Κυριακή 25 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Ο Συνασπισμός του ριζοσπαστικού ψέματος

1. Ρωτήστε τους ηγετίσκους του Συνασπισμού τι αληθινά πιστεύουν για τους κομμουνιστές και θα βρεθείτε μπροστά σ' ένα ρατσισμό που δεν έχει προηγούμενο: δογματικοί, σταλινικοί, κολλημένοι, οπισθοδρομικοί, χωρίς ίχνος αισθητικής, αρχίζοντας από το φρικτό τους ντύσιμο, τους τρόπους που δεν έχουν, μέχρι την ταύτιση των νεολαίων της ΚΝΕ με τραμπούκους, αδιάβαστους, τραχείς και ακοινώνητους. Ρωτήστε τους πόσες φορές αποπειράθηκαν να χοροπηδήσουν στα ερείπια του Κομμουνιστικού Κόμματος και έμειναν στα λόγια και στα όνειρα. Ρωτήστε τους πόσες διασπάσεις έκαναν, προκειμένου να μην έχουν καμία σχέση με τους κομμουνιστές.

Τώρα οι ηγετικοί θα πρέπει να εφεύρουν ένα μεγάλο ψέμα, για να πείσουν ότι καίγονται για την ενότητα της Αριστεράς. Το γεγονός ότι ο Συνασπισμός δε σέβεται τον εαυτό του δε σημαίνει ότι εμείς θα χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας.

2. Ο ριζοσπαστικός Συνασπισμός είναι η τελευταία λέσχη της πλήξης. Εκεί εμφανίζονται αποκλειστικά όσοι περνούν χρόνια κρίση ματαιοδοξίας και έχουν νευρώσεις πολυτελείας.

3. Οι Αριστεριστές μέσα στο Συνασπισμό: Απολειφάδια του Γαλλικού Μάη, Ιεχωβάδες της συμφοράς, που «καίγονται στο καμίνι της εγωπάθειάς τους», όπως λέει ο ποιητής Αλεν Γκίνσμπεργκ. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα και ως εκ τούτου εύκολα συναντήθηκαν με τους καλούς ανθρώπους - τα εγγόνια του Λεωνίδα Κύρκου. Η στιγμή της συνάντηση ήταν ένα συνταρακτικό μελό, όπου Αριστεριστές και Συνασπισμένοι θύμιζαν έντονα Ρωμαίους αξιωματικούς οι οποίοι, τη στιγμή που αγκαλιάζονται, ψάχνουν ο ένας την πλάτη του άλλου μήπως υπάρχει κανένα κρυμμένο στιλέτο.

4. Ως ρομαντικοί οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι στην ιδεολογία του μικροαστισμού που εκφράζει ο Συνασπισμός.

5. Παρ' όλα αυτά δε λησμονώ πως σήμερα είναι Κυριακή και μάλιστα του Γρηγορίου του Θεολόγου. Η μέρα απαιτεί μια καλή πράξη ή συμβουλή. Διαλέγω τη δεύτερη για το Συνασπισμό: Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, προλαβαίνετε, αν θέλετε, να τη βγάλετε καθαρή, έστω και την τελευταία στιγμή σ' αυτές τις εκλογές, να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:

α)Πετάξτε από πάνω σας τα της ενότητας της Αριστεράς και άλλα τέτοια ηρωικά, που έτσι κι αλλιώς σας στενεύουν. β)Φορτώστε τα όλα όχι μόνο στον κόκορα, που είναι η αγαπημένη σας συνήθεια, αλλά στον αποκρυφισμό.

Ας αρχίσουμε από τα μάγια και από τη λέξη - κλειδί «κινούμενος αριστερόστροφα»: είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αποκρυφιστές αναγνωρίζουν ότι μια ομάδα ανθρώπων που μοιάζουν ότι χορεύουν έναν κοινό λαϊκό χορό, είναι πιστοί του διαβόλου επειδή κινούνται αριστερόστροφα. Ετσι κι εσείς μπορείτε να δείτε πόσο Αριστεροί είσαστε ανάλογα με την κατεύθυνση που θα πάρουν τα μέλη σας στο χορό των εκλογών.

Ξεχάστε τα ονόματα που, ούτως ή άλλως, δεν είχατε καμιά σχέση μαζί τους, όπως του Καρλ Μαρξ ή του Ενγκελς, και βάλτε στη θέση τους τα ονόματα σπουδαίων μάγων που ίσως η επίκλησή τους σας βοηθήσει να κερδίσετε στην εκλογική αναμέτρηση: π.χ. Δρ. Τζον Ντι, ο οποίος επικοινωνεί με τους αγγέλους, αλλά για λογαριασμό σας μπορεί να εμφανιστεί στα όνειρα των ψηφοφόρων. Στάνιλας ντε Γκουάιτα, ο οποίος δίνει αόρατα γρονθοκοπήματα κι έτσι εξουδετερώνει τους αντιπάλους σας. Αλιστέρ Κρόουλι, ο πιο κακός άνθρωπος που υπήρξε ποτέ- αυτόν τον έχετε σίγουρα ανάγκη - ο οποίος συνόψισε τις δέκα εντολές σε μία: «πράξε ό,τι εσύ αποφασίσεις και θα είναι ο μοναδικός νόμος». Ετσι θα καταφέρετε να πείσετε ότι η σύγχρονη Αριστερά είσαστε εσείς και μόνο.

Αν ωστόσο όλα αυτά τα μαγικά δεν τελεσφορήσουν, θα πρέπει να αναρωτηθείτε, Συνασπισμένοι εν Χριστώ αδελφοί, μήπως ήρθε η ώρα για το μοναστήρι; Ισως είναι, ούτως ή άλλως, μια καλή απόφαση, γιατί στη ζωή μας υπήρξατε βαρετοί φτωχοδιάβολοι και μεγαλομανείς ως θεοί.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ