Κυριακή 19 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Η αποχώρηση

Ελεύθερη ερμηνεία για την αποχώρηση του KKE από την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για την πρόταση μομφής

1. Αποχωρώ, κοιτάζοντας πάντοτε τον αντίπαλο στα μάτια, όπως ακριβώς το ζητούσε ο πατέρας όλων Ομηρος.

2. Αποχωρώ, γιατί είμαι ερωτευμένος με την πατρίδα μου. Μαζί της δεν υπήρξα ούτε παροδικός εραστής, ούτε νταβατζής.

3. Αποχωρώ, γιατί εκπροσωπούμε την ομορφιά των δρόμων της Αθήνας μέσα στο Κοινοβούλιο. Ομορφιά που κλείνει μέσα της υπέροχες φωνές και αδιάκοπο κυνηγητό μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας.

4. Αποχωρώ για λόγους αισθητικής, γιατί δεν μπορώ να βλέπω τη φτηνή σας αγιογραφία, όταν ο ένας ακουμπάτε στον άλλον με ηλεκτρικά φωτοστέφανα στα κεφάλια σας.

5. Αποχωρώ, για να μη με θεωρήσουν ανυπόληπτο οι ανυπόληπτοι.

6. Αποχωρώ, γιατί δεν μπορώ να βλέπω το τίποτα να χτυπιέται με το τίποτα για τίποτα.

7. Αποχωρώ, γιατί η πτώση σας μου είναι παγερά αδιάφορη. Ποιος είναι κλέφτης, ποιος λέει ψέματα το γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα.

8. Αποχωρώ, γιατί ακόμη και η πανουργία σας είναι φτηνή. Μέσα στον καθένα σας λάμπει ένα αφεντικό που σας κατευθύνει, κι όσο πιο πολύ προσπαθείτε να το κρύψετε, τόσο πιο πολύ αυτό εμφανίζεται, αρχίζοντας από τα χαρακτηριστικά σας.

9. Αποχωρώ, γιατί δεν υποχωρώ μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα που έρχεται. Σύντομα τίποτα δε θα μπορεί να σταθεί όρθιο. Η ανάγκη και οι πράξεις σας θα αναμετρηθούν, και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.

10. Αποχωρώ, για να παίξετε όσο καλύτερα μπορείτε τις κουμπάρες, τον αγαπημένο σας ρόλο.

11. Αποχωρώ, γιατί προσβάλλετε τη ζωή στη ρίζα της. Γιατί εκπροσωπούμε εκείνους που βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, που δεν έχουν (αντίθετα με τ' αφεντικά σας) τίποτα να χάσουν.

12. Αποχωρώ από τους εκβιασμούς σας, που είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Είστε ό,τι χειρότερο για τον εργαζόμενο. Με το φόβο, το θέαμα και την καταστολή, διδάσκετε τη μία και μόνη γραμματική που γνωρίζετε, τη μία και μόνη γλώσσα σας, τη βία, που την αμολάτε σαν γυμνασμένο σκυλί για όποιον δεν εννοεί να σας καταλάβει.

13. Αποχωρώ, γιατί είμαι με τη ζωή και όχι με την επιβίωση.

14. Αποχωρώ, γιατί δεν είχα το δικαίωμα - το αναφαίρετο, όπως τονίζει συχνά η ανύπαρκτη Δημοκρατία σας - να καταγραφεί το «όχι» μου ενάντια στην Ευρώπη. Γιατί εσείς καλλιεργείτε τις διαφορές μέσα στην Ευρώπη σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

15. Αποχωρώ, γιατί το μοντέλο που σχεδιάζετε για μένα είναι ένα ανθρωπάκι «ακούνητο, αμίλητο, στον τοίχο κολλημένο». Ενα ανθρωπάκι άψυχο, που με τι μάτια θα κοιτάξει κάποτε τον Παρθενώνα, με τι γλώσσα θα μιλήσει για τα πάθη του;

16. Αποχωρώ, γιατί προσβάλλετε τον πολιτισμό μου, που είναι προϊόν μιας αέναης άνοιξης. Είναι ποτέ δυνατόν να είστε εσείς παιδιά του Ανδρέα Κάλβου; να μπορείτε να σταθείτε μπροστά στο έργο του Γιαννούλη Χαλεπά; Πιστεύετε ότι, επειδή φέρετε κάποιο πρόσωπο, μπορείτε και να το τιμήσετε;


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ