Κυριακή 13 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Οταν φτάνεις στο αμήν...

1. Οταν η κατάσταση φτάσει στο αμήν, ο Γιωργάκης και η μακάβρια ακολουθία του θα επιδοθούν στους πάσης φύσεως εκβιασμούς. Η μία, αγία και κρατική τρομοκρατία θα κάνει την έσχατη εμφάνισή της.

2. Οταν φτάνεις στο αμήν, γεννιέται μέσα σου μια εκπληκτική διαύγεια που σε κάνει να τα βλέπεις όλα καθαρά και να κρίνεις όπως πρέπει.

3. Οταν φτάνεις στο αμήν, αποκτάς την ευλογημένη σκληρότητα, με την οποία από δω και στο εξής θα πορευτείς.

4. ..., δεν καταδέχεσαι καμία φιλανθρωπία, γιατί γνωρίζεις πως ό,τι σε περιβάλλει είναι δικό σου. Είναι η κληρονομιά που σου άφησαν οι αγωνιστές που έπαιξαν τη ζωή τους κορόνα γράμματα.

5. ..., λύνεσαι, δεν έχεις καμία σχέση με τις καθωσπρέπει αστικές συμβάσεις. Απομυθοποιείς τα μέσα που χρησιμοποιεί η εξουσία για να σε τρομάξει, αρχής γενομένης από την τηλεόραση. Εύχεσαι ο αντίπαλός σου να μη σε ταλαιπωρεί με ελιγμούς, αλλά να σου λύνει τα χέρια φτάνοντάς σε κατευθείαν στο αμήν.

6. ..., βρίσκεσαι σε διαρκή εξύψωση, γίνεσαι ποιητής της πράξης.

7. ..., οξύνεται η μνήμη σου με διαβολικό τρόπο. Ξεσηκώνει στιγμές που είχες καταχωνιάσει, ήττες που είχες καταπιεί και χρόνια ολόκληρα που έχασες προσπαθώντας να πείσεις τα γουρούνια πως είσαι μαργαριτάρι για να μη σε φάνε.

8. ..., αποκτάς ακαριαία μια υπεροχή απέναντι στους ταξικούς σου αντιπάλους. Καταλαβαίνεις ότι ήρθε ο καιρός για όλους όσοι μέχρι σήμερα έσπερναν το φόβο μέσα σου τον ίδιο φόβο να θερίσουν.

9. ..., εγκαινιάζεις ένα καινούριο πρόσωπο, που το βλέπεις να καθρεφτίζεται στα μάτια των άλλων.

10. ..., πιάνεις σπίτι στην οδό δράσης. Από κει κατευθύνεις όλες τις σκέψεις και τις πράξεις σου.

11. ..., καθιστάς τον αντίπαλό σου μια σκιά. Είσαι ανοιχτό βιβλίο, γι' αυτό σε εμπιστεύονται οι συνάνθρωποί σου. Συνδέουν την εξέλιξή τους με τη δική σου ορμή. Η ευθύτητα και η πίστη γεννούν το ζητούμενο: την κοινή λαλιά.

12. ..., δίνεις προτεραιότητα στην ελευθερία, στη μόνη που οφείλεις την υπακοή σου. Η απουσία της σ' αυτόν τον απατηλό κόσμο δεν την καθιστά επίκαιρη, αλλά αναγκαία. Ελευθερία για να οδηγηθούμε κάποτε σε μια αυθεντική ύπαρξη.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ