Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Το σωτήριον φάρμακον της ανυπακοής

1. Οσο ο πρωθυπουργός θα γίνεται φτηνό όργανο στα χέρια της τρόικας, ο κόσμος της σιωπής και της πράξης θα συναντιέται στο πεζοδρόμιο.

2. Ο πρωθυπουργός, εκτός από τη δημαγωγική και εκβιαστική πολιτική, δεν θ' αργήσει να παρεκτραπεί εντελώς. Είναι επακόλουθο της φαύλης κατάστασης του Μνημονίου.

3. Μας πιέζει ένας αδύναμος ψυχολογικά ελεημοσυνάριος, που ενθαρρύνεται από τους προς ώρας φίλους του να συνεχίσει, έστω και χωρίς θεατές, να υποδύεται τον πρώτο πολίτη της χώρας. Ξέρετε πώς αντιμετωπίζει την κατάστασή μας ο Γιωργάκης; Σαν μια ημιπαράνομη φάση που την ανέχεται μόνο και μόνο χάριν κοσμιότητος. Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι κι άλλα ψέματα κι άλλες συμπεριφορές δεισιδαιμονίας που εκπορεύονται από το περιβάλλον του, το οποίο με λαίμαργο βλέμμα δίπλα στο θώκο παρατηρεί στη λεπτομέρεια το καθετί.

4. Η ανυπακοή μπορεί να εξελιχθεί σε μια τολμηρά δραστική κατάσταση που θα καταστήσει τουλάχιστον ύποπτη κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση του Μνημονίου. Να σχηματίσει έναν πυκνό λόγο απέναντι στην απάθεια, που διαπερνά από άκρου εις άκρον την κοινωνία. Μόνο διά της ανυπακοής τα χαλκεύματα και οι επινοήσεις του καθεστώτος δεν πρόκειται να μας δαμάσουν.

5. Η ανυπακοή αντιμετωπίζει την αντιμνημονιακή Δεξιά σαν παρωδία που θα θυμόμαστε για χρόνια. Φανφαρόνος και κακός ηθοποιός, ο Κικίλιας πίστεψε, κατά τα άλλα, πως θα παρασύρει όλους εμάς τους φτωχοδιάβολους κάτω από την τελειωμένη - εκ των πραγμάτων - ιδεολογία του. Προσπαθεί, ο καημένος, να γλυκάνει το ύφος του, ψάχνει το δρόμο για την άνοδο, ζητά εμπιστοσύνη, αλλά, ό,τι και να κάνει, το φύραμα παραμένει φύραμα. Ετσι είναι. Με τέτοια ουράνια σιγουριά, νόμιζε ότι θα αναστήσει τα μπάζα της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα προσπαθεί.

6. Ολο αυτό το διάστημα της εκλογικής σύγκρουσης, παρακολούθησα συστηματικά το παιχνίδι του αντικομμουνισμού. Δεν ήταν μόνο ο «Σκάι» με τα ντοκιμαντέρ σε συνέχειες ή ο δεσμός του θεάματος με την Ακροδεξιά και τα απολειφάδια της, που ο κάθε λόγος τους είναι δύσοσμο μνήμα. Ηταν και τα τόσα πολλά λόγια, που εύχονταν να γίνουν λάσπη εναντίον των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Οπως όταν μιλούσε για Κόκκινους Χμερ ο υποψήφιος περιφέρειας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό το βακτηρίδιο που μας προμήθευσε ο κ. Κουβέλης. Ενας ραδιοφωνατζής, γελοιογραφία της Αριστεράς, που έκανε ό,τι μπορούσε για να γλείψει τους ψηφοφόρους. Αποτέλεσμα: η Δημοκρατική Αριστερά στο δεύτερο γύρο ψηφίζει τον καθεστωτικό Σγουρό. Και εις άλλα με υγεία, κύριε Ψαριανέ.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ