Κυριακή 10 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Λ(ούμπεν) Α(νεγκέφαλος) Ο(μοαίματος) Σ(υρφετός)

1. Πρόκειται για κόμμα του οποίου τα μέλη κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε μια μόνιμη κατάσταση θρησκευτικού και εθνικιστικού παραληρήματος.

2. Ο «ηγέτης» του υπήρξε απλός, χαρούμενος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Λόγω της δημόσιας αναφοράς του στην προσωπική ζωή συναδέλφου από την παράταξή του, με ρατσιστικές προεκτάσεις, βρέθηκε εν μιά νυκτί εκτός νυμφώνος. Οι επιπτώσεις που υπέστη από την αντίδραση Καραμανλή προσομοιάζουν με πτώση αεροπλάνου, ηλεκτροπληξία ή δηλητηρίαση. Με δυο λόγια, «λάλησε» ο άνθρωπος. Και ορκίστηκε εκδίκηση. Και ίδρυσε κόμμα. Και εγεννήθη ο Λούμπεν Ανεγκέφαλος Ομοαίματος Συρφετός. Αυτός είναι και ο κολοφώνας της δόξης του «ηγέτη», του οποίου οι προγνώσεις για το μέλλον του κόμματος είναι και οι καλύτερες. Η θεωρία που χρειαζόταν το κόμμα ξεπήδησε από μια προσχολική ανάμνηση. Θυμήθηκε ότι στο γαλατάδικο όπου εργαζόταν ως παιδί μοίραζε γάλα σε όλους ανεξαιρέτως: χρυσαυγίτες, μαρξιστές, μέλη της «17 Νοέμβρη», στον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, τον Τσε Γκεβάρα, τον Μαντούβαλο και την οικογένεια Πλεύρη. Ανθρωποι «χωρίς οικογένεια», τους οποίους αποφάσισε να ενώσει σε μία. «Με όλους αυτούς μαζί θα προχωρήσω», αναφώνησε.

3. Στο κέντρο της ψύχωσης των οπαδών του Λούμπεν Ανεγκέφαλου Ομοαίματου Συρφετού βρίσκεται η γαλανόλευκη. Η γαλανόλευκη τους εμπνέει, η γαλανόλευκη τους ξεσηκώνει. Απόλυτοι τιμητές της, νιώθουν ότι φέρουν το βάρος μιας αποστολής, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν συχνά νευρική αστάθεια, έντονη γκρίνια, συχνές εκρήξεις θυμού και ναυτία. Τότε η γαλανόλευκη γίνεται στα χέρια τους ζουρλομανδύας έτοιμος να δέσει όποιον θεωρούν επικίνδυνο, αρχής γενομένης από τους καλλιτέχνες που... επιμένουν συστηματικά να εκφράζονται ελεύθερα. Η θηλιά που περνάνε οι διάφοροι οπαδοί του Λούμπεν Ανεγκέφαλου Ομοαίματου Συρφετού γύρω από τα εθνικά ιδεώδη και την ηθική, μοναδικό σκοπό έχει να αποσπάσουν καταρχάς τον έπαινο του «ηγέτη» και ύστερα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τους απανταχού λούμπεν, που επιτέλους κατέβασαν τη δική τους ομάδα στην αρένα. Είχε καταντήσει πια πληκτικό να παρευρίσκονται διαρκώς σε εκπομπές τύπου «Πάνια» και έφτασε η ώρα να βάλουν στο χέρι και το κουτί της κάλπης.

4. Είναι καιρός όμως και για μας να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για το τι κάνει ο Λούμπεν Ανεγκέφαλος Ομοαίματος Συρφετός για την πατρίδα και να δούμε τι μπορεί να κάνει η πατρίδα γι' αυτόν. Αντί να τους αντιμετωπίζουμε με ειρωνεία και απάθεια οδηγώντας «ηγέτη» και οπαδούς στην απόλυτη πίκρα και δυστυχία, γεγονός που μπορεί να τους προκαλέσει αυτό που η επιστήμη αποκαλεί «μετατρεπτική υστερία», ας τους χαρίσουμε τον πόλεμο που περιμένουν οι παραμυθιασμένοι. Ας συνεργαστεί το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με τον αντίστοιχο φορέα της Τουρκίας και ας προχωρήσουν από κοινού σε μια κινηματογραφική παραγωγή με τους οπαδούς του Λούμπεν Ανεγκέφαλου Ομοαίματου Συρφετού από τη μια και τους «Γκρίζους Λύκους» (και ό,τι δε συμμαζεύεται) από την άλλη. Ετσι, σε επιλεγμένους χώρους και με αντίστοιχο διάκοσμο θα έχουν την ευκαιρία να πολεμούν σαν πατριώτες αναίμακτα και να ξεσκίζονται ελεύθερα, κερδίζοντας έτσι την ψυχική τους υγιεινή κι εμείς επιτέλους την ησυχία μας.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ