτυπιέται με τη «Νάικ». Η Ελλάδα με την Ολλανδία! Η «Σόνι»με τη «Νόκια». Για λόγους «οικονομίας» δε μονομαχούν οι ίδιες οι πολυεθνικές, οι ίδιες οι χώρες, αλλά τα πειραματόζωά τους! Οι δοκιμαστές των προϊόντων τους! (Δοκιμαστές με την έννοια ότι πίνουν αυτοί πρώτοι το κρασί, πριν πιει ο Καίσαρας).

Εμένα, πάντως, εκείνο που με καίει, είναι πως η εντολή «κάτσε κάτω από την μπάρα» χτύπησε και την πόρτα των εργαζομένων! Μεγάλες μάζες παγιδευμένων έπεσαν θύματα και «χώθηκαν κάτω από την μπάρα»! Δέχονται κάθε είδους αναβολικές υποσχέσεις, απλώνουν τα χέρια τους σε κάθε απατηλό τρύπημα! Υπακούν σε εντολές που τους καταστρέφουν! Θυμίζω την πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ - βιομηχάνων. Υπάρχει χειρότερο ντοπάρισμα απ' αυτό;

Εμπρός, λοιπόν, για έναν αθλητισμό, για μαζικούς λαϊκούς αγώνες, χωρίς ναρκωτικά και διεγερτικά! Εμπρός, λοιπόν, για ανόθευτους κοινωνικούς αγώνες! Για αιτήματα ολοκληρωμένα και όχι για ψευτοσοσιαλιστικά συμπληρώματα! Εμείς ποτέ κάτω από την μπάρα! Το δίκιο και ο ανθρώπινος κόπος είναι ολόκληρος δικός μας!


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ