Κυριακή 24 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ο σημιτοτρόφος Παπανδρέου

1. Τίποτα χειρότερο από έναν παραμυθιασμένο πρωθυπουργό. Από τη στιγμή που διέγνωσε πως ο Ελληνας είναι διεφθαρμένος, μπήκε στο ρόλο του θεολόγου που περιφρονεί το ποίμνιον και προσπαθεί να ελέγξει τα πάθη του. Δεν έχει άλλη επιλογή. Εχει ασκηθεί σε αυτό. Από την εποχή του παππού του μέχρι σήμερα, το περιβάλλον του παραποιούσε συστηματικά την πραγματικότητα, άλλαζε ρόλους για έναν και μοναδικό σκοπό: Την εξουσία για την εξουσία. Ο τελευταίος ρόλος του είναι του περιφερόμενου θεολόγου που αντλεί τη δύναμή του από τους Αμερικανούς τεχνικούς και τους νέους φίλους του σιωνιστές.

2. Σίγουρος ότι μπορεί να μας «παίξει» όποια ώρα θέλει με ελιγμούς που θα ζήλευε ο πατέρας του, έμεινε εκτός νυμφώνος, έξω από τον κόσμο όπου εδώ πατά κι εκεί βρίσκεται εξαιτίας του. Εισπράττει μια σιωπή χαστούκι σε καθημερινή βάση. Οσο κι αν προσπαθούν οι δημοσιογράφοι κόλακες να μας πείσουν περί του αντιθέτου, ο Γιωργάκης το μόνο που έχει να κάνει είναι να προετοιμάσει τη φυγή του. Ας πάει σ' εκείνους που τον σέβονται πραγματικά και τον βραβεύουν, όλους τους μεγαλόσχημους της Ευρώπης που μας έχουν βάλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι. Η σιωπή του κόσμου στις μέρες μας είναι το προοίμιο του τρομερού που έρχεται. Η σιωπή είναι θεοδικία, είναι το διάστημα εκείνο που χρειαζόμαστε για να μετατρέψουμε την πίκρα σε πράξη.

3. Ο Ελληνας, μετά το διασυρμό του από τον Γιωργάκη, σύρεται στα συνέδρια της Ευρώπης ως παράδειγμα προς αποφυγήν, ως αναξιόπιστος, και στην καλύτερη περίπτωση γελωτοποιός. Το μόνο που του έχει απομείνει προς βελτίωσιν, αν είναι ποτέ δυνατόν, είναι η στάση του μπροστά στο πεπρωμένο, που τον βασανίζει ιστορικά αλλά δεν τον καταδιώκει προσωπικά.

4. Οι δημοσιογράφοι κόλακες, όσο κι αν στηρίζουν σαν μπαστουνάκια τον Γιωργάκη, γρήγορα θα διαπιστώσουν πως ο ήρωάς τους δεν θ' αργήσει να ξαπλώσει στο κρεβάτι του καημένου, της ψυχανάλυσης. Δεν πρόκειται φυσικά να βγάλει άκρη. Η έμμονη ιδέα της φατρίας του για την εξουσία θα τον καταστήσει πάλι κενό, ρηχό, έτοιμο ν' ασκήσει τη μικροψυχία του στους αδύναμους. Από δω και στο εξής αυτή θα είναι η πορεία του, όπως και τόσων άλλων που έπαιξαν μαζί μας. Κάποια στιγμή, θα αναγκαστούν να κάνουν ταμείο και θα διαλυθούν πάνω του σαν χαρτοπόλεμος. Ας τους μακιγιάρουν όσο θέλουν οι δημοσιογράφοι, ας πιστεύει και ο ίδιος ό,τι θέλει. Είναι αλλοτριωμένη η συνείδηση του πρωθυπουργού και δε σηκώνει γιατρειά με τίποτα.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ